| Daravoinaionela33 a întrebat:

Buna ziua!
As vrea sa ma mut cu iubitul meu la parintii lui.
Am 16 ani si mi-e teama ca politia ma poate lua inapoi cu forta.Parintii mei nu sunt de acord, am cu el aproape 2 ani de cand suntem impreuna, il iubesc foarte mult si el pe mine la fel, le-am spus alor mei ca n-am mai tinut legatura cu el, vreau sa plec de acasa prin decembrie (atunci o sa am 16 ani si 6 luni) politia ma poate aduce inapoi? Chiar si daca nu vreau? Daca insist foarte mult ca nu vreau sa plec?
Sa ma ajute cineva care stie cum sta treaba va rog, nu vreau raspunsuri,, iti vei strica viata, e prea devreme, etc." nu vreau sa pierd un viitor pentru ca ai mei nu imi permit, am mult mai multe motive de a pleca!
Multumesc!

31 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca iubitul e major, sa te ceara de nevasta de la parinti, cu acordul lor te poți casatori la 16 ani. Concubinajul fără căsătorie nu e binecuvântat de Dumnezeu, nu aduce fericire pe termen lung in viata nimănui.

| Kanpeki a răspuns:

"Îți vei strica viața, e prea devreme" e unironically singurul răspuns corect.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu ai voie pana la 18 ani sa te muti, stai acasa cu parintii tai nu cu străinii care nu te doresc.

| Violleta2022 a răspuns:

Politia te poate aduce inapoi daca parintii tai fac plangere impotriva acelui barbat, ca te-a corput si convins sa-i cedezi sexual, profitand de naivitatea ta.
Eu zic sa-ti vezi de scoala ca nu tot ce zboara se mananca la anisorii astia, cand nu ai terminat nici liceul.
Iubirea aia, daca este reala si puternica va putea continua pe langa liceu si pe langa ascultatul parintilor, iar dupa ce-ti termini scoala te poti marita cu barbatul ala, fiindca in astia 2 ani se va dovedii daca este dragoste reala sau doar vrae distractie sexuala cu tine.

| gabicoo a răspuns:

Scurt și la obiect: Da! Poliția te va aduce înapoi la părinți. Până la 18 ani ei răspund de tine. După 18 ani devii majoră și faci ce vrei.

| Holiday a răspuns (pentru gabicoo):

Politia nu are nicio competenta in situatia asta. Doar poate constata ca e acolo de buna voie. Ca parintii sa o oblige sa revina acasa e nevoie de o hotarare judecatoreasca. In situatia data, putin probabil sa obtina una favorabila.

| gabicoo a răspuns (pentru Holiday):

Părinții pot face sesizare la protecția copilului și aceștia împreună cu poliția pot merge să o aducă înapoi acasă. Nu este neapărat nevoie de hotărâre judecătorească. Bineînțeles îi pot face și plângere penală iubitului - iar cu noua legislație privind protecția minorilor poate ajunge să facă pușcărie și pentru viol - dacă sunt de doi ani împreună.

N-are nicio legatura cu realitatea ce spui tu. Dar absolut niciuna. De unde naiba le scoti? Protectia copilului actioneaza doar in urma unor investigatii, iar in cazul de fata, situatia e clara, nu e necesara vreo actiune. Pe principiul asta si ea poate sesiza protectia copilului pe diverse motive inventate. Ce dracului de plangere penala pentru viol?hee hee Pe ce baza? Ca sunt de doi ani impreuna?laughing

Văd că nu ești la curent cu modificările legislative. Ei sunt de doi ani împreună - deci fata avea 14 ani in "momentul" respectiv. Iar noua legislație prevede că "actul sexual comis cu un minor sub 16 ani se consideră viol" indiferent dacă a fost consimțit sau nu. Deci e nasol de tot pentru amorez.

Sunt doua aspecte:
1. Sexul e una, sa fii impreuna e cu totul alta. Plus ca trebuie demonstrat.
2. Daca diferenta de varsta e mai mica de 3 ani, nu se ai aplica.

Oricum, discutam discutii fara rost. Numai filme ai in cap.

1- Să nu-mi spui că de doi ani, de când sunt împreună doar au mâncat prăjituri, au băut suc și au jucat șeptic - iar dacă au făcut-o se poate verifica la cererea părinților la ginecolog.
2 - În postate nu se precizează vârsta amorezului dar sunt convins că este mult mai mare decât diferența prevăzută de lege care este de 5 ani - nu de 3 cât zici tu.
Deci cam ești pe lângă.

Nu exista verificare care sa stabileasca cand ai facut sex. Decat daca ai facut foarte de curand se poate stabili.
Pana la urma e total irelevanta varsta, pentru ca nu exista vreo sansa sa se discute despre ce spui tu.
Repet, faci scenarii fara nicio relevanta.

Vârsta nu este irelevantă: Dacă fata are sub 18 ani amorezul intră la infracțiunea de sex cu minori = dosar penal, proces și pârnaie. Deci bați rău câmpii. Sau te simți cumva cu musca pe căciulă?

| Daravoinaionela33 explică (pentru gabicoo):

In primul rand nu cred ca ati fost dvs la spatele meu sa vedeti daca am facut o pana acum, nu va mai dati cu parerea fara a stii cazul si tot ce tine de subiect!

Nu bre, doar daca are sub 16 ani si numai in anumite conditii. Deci, repet, nu exista niciun risc in situatia data.

Citește cu atenție Art. 218 din Noul cod penal - toate alineatele. Sper că nu ai să înțelegi doar ce vrei tu de acolo.

Te las pe tine să ai ultimul cuvânt. Discuția s-a lungit prea mult și nu îmi stă în obicei să mă confrunt cu persoane din categoria celor cu mintea odihnită.

| gabicoo a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

Atunci: "Casă de piatră și Nuntă ca-n povești"!
https://m.youtube.com/......tps?/watch

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu vad aici o lipsa de comunicare dintre tine si parintii tai
orice parinte e dator sa isi protejeze copilul minor cel putin pana la majorat
Zici ca vrei sa te muti la,,iubitul'' tau mai precis la parintii acestuia.
Parintii lui stiu de asta? sunt de acord sa mai tina o gura in plus? intretinere, mancare, scoala?
Daca dragostea voastra e asa mare asteapta pana la majorat, cand vei fi pe,, barba'' ta.In doi ani se poot schimba multe

| Daravoinaionela33 explică (pentru Fatamuntilor):

Parintii lui sunt de acord, imi continui studiile, ma iubesc ca pe propriul lor copil laughingAm mai multe motive de a pleca de acasa nu doar iubitul meu

| Cipi1212 a răspuns:

La 16 ani nu ar trebui să te duci la iubitul tău.

| Kiran a răspuns:

La 18 ani poti decide pentru viitorul tau, pana atunci, daca nu poti demonstra incapacitatea tutorelui / tutorilor de a te supraveghea si sa iti aduca conditii optime traiului cotidian, da, politia te va aduce acasa daca parintii tai te vor da disparuta.

Presupunand ca iubitul tau este o persoana matura la varsta sa (banuiesc ca tot minor), ai garantie ca vei fi tratata ca si un egal fata de el? Esti sigura 100% ca vrei sa ajungi femeie matura cand inca te poti bucura de libertate? Nu iti spun ca este gresit ce gandesti, incerc sa iti explic lucruri ce le-am intampinat eu sau le-am observat la alti oameni, adulti chiar. O relatie este mult mai complicata decat 2 cuvinte, "te iubesc". Veti creste, veti gasi alte persoane mai compatibile cu voi, veti avea certuri, gelozii, nopti nedormite din cauza unor ganduri, dragostea nu este ca in filme, dragostea este frumoasa, dar te schimba in ceva inimaginabil.

Daca esti sigura pe tine, trebuie oricum sa astepti inca 2 ani pana la majorat, dupa asta, esti libera sa faci aproape tot ce iti doresti tu. Si vei vedea daca in acesti 2 ani, tu si iubitul tau inca va iubiti ca acum.

| Daravoinaionela33 explică (pentru Kiran):

Apreciez explicatia!❤️
Chiar tin la el si ne e greu la amandoi deoarece el are 19 ani si este chemat la nuntii, botezuri, majorate etc...a fost cumnat de mana, nu am putut fii langa tine, ai mei daca afla ca mai tin legatura cu el nu doar ca ma vor pedepsi, mult mai urat, amandoi ne am simtit prost si ne iubim, mi-a fost alaturi intr-un am cat nu mi-a fost familia in 16, si nu glumesc,parintii mei sunt foarte stricti, cand eram mica a trait doar in tipete si scandaluri, el ma intelege si m-a inteles, am fost la el la liceu plangand ca iar s au certat ai mei si a plans la una cu mine mi-a fost alaturi, doar un simplu,, sunt aici" mi-a vindecat toate ranile, si ai lui vor sa ma ia acasa dar imi e teama ca politia ma aduce inapoi si stiu ceea ce ma asteapta acasa? am o prietena care avea 15 ani si s-a mutat de acasa la prietenul ei, el avea 17 si a insistat la politie ca ea nu pleaca, vrea sa ramana la el, parintii lui i au tinut parte, ai ei nu l au vrut pe iubitul ei si pana la urma a reusit, a tot insistat ea ca nu vrea sa plece si acolo a ramas?
Puteti aa imi dati un sfat in situatia asta, va rog? noptii intregi stau si ma gandesc cum e mai bine ce sa aleg si cum si tot cu teama raman mereu

| Daravoinaionela33 explică (pentru Daravoinaionela33):

Scuzati greșelile, m-am grabit aa scriu

| Kiran a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

Pur si simplu, trebuie sa mai ai rabdare inca 2 ani, este cea mai usoara varianta si veti putea fi impreuna cu sau fara voia parintilor. Mai rezista un pic, vei avea restul timpului doar al tau dupa.

| milliongirl a răspuns:

Bună.da-mi instagramul tau sa te ajut acolo

| Daravoinaionela33 explică (pentru milliongirl):

@m.ionela_._ astept mesaj

| milliongirl a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

Nu te gasesc.mai scrie-l odata poate l-ai gresit

| Daravoinaionela33 explică (pentru milliongirl):

Da mi l pe al tau, iti las eu mesaj, m ai ajuta mult sa stii?

| milliongirl a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

Cauta-ma pe PartlySergio