gbrltdr
| gbrltdr a întrebat:

Cer parintii iertare copiilor?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca este normal sa ceara si parintii iertare copiilor, daca au gresit.
Important este insa faptul ca, parintii sa aiba un asemenea comportament in relatiile cu copiilor lor, in care sa evite, sa greseasca, deoarece ei au rolul de a educa, indruma si dirigui viata micutilor lor si de a le fi un exemplu.
Se intampla insa ca, o data cu cresterea in varsta a copiilor, cand devin majori, independenti din toate punctele de vedere, sa mai fie schimburi de opinii si in aceste cazuri daca tu ca parinte, ti-ai format o opinie gresita sau ai tras o concluzie gresita, sa recunosti si tu ca nu le stii pe toate si ca poti sa gresesi, aceasta este o dovada de inteligenta, de a recunoaste cand gresesti si de a nu continua sa-ti sustii parerea, atunci cand nu ai dreptate.
Un gand bun tuturor si multa sanatate.

25 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr explică:

Daca relatiile dintre parinti si copii ajung la tensiuni,chiar la certuri serioase,foarte multi parinti aleg sa nu-si recunoasca greselile, pentru ca le este teama ca si-ar putea pierde autoritatea in fata copiilor.Dar motivul principal, insa, este ORGOLIUL.
Actul de a cere iertare este una dintre cele mai importante lectii de viata. Este o ocazie foarte buna de a arata copiilor maniera corecta de a proceda in cazul greselilor, de a suprima orice fel de resentimente ramase latente in urma certurilor si de a corecta orice prejudiciu produs.
Chiar daca sunt mici, copiii resimt cu aceeasi intensitate nedreptatile comise la adresa lor.Recunoasterea greselii da copiilor sentimentul ca se face dreptate in cazul lor. Apoi, acest gest al parintilor este o modalitate de a imbunatatii comunicarea cu copiii lor, iar increderea dintre ei va creste.Copiii vor respecta taria de caracter de care au dat dovada parintii lor cand si-au cerut iertare...ei stiu bine cat de greu este!

| JeSa a răspuns:

Desigur, cer iertare si ei; de cele mai multe ori, chiar o fac tacit, si tot se subintelege.

| MenInShadow a răspuns:

Viata amandurora, si a printelui si a copilului este la fel de importanta, iar cand unul greseste, celalalt trebuie sa-si ceara scuze, fie el mai mare sau mai mic.
Asa cum un barbat ii poate cere scuze unei femei in india de ex, unde asa ceva nu se intampla, sau nu se intampla inainte, asa si parintele ar trebui sa-si ceara scuze de la copil.
Nimeni nu este perfect pe lumea asta, si de aceea trebuie sa acceptam cand gresim, si sa ne cerem scuze.

| Valisha18 a răspuns:

Eu sunt de parere ca da. Insa numai dupa o anumita varsta, cand copilul este indeajuns de matur incat sa inteleaga. Si parintii au fost copii, si copii vor fi parinti, iar ambii sunt oameni. Ca oameni, toti gresim, iar cel mai bun lucru pe care il putem face este sa incercam sa ne reparam greseala si sa ne cerem iertare, deci da, si parintii cer iertare copiilor, insa numai in anumite momente.

| MidnightLady a răspuns:

Nu prea. De obicei, cand parintii gresesc fata de copii, o fac spre binele lor si pentru satisfacerea orgoliului de parinte care a stiut sa-si educe si sa-si indrume fiul pe o cale buna.
Si ai mei mi-au sugerat, la o anumita varsta, un alt drum, dar n-au insistat, m-au lasat sa aleg.
Bine, stiu ca sunt si parinti total dezinteresati de copiii lor, da' pe aia ii exclud din aceasta categorie, nu pot fi numiti parinti. Aia sunt nenea si tanti.

| Dumnezău a răspuns:

In foarte putine cazuri, atunci cand exista o relatie copil-parinte mai speciala.Pentru unele lucruri,parintii ar trebui sa lase deoparte orgoliul specifice,si sa accepte ca nu mereu iau decizile corecte.

"Ne ierti pentru ca am incercat sa iti bagam in cap propriile idei,chiar daca stiam ca sunt eronate,doar ca sa ne creem o fericire falsa ca avem in fata oglinda noastra?"

"Ne ierti ca din cand in cand,o mai dam obtuz, si poti avea si tu dreptate, in ciuda stereotipiilor si parerilor preconcepute inutile?"

"Ne ierti ca ne consideram mai inteligenti, si mai intelepti decat tine, doar pentru ca avem un anume statut social si o varsta?"

Ceva in genul, dar depinde de cazuri.Sunt si exemple unde parintii se comporta in asa fel, incat sa nu fie nevoie sa le ceara iertare copiilor mai tarziu, dar astea sunt exceptii.

| Ioananmt a răspuns:

Nu! Niciodata! Doar copii parintilor!

| Amelya02 a răspuns:

Ai mei sunt prea orgoliosi ca sa ceara iertare, chiar daca au gresit de atatea ori happy

| valeria4u a răspuns:

Da, desigur. Cu totii suntem oameni si trebuie sa ne cerem scuze tuturor, indiferent de gradul de varsta. Toti mai gresim. De exemplu, o mama ar trebui sa-si ceara scuze copilului dac s-a purtat urat cu el, fara motiv. Mi s-a intamplatwinking

| marcela290 a răspuns:

Da cateodata da happy

| mikilaina a răspuns:

Din pacate nu prea au acest discernamant... considera ca numai copii trebuie sa ceara iertare.

| LuisEdward a răspuns:

Nu

| Roxana75 a răspuns:

Cred ca da.Se mai intampla dar destul de rar. (mie mi s.a intamplat o data)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sunt cazuri in care cer, spre exemplu mama mea, in ultimele clipe ale vietii mi-a cerut iertare pentru ca mi-a impus cu cine sa ma casatoresc, si-a dat seama ca mi-a distrus viata, ce zic eu acum cei mici nu inteleg

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu in modul " Iarta-ma. ".
La mine in familie se foloseste formula " Imi pare rau pentru ca... ".

| Hyora a răspuns:

Da se mai intampla ca parintii sa greseasca in fata copiilor deoarece nimeni nu-i perfectbatting eyelashesbatting eyelashes

| DLeonard a răspuns:

Daca nu sunt egoisti si este in totalitate vina lor, da.

| Becky97zambarici a răspuns:

Bineinteles...poate parintii au exagerat cu ceva si copii au dreptate.Si mai era un fel de proverb:"Ferice de parintii care asculta de copiii lor"winking

| MissNO a răspuns:

Bineînţeles. Şi părinţii sunt oameni şi pot să greşească. Trebuie ca în situaţia asta să lase orgoliul la o parte şi vârsta. Nu are legătură cu respectul.

| deutza02 a răspuns:

Depinde mult de educatia pe care o au si de conceptii. unii(cei mai multi) cred ca ei nu pot ggresiu doar copilul.dar din fericire mai sunt si unii descuiati la minte(mari exceptii). funda?

| myandmy a răspuns:

Da bineinteles. Iertarea vine de sus. Fiecare trebuie sa isi ceara iertare indifernt cui sau cine e aceea persoana. despre asta este scris si in Sf Scriptura.

| Brighi a răspuns:

Da cand te lovesc fara sa te doara sau cand fac ceva rau adica cand strica o jucarie de-a copiilor! Funda?!

| Andruska08 a răspuns:

Da,de ce nu? Funda?!

| Rebecca001 a răspuns:

Din propria-mi experienta as putea sa raspund nu,dar avand in vedere ca am auzit cazuri de genul,cred ca as raspunde da,oricum ar fi,cred ca, corect ar fi ca si parintii sa isi ceara scuze fata de parinti, deoarece, chiar daca suntem mai mici, si noi meritam scuzehappy

| Gr_Karmensita_1970 a răspuns:

Da! daca au gresit sau se simt vinovati, daaaaaaaa

Întrebări similare