Nu stiu neaparat daca ii e frica de bataie, sau e doar mai preventiv. In ziua de azi, nu prea se mai merita sa intri in altercatii, te ridici frumos si pleci, te face unu prost, pleci, crede-ma, de multe ori am evitat multe posibile scandaluri si degenerari de la oameni care par a fii seriosi. In ziua de azi, cu legile de azi, din victima devii agresor. Puscaria? o gluma curata, la ce legi sunt acum, anul de puscarie numai are 12 luni, daca e cuminte si nu isi ia omu referate, iese mult mai rapid, din 10 iese la 4 - 5 etc. In ziua de azi numai e vorba ca iti iei o palma, prostimea umbla cu pistoale, cutite, etc. Eu nu il vad fricos, ci mai mult preventiv, sa nu isi faca dusmani, trebuie sa fim realisti. Legile nu ne apara, ar fi mult mai multe de scris, doar uitete in jurul tau. Acum 20 de ani, in politie cine intra, se bateau 20 pe un loc, acum e omul si locul, cum spusei, ar fi multe de spus, si deja scrisei ditai romanul. Pe scurt, il apreciez pe om, nu e pampalau, ci doar preventiv.
De asta avem politie, lege. Daca mergem pe premiza ta, nu ajungem nicaieri. Trebuie sa stii sa eviti, iti dau exemplu, mergi prin centrul orasului X, vezi pe stanga un grup de persoane care sunt pe niste scari care urca spre un magazin, fiind centru orasului, ora trecuta de 23, le vezi ca consuma alcool si tipa, se exteriorizeaza ca animalele in salbaticie. TU ce faci? Treci pe langa ei sau ocolesti? In mod normal, liber, etic si moral ai trece pe langa ei. Dar daca li se pare ceva, si te iau la draci si ajungi cu capu spart total degeaba? atunci ocolesti frumos, pentru ca mergi pe preventie.
Ar fi o idee să meargă la niște lecții de lupte, dacă o să învețe câteva tehnici de lupta și apărare, o să fie din start ceva mai încrezător într-un context posibil periculos, nu neapărat că ar trebui să se bată, dar va avea încrederea că dacă ar fi să fie pus într-un astfel de context ar ști ce să facă
În primul rând, problema neîncrederii în sine e datorită educației primite, datorită "bullingului" (să nu creadă nimeni că a apărut acum)!
Din păcate nu există nici un fel de tratament. Dar, ca o ameliorare, trebuie să meargă la ședințe terapeutice, unde se poate descărca de "balastrul copilăriei" și să fie învățat metode de autocontrol.
Este vorba despre sotul tau.
Eu cred ca problema e la tine. Tu nu il vezi destul de masculin si ai altfel de asteptari de la el.
A procedat corect in situatia cu masculul respectiv. I-a raspuns. Mai mult ce poate face? Nici statura, nici muschii nu il ajuta. Doar sa plateasca pe cineva sa-l bage in sperieti pe respectivul. Vrei asta?
Tu ca femeie abordata, trebuia sa-i dai block tipului si sa-l spui la toata lumea, sa-l stie tot satul. Nu ai de ce sa stai sa dai replici nesimtitilor.
Chiar trebuie sa stie sotul tau cati marlani se dau la tine? Asta cu cafeaua e chiar nimic. Daca primeai o palma peste fund in timp ce te plimbi pe strada cu el, atunci sa ai pretentii sa reactioneze. Dar asa, de ce iti complici viata pentru nimic?
Iar vi tu mai destept
N-ai cum cu 2-3 sfaturi, vorbe sa schimbi aceasta problema enorma la cineva, oricat de mult ai incerca. Terapie, singura solutie.
Îți dai seama că probabil frica de a nu se face de râs luând bătaie sau teama că va scădea în ochii soției sau cuiva este o problemă mare acolo și o fi legată de vreo traumă. Dar cum se poate combate treaba asta? Cum poți să elimini asta din comportamentul tău sau cum poți fi ajutat să scapi?
andreea_6710 întreabă: