|

Este bine sa fii gelos? de ce?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic ca nu e bine, ...trebuie sa ai incredere in el/eawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gelozia... orice persoana care iubeste trece prin acest sentiment chiar daca neaga cu vehementa acest lucru. Oarecum este bine pentru ca inseamna ca iubesti aceea persoana, dar stii cum se spune! Ce-i mult strica! Totul trebuie facut cu o masura! Nu strica sa ii arati persoanei de langa tine ca esti putin geloasa, pana la urma face parte din sarea si piperul relatiei, insa nu face un obicei din asta pentru ca din productiv poate sa devina distructivwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu as incuraja niciodata la a cataloga ceea ce simtim ca fiind "bun" sau "rau". Nu ne putem blama pentru faptul ca simtim intr-un fel sau altul. Important este ceea ce facem cu energia asta fantastica ce deriva de acolo. Poti fi manios si asta sa te ajute in incercarea de a schimba o stare de fapt, fara a te manifesta violent, spre exemplu. La fel, teama te poate paraliza sau iti poate da energii nebanuite pentru a trece printr-o situatie periculoasa.

Gelozia este normala - atentie - pana la un punct. Cu totii o experimentam. Nu este altceva decat o teama inconstienta care tine de stabilitatea si de valoarea pe care o acordam relatiei - partenerului nostru. Ea poate indica si nevoia unei cunoasteri mai profunde. In loc sa incercam a ne manifesta sufocant, putem folosi aceasta incredibila energie pentru a investi in relatia noastra. Odata cu o cunoastere mai profunda, mai intima, increderea dintre noi va creste.

Din nefericire, cei mai multi dintre noi alegem sa mergem pe calea sufocarii partenerului. O teama aproape paranoida se poate instala, aducand nori negri peste ceea ce odata era frumos si facand sa nu ne mai putem bucura de esenta beneficiilor ce vin odata cu o viata sanatoasa de cuplu.

Bineinteles ca nu m-am referit la cazurile in care celalalt ne da motive evidente sa experimentam gelozia. Situatia asta nedorita necesita decizii ferme si poate fi prevenita printr-o buna cunoastere INAINTE de a face pasul intr-o relatie de cuplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este bine sa fi gelos cand chiar ai motive serioase dar cand tu te uiti dupa o tipa crezand ca o cunosti si el iti face scena acasa ca " Vaiiiiiii! Te uiti dupa baieti! " sau din cauza gelozii absolute sa stea imbufnat pentru ca citise in loc de Bitzu " Bitu " la un numar de telefon si crede ca il inseli. Ah, vremuri bune, ce le-as da foc happy.
E nasol cand persoana iubita e geloasa fara motiv, te simti ca ultimul om pentru ca esti acuzat de infidelitate fara sa faci nimic straight face.
De ce sa mai fi cu o persoana daca nu exista incredere care se impartaseste?

Eu fug de gelosi ca drecu' de tamaie straight face. Tipul respectiv imi interzicea sa vorbesc cu baieti la telefon dar in x seara il sunase y fata si vorbea cu ea de parca totul era ok si ca prin minune ma sunase si pe mine fostul si cand a aflat cu cine am vorbit era gen " Daca stiam iti luam telefonul si il aruncam pe trecere! frustrated ", stai putin nene adica tu ai voie si eu nu?!

E aiurea sa stai cu o persoana geloasa, deci mai bine le eviti. Iti faci peri albi cu ei fara rost.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intr-un fel e bine fiindca e semn ca ii pasa de tine.Dar e bine sa te feresti de oamenii prea posesivi fiindca te vor controla in permanenta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da. E bine. De ce? Vei incerca si tu sa ajungi ca el/ea si iti va prinde bine. Eu asa mi-am schimbat scrisulhappy

Bafta-_-

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E bine, inseamna ca iubesti tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este bine sa fii gelos, daca ai pana in 16-17 ani, asa ai timp sa iti dai seama ca e o prostie, daca te iubeste si respecta nu iti va da motive, daca nu ai doua alternative accepti sau dai pagina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gelozia: acel Dragon care nimiceşte iubirea sub pretextul că o menţine vie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează