| CătălinaMiruna820 a întrebat:

Hei.
Am nevoie de un ultim sfat de la voi.
Sunt cu cineva de 3 luni, bine ne știm de mai mult de 1 an dar acum văd ca este ceva foarte serios, problema sunt părinți mei ca desii am 30 de ani sunt dependenți de mine, de relațiile anterioare le-am spus dar mă sunau și mă verificau tot timpul nu mă lăsa să dorm la fostii meu și nici să stau foarte mult afară, acum nu le-am mai spus de relația asta de teamă să nu facă la fel, numai ca acest băiat vrea să mă mut la el cat de curând, ce mă sfătuiți sa fac?

Răspuns Câştigător
| ynexistenta a răspuns:

Pai trebuie sa-ti dea ei voie sa stai afara pana la vreo ora anume? Dar ce ai 15 ani? Înțeleg ca încă locuiești cu ei și trebuie sa știe de tine dar pana la un punct, trebuie sa impui tu o limita.Parerea mea este ca trebuie sa le impui părinților tai limita asta înainte sa te muti cu iubitul tău, poate ar trebui sa ramai la el în weekend-uri ca să vezi cum este sa locuiți impreuna. Dacă te muti brusc și te cerți și cu familia ta din cauza asta, trebuie sa iei în calcul ca nu va înțelegeți nu va acomodati sa locuiți impreuna și apoi o sa-ti vina greu sa te duci iar la părinți.Asa ca trebuie sa discuți cu ei înainte,fa cumva și impune o limita, obisnuieste-i cu tine altfel, poți sa le dai un mesaj ca întârzii sau ca nu ajungi acasă, decât sa le răspunzi la telefon și sa te ia la zeci de mii de întrebări, îi poți asigura prin mesaje ca ești bine și ca va vedeți târziu sau a doua zi.asigura-i ca știi ce faci și ca ești responsabila ca să poată avea încredere în tine.

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca mu se insoara cu tine prima dată nu e o idee buna sa te muti xu el. Cine se muta fără căsătorie nu are binecuvantarea Creatorului peste relația lui si apoi va mirati de ce nu iese bine. Daca chiar te iubeste, căsătoriți-va si pe urma nici părinții nute mai bat la cap.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Parintii tai nu sunt dependenti de tine.
TU le-ai permis sa te controleze. TU le-ai permis sa te sune, TU le-ai permis sa te verifice etc.

Era suficient sa le spui ceva de genul "la noapte voi ramane la iubitul meu" ca sa nu-si faca griji. Atat.

Acum ai o relatie care avanseaza, e timpul sa il prezinti parintilor Apoi le comunici simplu ca te muti cu el.
Ai 30 de ani, iti castigi singura existenta, asadar nu iti ceri voie de la nimeni cum sa iti traiesti viata!

| siriusblack98 a răspuns:

Sa le prezinti baiatul in primul rand si sa incerci sa te detasezi de ai tai cu timpul. Ai 30 de ani...E timpul sa iti intemeiezi si tu usor, usor o familie a ta iar pentru parintii tai e timpul sa inteleaga faptul ca nu mai esti de multa vreme copil.

| Kufu95 a răspuns:

Ai 30 de ani, sunt decizile tale, cu cine vrei să ai relație, nu ale părinților tăi.

| Kiran a răspuns:

Ai 30 de ani, poti sa te detasezi usor usor de ai tai si sa iti formezi propria relatie, degeaba traiesti daca nu simti nimic

| adam7 a răspuns:

Te muți cu el sau rămâi cu părinții, ai de ales