| Daria9700 a întrebat:

Hey,am nevoie de cateva sfaturi despre cum sa ma schimb....sa fiu o persoana mai buna, mai calma si mai calda(multe persoane mi-au reprosat ca injur si ca ii ranesc sufleteste cu lucruri grave...Dar nu mai pot sa fiu asa...de aceea vreau sa ma schimb cat mai repede posibil! crying((((( thinking

Răspuns Câştigător
| adeluna a răspuns:

Ai putea incerca sa meditezi. O liniste interioara se va reflecta si la exterior. Important e ca ai facut deja primul pas. Dorinta de a fi mai buna, grija de a nu-i rani pe ceilalti este dovada ca in tine este empatia necesara pentru a fi persoana mai buna si mai in armonie cu ceilalti despre care vorbesti.
Simplificat, ai putea incerca sa stai cateva minute in liniste, sa stai si sa respiri adanc pana cand simti ca esti calma si sa te concentrezi asupra gandurilor:
1. Toate fiintele vor sa fie fericite. Unele lucruri pe care le fac s-ar putea sa te deranjeze sau sa te raneasca, dar trebuie sa-ti amintesti ca de obicei nu sunt indreptate improtriva ta din rautate, ci doar efecte ale cautarii fericirii.
2. Dorinta si atasamentul produc surefinta. Cand iti doresti ceva, suferi cand nu il poti avea. Sau suferi de teama ca il poti pierde. Sau suferi dupa o pierdere. Cu cat ne dam seama mai repede de cat de putin avem nevoie pentru a fi fericiti si cu cat invatam sa ne controlam dorintele pentru lucruri de care nu avem cu adevarat nevoie, cu atat vom fi mai liberi si mai fericiti.
3. Totul este cauza si efect. Starea actuala este consecinta a ceea ce am facut in trecut, si in fiecare moment prin comportamentul nostru decidem cum vom fi in viitor.
4. Nu poti fi cu adevarat de folos altor fiinte, atata vreme cat tu insuti esti confuz sau suferi. Este important sa ne ocupam in primul rand de noi insine, pentru a ne atinge potentialul de dezvoltare. Apoi vom fi mai capabili si vom avea mai multe resurse pentru fi de ajutor si altora.
5. Totul, absolut totul este trecator. Aminteste-ti ca momentele grele sunt doar trecatoare si nu te lasa coplesita, iar pentru momentele frumoase trebuie sa fim recunoscatori si sa ne bucuram de ele la momentul potrivit, pentru ca si ele vor trece la un momentdat.

Ideea de baza e sa te eliberezi de regretele legate de trecut, si de grijile pentru viitor si sa traiesti in momentul prezent. Sa nu uiti ca in fiecare zi plantezi semintele propriului viitor, si de tine depinde cum va fi viata ta. Si ca totul e trecator, deci nu are sens sa stai blocat in a analiza prea mult. Ca a intelege de cat de putine lucruri ai nevoie sa fi fericit te elibereaza. Si ca toti ceilalti lupta pentru fericirea lor, si nu impotriva ta.
Felicitari pentru dorinta de imbunatatire! Sunt convinsa ca vei reusi.

2 răspunsuri:
| kteichd a răspuns:

Smoke WEED!

De schimbat nu ai cum sa te schimbi asa esti tu, incearca sa te accepti tu asa cum esti si daca reusesti asta o sa reuseasca si altii daca tin la tine.

| RockRox a răspuns:

Pai, poate pe ei ii doare adevarul. Tu nu trebuie sa te schimbi pentru nimeni, dar daca chiar ataci *sa spune asa* oamenii din nimicuri nu prea e bine... :/ Trebuie decat sa te gandesti cum te-ai simti tu inainte sa spui lucrul respectiv si sa respiri adanc cu ochii inchisi eliminand acel gand si acea rautate. Daca ceilalti te provoaca, nu esti rea, pur si simplu te aperi. Daca nu-ti este de ajuns, imi scrii un mesaj cu o situatie sa-mi dau seama despre ce e vorba si voi incerca sa te ajut kiss