| Pepenecald a întrebat:

Nu mă înțeleg bine deloc cu mama, mă jignește îmi vorbește urât, îmi spune că sunt grasă.
Bine înțeleg că nu prea învăț bine la școală dar sunt și eu om și mă doare că aud ceva rău tocmai de la mama:crying(((

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| LaraClarice a răspuns:

Adolescenta e perioada dramelor, in general. Mama ta probabil nu realizează cat de mult rău îți face, mai ales daca a avut o copilărie plina de violența. Poate muncește mult, sau se simte neînțeleasă. Oricum ar fi, tu nu o poți ajuta prea mult sa se simtă altfel. Încearcă să te concentrezi pe școală, nu neapărat să tocești. Focuseaza-te pe materiile care îți plac, și aici nu mă refer la cele ușoare care le sunt pe plac tuturor și la care e ușor să obții o nota mare. Iar materiile care ți se par dificilele, mate, fizica, chimie, încearcă să lucrezi un pic mai mult. Citește materia din urmă, poate și din manual dacă îți este mai ușor de înțeles. Poate reușești să obții notițe de la un coleg de la alta clasă, la care preda un alt profesor.
Știu, ți se pare dificil, școala nu e ușoară, dar ai sa vezi mai târziu că e singura șansă să îți construiești un viitor frumos, și poate, cine știe, departe de problemele cu familia. Știu că ai impresia că tu nu poți, sau că x este mai inteligent că tine, dar, crede-ma, ai nevoie doar de voință.
Încearcă să îți faci o rutina. Astăzi, spre exemplu, după ce vii de la școala, faci curățenie în camera ta, maturi, scuturi, ștergi praful. Dacă înveți după masa, încearcă împărți sarcinile, o parte dimineață și o parte după ce vii. Când pleci la școală ai putea duce gunoiul.
O dată sau de 2 ori pe săptămână, când ai ore mai ușoare, încearcă să faci și prin casă. In bucătărie, mai ales, spală vasele, strange masa și matura.
Știu că ți se pare puțin exagerat, sau că încerc să te dadacesc, etc. O sa vezi că relația cu mama se va îmbunătăți.
In ceea ce privește faptul că ești grasa, poate și mama ta este, și atunci încearcă, cumva sa arunce nemulțumirea asta și asupra ta. Nu o lua în seamă, important este sa te simți bine în pielea ta.
Sunt femei grase care au o frumusețe aparte, cumva defectul asta le fac frumoase.
Nu mai baga in seama jignirile ei. Probabil undeva, in sufletul ei are o rana care inca sângerează. Știi tu, alte vremuri, alte obiceiuri de creștere a copilului.
Învață, draga mea, și da tot ce ai mai bun pentu viitorul tau.
Grasa, slabă, scunda sau înaltă, eu sunt sigura că ești frumoasă, atât în interiorul tau, cat si la exterior.

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nai unde sa pleci traiesti cu ea pana ajungi sa poti pleca prin mediile tale munca etc

| Adry05 a răspuns:

Daca chiar e pe bune si nu exagerezi maica-ta ii fara suparare batuta in cap si habar n-are sa creasca un copil si sa se poarte ca o fiinta normala si decenta. N-o mai baga in seama, sincer acu.

| Andreeush a răspuns:

E urât că îți vorbește așa dar ar trebui să nu o bagi în seamă.
Va veni ziua când vei pleca de acasă și atunci te vei simți mai bine.