anonim_4396
| Anonim întreabă:

Parintii se cearta de o luna intreaga. Nu i-am vazut niciodata asa si cel putin dupa parerea unuia, cred ca vor divorta. Sunt an terminal si nu stiu cat voi putea rezista pentru a ma pregati pentru facultate in ritmul asta. Ambii vor sa ma sustina in continuare dar din cauza unuia, apar tensiuni continuu.

Simt ca ceva s-a schimbat in rau din partea celui care regreta ca apar conflictele respective dar totodata, el e cel care le provoaca in continuare. Ce se intampla? Nu se pune problema de alcool etc. Nu vreau sa dau multe detalii pentru a mentine situatia transparenta, dar ce e de facut?

Răspuns Apreciat de Editori
| Simo345 a răspuns:

Parintii mei au divortat cand aveam 13 ani si am trecut prin multe. Acum, la 30 de ani pot spune ca inca am traume, multe m-au afectat si mi-as fi dorit sa actionez diferit, sa imi fie bine. Ideea e ca ar trebui sa incerci sa nu mai pui la suflet certurile. Ei se cearta intre ei si nu tine de tine sa ii schimbi, nu ai cum face asta. Daca ei nu constientizeaza ca isi fac rau si lor si tie, degeaba. Uneori separarea unor oameni care nu se mai inteleg este cea mai buna solutie pentru linistea tuturor celor implicati. Roaga-te pentru ei, dar nu ca sa se impace, ci roaga-te ca toate sa se intample spre binele suprem al fiecaruia. Intre timp, ocupa-te de tine. Ai sa vezi ca detasandu-te de situatie, energetic te vei simti mai bine, fara sa fii coplesita, vei inspira si vei gandi mai clar si poate si ei vor simti asta si lucrurile se vor aranja. Citeste, asculta muzica buna, scrie o carte, invata, mergi la facultate, cauta un job online part time, ocupa-ti timpul si fa ti sufletul fericit. Nu iti poti inchide fericirea din cauza parintilor, nu prelua asupra ta nefericirea lor. E cel mai pretios sfat pe care ti-l pot da, din suflet. Ai grija de al tau, e cel mai pretios.

2 răspunsuri:
| SpiridusulTuca a răspuns:

Salut te pot ajuta eu dpdv financial si legal in aceasta situatie. Poti sa imi scrii mesaj si iti dau telegram sau undeva sa discutam

| PsihologDanielBotezan a răspuns:

Salut! happy Ce e de făcut e să mergi mai departe. Sunt alegerile lor, nu ale tale. Dacă ei nu se mai înțeleg, ajung la acest gest extrem și dramatic; divorțul. sad Tu nu ai decât să accepți ideea și să nu te lași prea afectată de ce se întâmplă cu ei. Sper să îți gestionezi aceste probleme și să găsești liniștea sufletească de care ai nevoie!winking Funda? big grin