Nu stiu la ce profitabilitate te gandesti. Am sa incep cu cea financiara.
Casatoria, altadata un mijloc folost de femei pentru a-si asigura securitatea financiara, a devenit tot mai profitabila pentru barbati. De ce? In ultimul timp barbati tind sa-si aleaga o sotie care este mai educata si care are venituri mai mari. Si adevarul este ca femeile sunt mai tenace in a-si construi un viitor independent si sigur. Aceasta este urmarea a zeci de generatii de femei care erau considerate intretinute de barbati si li se reprosa acest fapt.
In acceptiunea mea, casatoria ar trebui sa nu mearga dupa principiile 'moderne', ca fiecare sa aiba viata lui, cu banii lui, cu prietenii lui etc.
Nu cred in 'casatoria moderna'. Omul nu s-a schimbat in sine in ultimii 50 de ani, si de fapt nu s-a schimbat excesiv de mult nici in ultimii 200 de ani, are aceleasi nevoi fizice, sociale, afective. Instinctele sunt aceleasi. Ce s-a schimbat (chiar extrem de mult) este nivelul de stress, cerintele lumii inconjuratoare, si morala a devenit super-elastica. Toate acestea conduc la o mare varietate de sensuri ale cuvantului 'casatorie'. Adjectivul 'moderna' aplicat casatoriei (institutie milenara) mi se pare artificial, atata timp cat o casatorie ramane o recunoastere a parteneriatului pe viata a doi adulti cu posibilitatea 'aparitiei' copiilor.
Casatoria presupune iubire, prietenie, respect, sprijin si cooperare intre participanti. Casatoriile 'de convenienta' sau 'pentru bani' nu reprezinta in realitate decat un contract economic (sau politic, social, etc) si nu le-as numi astfel. Prietenia nu s-a schimbat in milenii, nici iubirea dintre doi oameni, iar respectul si cooperarea sunt la fel de perene. Tot ce se schimba sunt limitele independentei (dormitor/casa/oras comun sau nu) care pot fi atinse fara ca prin aceasta casatorie sa fie considerata dizolvata.
Pentru o casatorie reusita, ai nevoie in primul rand de maturitate, si de o atitudine potrivita. Nu trebuie ca nici unul dintre parteneri sa astepte mult de la celalalt, trebuie fiecare din ei sa stie sa dea, sa aiba toleranta si intelegere, atat pentru el cat si pentru celalalt, trebuie sa comunice si sa doreasca sa coopereze pentru a inlatura dificultatile. A doua mare necesitate e sa stii sa opresti televizorul. A treia e sa ai noroc de un partener potrivit.
E normal ca in cursul timpului anumite forte de atractie sa diminueze (de ex atractia fizica) si altele sa se intareasca (camaraderia, lucruri traite in comun).
'Corvezile' n-ar trebui sa devina astfel. Munca in casa ar trebui facuta din dorinta naturala de-a fi intr-un mediu placut, atata timp cat nu devine o corvoada. Daca devine o corvoada, trebuie incercat cu alte produse de menaj (de ex. aspirator mai puternic, dishwasher) sau renuntat la ele o vreme (de ex calcatul). Important e sa stii ca in casa elementul central este omul care traieste in ea, si ca nimic nu e mai important ca el sa fie fericit (la ce serveste sa intri intr-o casa curata-luna-bec daca gospodina zace in pat ca urmare a corvezilor casnice?)
Asta e parerea mea (si recunosc ca sunt un fan incorigibil al casatoriei)!
Sunr casatorita de peste 3o de ani, aproape de 40, si nimicnu este mai important intr-o casnicie decat resectul fara de cel de langa tine si empatia...in rest, toate decurg de la sine.
Niciodata nu trebuie sa privim casatoria ca pe ceva profitabil pentru unul au celalalt, ea trebuie sa fie benefica pentru amandoi!
În general, pentru ambii
!
1. "Unirea iubirii", s-au scăpat de a fi "soli".
2. "Partea materială", ce nu e "valabilă" întotdeauna/unul poate deţine mai mult ca celălalt...
aşadar, ca şi "femeia", şi "bărbatul" poate fi în "câştig de cauză".
Pe cei de la carma, au dat legiile in favoarea lor, iar oamenii de rand, se zbat pentru un trai decent.
Intr-un cuplu modern, casatorie este profitabila pentru amnadoi. atat el cat si ea lucreaza si chiar pot avea acelasi venit, plata unei ipoteci este mult mai mica cand o platesti in doi si daca exista un copil ambii parteneri se ocupa de el in egala masura, in general se angajeaza o bona sau o menajera.
fiind realista iti voi zice ca intotdeauna cand un cuplu se casatoreste o face pentru interes find el mai mic sau mai mare si acii nu ma refer doar la interesul material. toti avem nevoie la un moment dat de cineva care sa ne fie alaturi in momentele grele, de cineva care sa ne inteleaga sau care sa ne sprijine neconditionat.
Lasand la o parte oamenii implicati in business-ul marriage- legislativ, in majoritatea tarilor civilizate, pentru femeie, mai ales daca face si un copil.
Pentru ambii
Fiecare dintre cei doi casatoriti au drepturi egale
Si nu cred ca este profitabila pentru nici unu
doar pentru aman2
. Casatoria este cea mai buna si cea din urma sansa de a ne maturiza cu indatoriri reciproce care este si bunul mers a unei societati umane.Casatoria este si expresia suprema a iubiri in care rezulta celula de baza a societati si este un lucru pretios tinuta in toata cinstea.
O intrebare interesanta... la inceput este pentru el, apoi devine rutina; dupa aia pentru ea... dar devine si asta rutina; pana la urma concluzia finala poate o fi ca acum, in conditiile de azi nu este rentabila casatoria pentru nimeni!
@auran-nici nu am de gand:))sau...cine stie ce Belen Rodriguez da peste mine:X
http://www.google.ro/......tp?/imgres
Criticule cum adica rentabila? nu am privit niciodata casatoria sub aspectul asta.nici nu o pot face. dar daca fac un efort, cred ca pentru amandoi in egala masura, amandoi, adica eu si sotia.fiindca in urma unirii noastre din sentimente sincere si durabile a iesit o casatorie frumoasa, trei copii si deci trei motivatii in plus pentru noi idealuri si realizari, profesionale, si materiale, fiindca cele spirituale sunt individuale.
Pentru ei. Daca iubesti cu adevarat te casatoresti.In timp ce si tu lucrezi si cealalta persoana in casa vor veni multi ma multi bani. Daca esti ca orice barbat care vrea sa castige mai mult ca femeia.Iti zic eu ca aceasta presupusa casnicie nu va dura nici macar un an.Pentru ca tu vei da orice numai ca sa castigi cati mai multi bani.Sau o lasi acasa si e mult mai bine pentru amandoi.In special pentru ea
))))))
Depinde pe ce plan de referi. Din iubire nu cred ca se mai casatoresc multi.
Femeile umbla dupa money![]()
Iar barbatii... dupa femei "bune"
Deci, rezultatul: femeile strambe si barbatii saraci sunt in aceiasi"oala"