| cosmin986522 a întrebat:

Postez intrebarea de pe contul verisoarei si sincer ii doresc mult sa ma ajutati. Mama mea are un prieten de 7-8 luni, nimic neinregula pana acum dar zilele trecute cand vorbea cu o prietena mai buna ii spunea de violenta si in momentul ala am crezut ca intru in pamant. Ei se mai certau la telefon si am zis sa nu ma bag dar cand am auzit de lovituri deja e prea mult si nu vreau sa las lucrurile asa. Am 24 de ani si sincer in momentul ala cand am auzit mi-a venit sa ma duc peste el sa-i dau cu toporul in cap si nu stiu cat ma mai pot abtine.Ce sa fac? Nici pe mama nu o inteleg de ce nu renunta la el.

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Provoaca-l si inregistreaza-l video cu ceva. Poti face plangere la politie si in care iti rezervi dreptul de a-l da in judecata. Apoi ii spui ca daca nu vrea sa-l dai in judecata s-o lase pe mama ta in pace.

| Kogaion a răspuns:

Incearca in primul rand sa vorbesti cu mama ta. Nu vreau te superi pe mine, dar mama ta poate un anumit sprijin in el(financiar de ex). Banuiesc ca parintii tai au divortat, iarasi nu cred ca au divortat de prea mult bine, este pacat ca ea dupa un divort sa stea cu unul cu care nu are nimic si sa o agreseze. Vorbeste cu mama ta si incearca sa o faci sa inteleaga ca de la o palma data cand nu ii convine ceva, poate veni un cutit in inima din gelozie, imi pare rau ca iti spun asta, dar la cate am vazut la TV, ma astept la orice.

| cosmin986522 explică (pentru Kogaion):

Nu este bogat, din contra noi avem o situatie materiala mult mai buna decat ala

| Kogaion a răspuns (pentru cosmin986522):

Atunci, poarta o discutie deschisa cu ea, incearca sa o faci sa inteleaga ca nu merita pentru nimic in lume sa stai cu cineva agresiv, cum am spus mai sus, de la o palma data intr-o cearta se poate ajunge la o tragedie.

| Anto09090 a răspuns:

Prima data incearca sa vorbesti cu mama ta si sa afli motivul pentru care inca sta cu barbatul acesta, poate ii e frica de el si de modul in care o sa reactioneze cand o sa auda vestea si daca e asa mai bine o convingi pe mama ta sa faca plangere la politie.

| christall a răspuns:

Trebuie sa vorbesti cu mama ta sa faca plangere la politie. Mama ta trebuie sa inteleaga ca viata cu violenta domestica nu e viata. E un cosmar. Totul depinde de ea sa constientizeze. Mergi si vb cu ea, spune-i ca stii si pune-i in vedere individului ca infunda puscaria. Nu iti pierde cumpatul, ca ajungi tu la inchisoare.

| minrest a răspuns:

Mai mult decat sa ii explici ca e sub demnitatea ei ca sa accepte violenta, nu vad ce poti face.

| pisoias a răspuns:

Singura,numai mama ta poate lua o hotarare.Cel mai bine ar fi sa porti o discutie sincera si,, la obiect,, cu ea.Chiar daca faci tu plangere la politie, dansa poate nega cu desavarsire, si atunci...n-ai facut nimic.

| pisoias a răspuns:

Si daca recurgi la violenta, n-ai rezolvat nimic.In primul rand vei raspunde in fata legii, in cazul in care vei fi reclamat, in al doilea rand, domnul,, va castiga teren,,, in fata maei tale victimizandu-se.