anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut!

Am o intrebare pentru cei care sunt casatoriti sau sunt aproape sa faca pasul acesta si si-au gasit partenerul potrivit.

Cand v-ati gasit persoana potrivita ati simtit ceva aparte inca de la prima vedere sau primul contact? Sau a fost la fel ca mai toate relatiile de pana atunci si v-ati dat seama pe parcurs ca e ce trebuie?

Răspuns Apreciat de Editori
| AndreeaVanDrunen a răspuns:

De la prima vedere/primul contact nu poți decât să constați dacă arată bine sau nu. Pentru unii, asta poate fi hotărâtor sau nu, dacă merg mai departe.
Dar ca să tragi concluzia că e persoana potrivită pentru tine, eu cred că necesită ceva mai mult timp de "studiu și analiză".
Altfel, poți avea nenorocul ca prin viața ta să treacă o grămadă de "persoane potrivite" care să rupă câte o bucățică din tine de fiecare dată și să nu lase nimic în urma lor...

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Din păcate nu am gasit pe nimeni

| NakedWarrior a răspuns:

Nu te casatori, femeia fura banii

| HappyUser a răspuns:

Nu te insura, o sa iti toarne copii ca apoi sa divorteze si sa ii dai pensia alimentara toata viata.

Bula
| Bula a răspuns:

"Prima dragoste" sau "dragoste la prima vedere" etc. se datoreaza feromonilor si dureaza o perioada de timp, dupa care "atractia fantastica" se diminueaza (sau chiar trece in ura).

Supravietuirea unui cuplu pe lunga durata depinde de MODUL DE ACOMODARE reciproca intre parteneri. Daca se reuseste, atunci pot trai impreuna pana la moarte. Daca nu, dupa un timp se vor respinge reciproc, se vor dusmani si intervine despartirea /divortul.

| Naty1 a răspuns:

O sigura dată am cunoscut pe cineva fata de care am simtit ceva mega special la început, m-am îndrăgostit pe loc si ma fermecat de la prima privire.Dar sa adeverit a fi o mizerie de om asa ca de atunci nu m-am mai luat dupa chestiile astea si nu am mai "judecat" un om de la prima impresie si primi fluturași.
În a doua relație ce a ținut 8 ani s-a intamplat pur si simplu, am început să vorbim sa mai treaca timpul si am tot rămas impreuna dar si de asta sa ales praful.Mi-a fost învățătura de minte sa nu mai cred sau sa am speranțe de mare iubire dintr-o relație începută la vrajala.Si abia cu actualul fata de care am simtit de la început ca e un om ok cu care pot vorbi orce, care ma poate asculta si sprijini am ramas. Fata de el am avut un sentiment de atașament, de prietenie si chiar a durat mult timp până sa ne concretizam relația, dar cred ca relatiile de genul sunt cele mai trainice si sincere.

| mgtow a răspuns:

Astazi nu mai stii daca odrasla care ajunge sa-ti fie barbat - femeie alaturi va fi de durata. Trebe sa explorezi istoricul vietii din trecut ca sa stii ce viziuni de viitor are altfel daca nu-i cunosti trecutul nu stii cu ce ai de.a face si apar consecinte nedorite

| kaTTsu a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Tin sa o contrazic pe aceasta tanara doamna sau domnisoara, da aspectul fizic conteaza, nu mai traim in anii aia in care poate nu se punea accent felul in care arati, conteaza cat de ingrijit esti, ce fel de gesturi ai, dar cred ca mai mult decat atat conteaza cum rezonezi cu persoana respectiva, am avut prietene ce erau frumoase foc si cu toate astea aveau un comportament bizar, o atitudine toxica si o gandire puerila, rasfatate si unele chiar depresive, altele maniace.

Dar nu numai primul contact conteaza, acela e oarecum mai mult de a stabili daca te atrage persoana din punct de vedere fizic, mai apoi deschide gura si ramai complet siderat, sau placut impresionat de gandirea respectivului/respectivei.

In rest cu ultima parte sunt perfect de acord, majoritatea persoanelor iti trec pragul si nu ajung decat sa rupa bucati din tine si sa lase doar cioburi in urma lor, sorteaza-i, analizeaza-i si nu lua deciziile pripite.

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru kaTTsu):

Unde e contradicția? happy

| kaTTsu a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Nu numai primul "contact" conteaza. In aparenta, la primele intrevederi doar pozitive ies in contrast, pe parcurs apar si cele negative si-ti cam dai seama cu cine ai de-a face. Unele relatii de lunga durata s-au cladit din prietenii happy

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru kaTTsu):

Tot nu m-ai contrazis. N-am zis altceva.

| kaTTsu a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Eteee cucu, sunt obosit n-am dormit 20 de ore, las-o asa, mersi. In capul meu face sens ce spun, dar habar nu am ce se intelege laughing