| mescheriaromanieilol a întrebat:

Strabunul a fost ungur suta la suta si buna a fost jumatate unguroaica, jumatate ardeleanca, de la strabuna eu ce sunt? Am fost crescuta cu ambele traditii, adica romanesti si unguresti. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| tudorvolcano a răspuns:

Depinde:
- De ce religie ești?
- Care este principala limbă maternă pe care ai învățat-o? Româna sau maghiara?
- În ce zonă ai crescut? Ai crescut mai mult printre români sau printre unguri?
- Cu cine ești măritată/vrei să te măriți?
- Cu ce grup te identifici mai mult? Cu ungurii sau cu românii?

Deasemenea, într-un fel toți cetățenii români și cei născuți pe teritoriul României, sunt într-un fel sau altul români și parte a culturii românești, chiar dacă etnic nu sunt români.
Și țiganii români, și tătarii de la noi, și sașii din satele din Transilvania, chiar și evreii care, deși au plecat în Israel, nu au uitat limba română, și găgăuzii, la fel și turcii din Dobrogea, și secuii fac într-un fel sau altul parte din cultura românească, și sunt într-un fel români.

Pentru a fi etnic româncă, e altceva.
Aceasta înseamnă a fi creștin ortodoxă, a avea limba română (dialectul daco-român; machedonii, megleniții, și istro-românii sunt etnii înrudite, dar nu sunt români) ca singură limbă maternă, a avea toți strămoșii din imediata apropiere (măcar 3 din 4 bunici, dacă nu chiar toți 4) exclusiv români (cultural vorbind, genetic am avut cam toți strămoși îndepărtați de alte origini, dar gena lor s-a dizolvat ca zahărul într-o mare sărată). Nu e neapărat să fii născută în România, sau să ai cetățiena română, sau să fi crescut sau stat în România, deoarece românii există de aproape 2000 de ani, în timp ce statul român de nici 200 de ani.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Egészségesnek lenni

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ești ce dorești să fii.

| NunuNini a răspuns:

Tu zici de strabunu. Dar bunicii tai (intrati in familie prin casatorie) ce erau? Dar parintii? Toti s-au corcit de la strabunici si pana la tine.