Du - te la protectia copilului dacă mama nu te apara. Lângă casa noastră e un centru de plasament cu 13 copiii si una din fete e acolo pentru ca tatal o batea si amenința, a reusit sa înregistreze cu telefonul. Acum e la cel mai mai bun liceu, invata foarte bine, se pregătește de facultate, cand a venit tatăl in vizita le-a spus doamnelorc ca nu vrea să vorbească cu el si au respectat asta. Daca te-ai sinucide cel mai probabil nu i- ar face nimic politia. Roaga-te lui Dumnezeu sa te ajute, El e adevărul tata bun, nu degeaba a decis El sa te naști, numai cel rau vrea sa iti distrugă viata.
Unu: suicidul este un act de lasitate si este pacat mare in fata lui Dumnezeu. Poate nu crezi in Dumnezeu, dar vorba lui Blaise Pascal: "Daca Dumnezeu nu exista si cred in El, n-am pierdut nimic. Dar daca Dumnezeu exista si n-am crezut in el, am pierdut totul.
Doi: gandeste-te ca intr-o zi tatal tau nu va mai avea putere asupra ta! Asa am patit si eu si intr-o zi i-am spus ca daca mai ridica mana asupra mea i-o tai si-l bat cu ea peste gura. De atunci a incetat sa mai zica ceva. Ciudat! Si bunica mea ma batea, dar ei nu i-am zis nimic. Stiam ca are dreptate si iata-ma: am fost militar de cariera si astazi, dupa 34 ani de munca, sunt pensionar. Gandeste-te ca toate sunt trecatoare si vei invinge!
Oamenii nu mai sunt oameni. Dar Dumnezeu a rămas același.
Nu căuta ajutorul, nici dreptatea și nici bunătatea printre oameni, că nu le vei găsi. Caută-L pe Dumnezeu. Este Singurul vrednic de încredere. Iar biserica adventistă de ziua a șaptea este poarta către Împărăția cerurilor.
Roaga-te la Dumnezeu si la Maica Domnului, o sa-ti lumineze calea si o sa te ajute...
Sinuciderea vine de la cel cu coarne, el te indeamna, nu-l asculta, nu-i face voia lui.
Roaga-te, citeste din psalmi, poti si sa inveti 1, 2 cat poti tu, psalmul 90 ti-l recomand sa-l inveti si psalmul 22 si 69 sa-l zici in fiecare zi.
Bunul Dumnezeu sa fie mereu cu tine suflet ratacit
Te imbratisez.
Politia nu va face nimic.
Dar ce rost are să te sinucizi?
Mai ai un an si ai scapat de tatal tau.
Suna la telefonul copilului, pleaca oriunde din casă.
Nu are rost să-ți pierzi viata pentru un astfel de tată.
Ar fi o mare greseala sa faci pasul ăsta si nu are nici un rost.
Ai toată viata inainte si dupa ce vei scăpa din situatia in care esti vei rezolva cu depresia.
Salut...este nasoala situatia ta, au mai raspuns persoane inainte de mine referitor la politie si la situatie...NU FACE ASTA! Chiar daca o faci, nu vei castiga nimic, da, nimic, gandeste-te, dupa chin, o sa rasara iar soarele, o sa incepi sa te bucuri iar, nu de el, dar de alte lucruri, poate o sa iti faci prieteni noi, prietene si o sa ti-se schimbe viata. Nu are rost sa o inchei din cauza unui om prost si bolnav (daca imi permiti), ar iesi castigator de aici, si nu trebuie sa il lasi sa castige! Stiu ca este foarte dificil, cunosc starea ta, te inteleg complet, dar fi puternic si nu te da batut! Iti tin pumnii!
Ai rezistat atatia ani si acum cand mai ai putin sa fi major si liber, vrei sa termini cu viata... eu zic sa te trezesti putin ca totusi ai 17 ani, nu 10 si sa incepi sa te focusezi pe ce o sa faci cand ai facut 18 ani. Incepe sa-ti cauti de munca, un loc al tau (poate strainatate), focuseaza-te pe ce faci in curand cand nu vei mai depinde de nimeni. Eu nici nu m-as gandi la ceilalti, ei nu conteaza, tu contezi. Incearca sa rezisti pana la 18 ani sau chiar si acum poti incepe sa-ti cauti de treaba si sa dispari din peisaj. De la 16 ani, deja poti sa incepi sa fii pe cont propriu, nu-ti mai are nimeni grija. Depresia da exista, nu conteaza varsta dar niciodata nu ne sinucidem din cauza cuiva, exclus. Ei nu conteaza, noi contam.