anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce ne plac personajele negative/antagoniștii din filme și seriale?
De ce mulți consideră că ei dau savoare filmului? happy

Răspuns Câştigător
| Strwberrs a răspuns:

Ei aduc suspansul; fac filmul sa aiba sens si sa decurga logic. Daca nu au "eroii" cu cine sa se lupte, atunci pentru ce ne mai uitam la film? Personajele negative fac ca totul sa para foarte interesant.

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

E lupta aia vesnica intre rau si bine,desigur fiecare are punctele lui forte,fetele sunt atrase de tipi negarivi, frumosi, rebeli, smecheri, populari cu o abilitati sociale

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca generalizezi ceva, ce de fapt este taman pe dos.
Cui ii plac personajele negative?
Nimanui!
Situatiile conflictuale dau sare si piper unui film, sau unei situatii, dar in final personajele bune si pozitive castiga.
Ma rog, asta daca este un film cu happy ending, nu un triller ori drama, unde mor personajele frumoase si bune, dar cei rai scapa sau ajung la inchisoare.

| Mosotti a răspuns:

Pai pentru ca ei fac ceva mai incitant, ailalti sunt banali.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru ca o fac. Cum ar fi biblia si intregul construct crestin fara antagonist si fara amenintarea iadului? Exact, ar fi o vrajeala de doi bani la care nu ar pune botul nici 10% din natingii care pun botul in contextul actual.

| Celcestietot a răspuns:

Tu ai vreun antagonist preferat?

| Superior a răspuns (pentru Celcestietot):

Joker.
"Their DNA... is a bad joke".

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Joker din "The Dark Knight". ❤

Răspuns utilizator avertizat
| LordCristobal a răspuns:

Pai fara un personaj negativ un film e ca o ciorba fara sare.
Personaju negative determina in mare parte actiunea unui film si sa nu uitam ca personajele primesc cele mai bune replici care raman in memoria telespectatorilor.

| Seba2013 a răspuns:

Poate tie iti place Keanu Reeves cand face pe debilul, insa mie imi place istoria cu Iosif unde face pe puternicul si fuge de curvie. Altfel este ucronia. Eu am un director care imi arata virtuti tu ai altul care iti arata altceva. Si dupa aceea incepi sa analizei, masori, cantaresti, si tot felul aporii si vremea trece, si cand vrei sa pari crestina, nu reusesti bine. Ramai la un nivel care nu este chiar prost, ci foarte prins intr-o realitate imposibila. Prefer sa citesc o carte care ma invata sa merg si sa resping prostia. Mie imi lipseste binele nu raul, sau o confruntare la nesfarsit intre bine si rau, sau mai rau, sa ma transform si sa iubesc raul ca de fapt raul este bun. Nu doar ca este bun ci bunul este raul. Pana la urma eliminam lexicul ca nu exista nici bine nici rau. Viata este asa si cu bune si cu rele si ma paralizez cu speranta pierduta. Multi traiesc in indefensiune, sperante pierdute, lipsa de control, impotenta si tot felul de astea, si pun pariu ca tu nu esti departe de calea asta.

Jockerul pozeaza in villain insa la inceput nu este rau, ci isi cauta locul. Treaba este ca de ce nu a aparut Batman in acea circumstanta cand vedea el inegalitatea sociala? Acest justitier sau supererou se pare ca era la pensie si astepta cazuri ca sa faca pe erouul. Eu cred ca filmul a fost facut de un juridic bolnav de cazuri si de injustitie in sine. La fel si cu filmul celalalt, pun pariu ca daca ne uitam la cine l-a facut, gasesti o activista dubioasa. Deci tema principala din film cu tema secundara nu prea corespund. Pentru ca justitierul care normal este persoana pozitiva, de fapt nu este pre justitier. Deci se intampla unele subtilitati care acum nu mai imi sta capul. Insa din cauza asta in imaginarul colectiv jockerul isi poate justifica tulburarea. Ceea ce nu prea vad normal. Lucrurile se rezolva tot timpul pe calea cea buna, nu cea ostila sau asa cum face Jockerul si americanii care dau si vand pistoale in tarile afgane ca sa ii separe si sa se omoare intre ei. Si ei rad la fim si aia se omoara intre ei. Ca unu vrea sa fie american si altul irakian. Si nu doar, poate ala era pierzator si pe locul doi in societate si-a gasit arma ideala ca sa se creada Jockeri cu ravna Brad Pitt in societate.
Daca te intereseaza politica vezi acest canal: https://www.youtube.com/channel/UCz0ojkAvEF_IaVirAnJ8ZmQ/videos

| DonEduardo a răspuns:

Suntem oameni și oameni. De unde ai scos-o ca tuturor ne plac personajele negative? Fiecare om este o combinație unica de gene și de trăiri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca ne dorim sa fim ca si "ei "în sinea noastră, nu prea suntem impacati în deplinătate cu personalitatea noastră cu felul nostru de a fi, de multe ori se întâmplă când nu suntem ok cu noi înșine, când nu ne acceptam asa cum suntem.Pe de alta parte simți ca te identifici într-un fel sau altul cu personajul respectiv.Toti suntem ipocriți și ne dam sfinți, dar avem si noi multe lature rele de care suntem sau nu conștienți de ele. De exemplu : poate ți s-a întâmplat. vreodată sa te gândești cum sa te razbuni pe o persoana care ți-o făcut mult rău, cum ai "executa-o ", ce i-ai face; când privești un film cu un personaj negativ, poate aceeași chestie o face in filmul respectiv, asa ca,, relativ,, te identifici cu acel "protagonist ".
Și eu de multe ori îmi doream sa fiu 'Bad Boy', uneori chiar sunt, dar nu unul nativ, pana și visele îmi transmitea acest lucru; ne dorim într-un fel sau altul sa fim ca și ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uneori chiar ura fata de acele personaje ne stârnește curiozitatea de a-l privi pana la final laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei deschid intriga, ei ghidează întreg scenariu (tehnic construit pentru oi rătăcite), așa suntem majoritari, dobândim răul mai ușor, el neîncetând să iasă la suprafață.

| tonyc7 a răspuns:

Face parte din natura umana. Oamenilor le plac situatiile conflictuale. happy

| NonZarek a răspuns:

Nu tuturor le place. Celor cărora le place e din cauza ca asta găsesc și în ei, latura răutăcioasa, dacă filmul ar fi avut doar personaje pozitive care nu întâmpină dificultăți, ar fi fost plictisitor și nu ar fi avut evoluție.

| gellalbie4ever a răspuns:

Personajele sunt părți ale firii noastre. Oamenilor le plac personajele care se identifică înseamnă că toți sunt doar așa sau așa. înseamnă că oamenilor le place să se ientifice cu personaje de acolo și asta înseamnă că autorii vor ca oamenii să se identifice cu personajele lor pentru a fi atrași să citească ceea ce scriu ei. Cu câți mai mulți sunt atrași cu atât mai bine

| shidance a răspuns:

Asa este si in viata reala? adica de ce sa alegi un baiat bun cand poti alege un golan? si ca sa raspund la intrebarea ta. ala bun e pampalau, cel negativ e mai bun cica da stabilitate si incredere.