| Sonyasss a întrebat:

Am o nimfa de aproape 3 ani. Vanzatorul de la pet-shop mi-a spus ca dupa 6 luni ar treui sa inceapa sa vorbesca(repete)... dar se pare ca nu a fost asa...Intrebarea mea este daca nimfele chiar pot sa ajunga sa repete cuvintele?

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna Sonyasss,
Poate nu ai exersat destul de mult cu nimfa ta. Ai nevoie de mult timp si rabdare ca sa ajungi ca in cele din urma sa vorbeasca.
De multe ori, papagalii nimfa nu sunt foarte buni vorbitori pentru ca acest tip de pasare mai mult imita si fluiera diverse melodii. Unele nimfe vor invata sa vorbeasca in cateva saptamani, altele vor avea nevoie de luni sau chiar ani de antrenamente sustinute.
Ar trebui sa ai o rutina zilnica in care in interva de vreo 5-10 min la aceleasi ore sa repeti un cuvant de mai multe ori. Papagalul trebuie scos din cusca ca sa fie atent la tine. Ar trebui sa incerci prima data doar cu un singur cuvand scurt ca "Coco" sau "buna". cand reuseste sa invete ceva ar trebui sa il recompensezi si sa nu te enervezi, agiti sau sa pedepsesti papagalul pentru ca nu stie ce sa faca. Mai poti folosi CD-uri inregistrate cu vocea ta si sa le lasi langa papagal cand de exemplu nu esti acasa cu acelasi cuvant care sa se tot repete.
Primele cuvinte sunt intotdeauna cel mai greu de invatat dar odata ce invata unul le va invata mai usor pe celelalte.
Mai exista posibilitatea ca papagalul sa repete cuvintele cand nu esti acasa si sa ti le spuna doar cand se simte pregatit.
Nu ar trebui sa fi dezamagita daca nimfa ta nu poate vorbi pentru ca unii papagali nimfa chiar nu prea pot vorbi. Depinde de fiecare.
Mai mult aici http://animale.acasa.ro/pasari/invata-ti-papagalul-sa-vorbeasca-8251.html
Succes
Pa, pa

0 răspunsuri: