| lays a întrebat:

Aseara iubitul meu a venit acasa cu o pisica luata de pe stradastraight faceare vreo 4-5 luni si e plina de purici! am inteles ca samponul(de pisici) nu e prea eficient. ce as putea sa-i dau si cam care sunt preturile?big grin

10 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Se pot folosi picaturile de Frontline Combo (20-30 lei) sau Parakil (mai ieftin, ca este romanesc, dar si mai neeficient!). Eu cand am avut o infestare puternica la matele mele, am primit de la veterinar o fiola pe care am dizolvat-o in apa si cu aceea apa am spalat pisicile! Apoi, dupa ce s-au uscat le-am pus picaturi dupa ceafa! Fiola este cativa lei. Puricii nu pleaca de pe animal pe om, daca are animalul la dispozitie! Temperatura normala la pisici este de 39 de grade, iar la noi oamenii 36, 5 grade.Asa ca nu dau ei (puricii) mancarea calda pentru una sleita! Samponul este bun pentru situatia cand are 1-2 purici! Dar este si o problema cu samponul, care trebuie tinut spuma pe pisica 10 minute! Pe care pisica poti s-o tii in apa si cu clabuci pe ea timp de 10 min. ca sa-si faca efectul samponul si sa omoare puricii, nu numai sa-i spele? big grin Mai este zgarda antipurici, dar ea nu omoara puricii, ii alunga.Asa ca s-ar putea sa-i alunge pe... voi! Ea se pune la o pisica deparazitata extern pentru a nu mai primii alti purici!

| DoDo a răspuns:

Zgarda anti-purici nu este buna zau asa intreaba veterinul cred ca el este cel mai in masura sa te ajute funda?

| Sin a răspuns:

Mergi la veterinar si cere solutie pentru purici pentru animale (e albastra). Pui cateva picaturi pe ceafa pisicutei. O sticluta costa in jur de 6 -8 lei.Precizeaza varsta pisicii veterinarului, s-ar putea sa fie prea mica pentru acea solutie. Poti sa-i cumperi si o zgarda antipurici, costa 10 lei si ceva si are efect timp de 6 luni.(precizeaza din nou varsta, exista zgarzi antipurici si pentru adulti si pentru pui)

| xibalba a răspuns:

Exista zgarda anti-purici la farmacia veterinara. Eu am folosit`o pe motanul meu cand a avut asa ceva si am fost multumita. Nu stiu cat costa acum... dar ti-am zis, e la veterinar.

| BlueSummer a răspuns:

Eu am 2 pisicute de 2 luni si au avut si ele purici. Le-am pus zgarda si le-am spalat cu sampon, chiar functioneaza. Poti sa le mai dai si pudra antipureci, insa cred ca sunt un pic prea mici. Ai mai putea sa le iei Frontline Combo sau ceva de genu. Du-te la un veterinar el iti poate spune mai multe.

| duduloi a răspuns:

E destul de mica nu cred ca e bine sa ii dai cu nimic. dar pe de alta parte, inteleg situatia.are puriciei.si.
picicuta mea cand era mica(3 luni) situ ca nu avea voie.nu stiu, sinter, nu sunt expert dar o zgarda de purici costa aprox. 4-5 lei happy

| misu a răspuns:

Dal cu praf de mers

| simonika0000 a răspuns:

Ce zici de chestiile alea pentru paduchi eu cu asta am dat pisica mea

| simonika0000 a răspuns:

Te duci la farmacie si ceri solutii pentru paduchi numai stiu cum se numea dar sigur e mai buna decat pentru purici

| Melody_7467 a răspuns:

Pai... dupa parerea mea...ar trebui sa te duci la magazinul de animale sa-i cumperi pudra anti purici, care cam costa dupa parerea mea vreo 10, 50 LEI.