Buna! Poti sa-i dai grau, porumb si floarea soarelui, asta le place foarte mult la porumbei. Eu, din cate stiu, frigul nu-i afecteaza. Poate a paralizat la aripi, dar nu cred. Poti sa-l iei in casa si daca cand vrei sa-l prinzi zboara inseamna ca-i sanatos. Nu e bine sa stii pasari ca porumbeii in colivii deoarece nu sunt obisnuiti cu spatiile mici si isi pot prinde aripile intre gratii. Daca il iei in casa este o idee buna. Asa poti vedea daca are aripile ruptea sau altceva si il poti duce la un vet. Daca este sanatos, doar pur si simplu nu vrea sa zboare ( poate este puiut si ii este frica sa zboare) poti sa-i faci afara o casuta pentru pasarele.
Eu dau mancare la gugustiuci si la vrabii si vin si niste pitigoi si cand este frig ei tot zboara, mai vad si porumbei care zboara. Poate porumbelul care vine la tine are aripile taiate ( poate unde a fost tinut acea persoana nu a vrut ca el sa zboare, aripile taiate= varful penelor de la aripi este taiat) si pana la pervazul tau s-a chinuit sa zboare.
Sper ca te-am ajutat! Papa! Numai bine!
Eu l-as lua in casa, dar mi-e sa nu zboare prin toata camera sau sa faca dezordine.Ai idee daca s-ar speria si ar face asa ceva daca il iau in casa?
Ar fi cam nasol...eu zic ( daca vrei) sa te risti deoarece unele lucruri daca le ratezi nu o sa mai le poti face niciodata.
Invata-l sa intre singur si sa iasa cd doreste - este porumbel si daca este si alb este fff bine - da-i porum boabe din piata - le plac fff mult - nu-i da paine inmuiata in apa pentru ca -i ingheata in gusa si moare sufocat