| tonyc7 a întrebat:

Buna, TPU. Am un motan adult care nu prea suporta sa fie mangaiat pe crestetul capului. Din senin oricand poate da cu gheara chiar si atunci cand toarce (semn ca se simte confortabil).
Ce e de facut pentru a-i schimba acest comportament? M-a zgariat de cateva ori pana acum (repet, doar il mangaiam pe cap, nu ii faceam altceva) si nu vreau sa mai patesc din nou.
Dau funda cui consider ca imi da sfatul cel mai util. Multumesc.

7 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Maseaza-l asa la ceafa NU pe cap de sus in jos ca si cum ai mangaia un copil, motanii se simt dominati cand faci asta si reactioneazawinking
Daca il castrezi va deveni mult mai docil.
Scurteaza-i si gherutele daca e motan de sta in casa.

| LordCristobal a răspuns:

Vezi ca pisicile nu sunt precum cainii. Daca nu ii place sa il alinti pe cap nu il mai mangaia pe cap ca o sa te zgarie si mai tare.
Sa ii dai mancare si sa il astepti pe el sa vina la tine.

| Dragosdoar a răspuns:

Nu-l mai mangaia deloc o perioada, sa vezi ce se Intampla. Pisicile nu sunt ca cainii

| tonyc7 explică (pentru Dragosdoar):

Il vad o data pe saptamana, deci oricum nu il mangai des... Insa atunci cand il vad, imi place sa il mangai insistent.

| andreip33 a răspuns:

Piscile nu pot fi dresate ca si cainii laughing nu prea ai ce face mai ales daca este si in calduri motanul

| tonyc7 explică (pentru andreip33):

Dar ce legatura au,, caldurile" cu reactia asta agresiva, brusca, la o stare de bine pe care i-o fac (anume mangaiatul)?

| andreip33 a răspuns (pentru tonyc7):

Nu iti pot da un raspuns elevat din punct de vedere biologic dar tot ce pot sa iti zic e ca mereu am avut pisici acasa si cand erau in calduri se comportau foarte ciudat, fiecare avea propriul comportament ciudat