Buna ![]()
Imi pare rau pentru tine
. Am patit acelasi lucru cu cateva luni in urma
. Mia murit baiatul iar la doua zile si fata
. Am auzit ca daca iti moare un papagal si e si celalat de fata cand moare, va muri si celalt de dorul lui(celui care a murit)
. Daca vei pastra fetita trebuie sa petrece foarte mult timp cu ea, pentru. ea se va simti singura si parasita daca nu o vei baga in seama.
Trebuie sa incerci sa treci peste totul si sa fi optimista
. Sa vb mereu cu ea... Daca acum a ramas singura si tu vb mereu cu ea sau petreci mult timp cu ea, ea se va atasa mai mult de tine si dupa cateva saptamani sau luni o sa o vezi ca o sa fie mai fericita cand o sa fi tu cu ea
. Si daca se ataseaza de tine vei putea sa o iei in mana si sa o dresezi (sa vina cand o strigi sau sa stea pe tine fara sa cipeasca ). Poti face acest lucru si cu un baiat(papagal). Aceasta este alegerea ta : daca pastrezi sau nu fetita. Daca vrei sa drezesi cu adevarat un papagal si chiar sal inveti sa vorbeasca. trebuie sa iti cumperi un pui mic, cu care sa vb foarte mult si sa iti petreci timpul. O sa vezi ca atunci cand se va face mai mare o sa inceapa sa vb cu tine, daca vb mult cu el : de ex :
. Sa vb cu el : il strigi pe nume de ex :Ce face baiatu' sau fetita?
:Sa arati ca il/o iubesti : Are mami baiat/fetita frumoas/a :X
., Mami il/o iubeste pe baiat/fetita :X.
Succes
Tot ce pot sa iti spun e sa patrezi ce ai momentan si poate pe viitor ii alegi un partener cu care sa mai stea la un pahar de vorba ![]()
si sa mai ti minte de la mine ca un papagal nu e jucarie.nu trebuie sa te joci cu ei deoarece mai au si suflet ![]()
daca vrei sa te joci cu ceva ia-ti o minge sau o papusa, o masina ceva aiurea fara suflet
"Il omoara"? S-a mai intamplat asta sau pur si simplu asta crezi tu? Eu am avut pana acum 4 ani 8 papagali (unii ba au murit, altii au deschis usita si au plecat la plimbare, si asa mai departe). Revenind si de fiecare data le-am adus companie si culmea n-am vazut sa se iubeasca atat de mult punand, la socoteala diferenta de varsta despre care vorbesti tu. Eu zic sa nu o dai, pastreaz-o, pentru ca sunt sigura ca nu te inveseleste cu nimic faptul ca ai scapat de ea. Pentru inceput poti sa-ti mai iei un baiat si sa-l ti in alta colivie lipita de colivia ei, si sa observi cum se comporta. Iar pe urma muta-l in colivia ei daca observi "conversatie"
Poi cumpara un el si si ii pui in custi diferite ca sa se mai cunoasca si dupa 1-2 saptamani il bagi si pe el cu ea in cusca...
Va multumesc pentru raspunsurile voastre si voiam sa va spun ca am mai avut o pereche de papagali si ea l-a omorat pe el deci... si nu, nu sunt mica, am 14 ani, si nici proasta dupa cum ar spune unii, situatia e destul de complicata si de asta va cer si voua sfaturile