| SrnDeea a întrebat:

Buna TPU! De câteva zile am fost nevoită sa îmi leg câinele din cauza unor vecini care sustin ca le rupe gardul! Am văzut in ce măsura era gardul rupt și cu siguranța nu el a făcut asta dat fiind faptul ca e un câine de talie mare și nu obișnuiește sa se ocupe de lucruri de acest fel! In fine, au chemat poliția locală am primit o amenda de 300 de lei și am fost nevoită sa îl leg deoarece acești domni veneau in fiecare seara sa vadă dacă e legat sau nu! După ceva timp am primit o a doua amenda.Problema e ca de când e in lant, nu mai am un moment de liniște cât e ziua și noaptea de lunga. Latră tot timpul ajungând sa raguseasca deja. Oare se va obișnui vreodată? Se va opri din lătrat? Ce ma sfătuiți sa fac? (are 7 ani și nu a fost legat niciodată pana la momentul actual)

7 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Un caine care a trait liber toata viata lui se va obisnui extrem de greu in captivitate.
Si tocmai acum s-a gasit sa le faca probleme vecinilor? Poate avea un motiv. De ex cainele meu sapa gropi ca sa intre la vecin in curte. Apoi vecinii veneau si spuneau sa il legam ca le-a stricat florile. Insa el nu statea legat, nu rezista, se zbatea pana reusea sa scape. Am aflat apoi si de ce voia neaparat sa ajunga in curtea vecinului: catelusa lui. Dupa o perioada s-a potolit.
Deci daca vecinul tau are caini poate asta e motivul.

| Salontanul a răspuns:

Sunt cateva solutii:
-sa-l dezveti sa latre: http://bit.ly/2WSEOy1;
-sa repari gardul si sa-l protejezi cu scanduri orizontale. In felul acesta vei demonstra vecinului ca acel caine nu mai poate rupe gardul;
-sa bagi doi pari de fier in pamant si intre ei sa pui o sarma pe care el se poate plimba.

| InYourMind a răspuns:

E de talie mare deci are o greutate. Și un simplu salt cu putere putea sa rupă gardul dacă e făcut din lemn subțire sau are ceva ani. Dacă te uiți la gard cu siguranță se vede partea din care a fost rupt.
Nu am înțeles exact pentru ce ai primit acest doua amenda?!
Ma îndoiesc ca o sa se obișnuiască. Știu un caz concret cu un vecin, la fel, câine mare, în vârstă, legat brusc și până la urma după vreo 2 luni l-a lăsat din nou liber în curte.

| ro74florin a răspuns:

Construiți un țarc pentru câine. nu va mai latră.

| SrnDeea explică (pentru InYourMind):

Nici pana acum nu s-a obisnuit ...suntem in acelasi stadiu

| SrnDeea explică (pentru Bondarel99):

Acest lucru i l-am confirmat si eu, de ce pana la momentul de fata nu rupea gardul, e prietenos, nu musca... dupa atat de mult timp i-a venit si lui in cap ca ii rupe gardul apeland Politia Locala

| InYourMind a răspuns (pentru SrnDeea):

Se poate pune un gard din metal care sa nu poată fi ușor distrus.