|

Bună TPU! Ieri mi-a murit un peruș. Pentru prima data: nu avea purici, de frig nu are cum ca este în casa, de căldură nu are cum (la astea sunt sigur) și perusul meu avea în jur de 3-4 ani. Voi credeți ca mi-a murit de bătrânețe? Dau fundă răspunsului explicat bine. Mulțumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Păsările în captivitate trăiesc foarte puțin. 3-4 ani e vârsta medie pentru un peruș, el trăiește în medie 5-6 ani. Tu ai zis că avea 3-4 ani? Îl aveai de când s-a născut sau așa ți-a zis vânzătorul când l-ai cumpărat? Că e posibil sa fii avut alta vârstă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu puțini sunt oamenii care își doresc păsări și animale de companie, dat ei sunt străini de viața acestor necuvântătoare.
Chiar și prin faptul că stau închise în cușcă le scurtează viața. Singuratatea, lipsa de afecțiune, lipsa aerului proaspăt și răcoros de afară, și multe altele, ajută la scurtimea sănătății și a vieții.
Toate aceste viețuitoare au fost create să trăiască libere în natură. Cine le iubește cu adevărat, le va lăsa în habitatul lor natural.
Apa de la chiuvetă care din pricina clorului strică flora intestinala, și lipsa prospețimii acesteia, hrana insuficient de variată, ajută și ele la scurtimea sănătății și a vieții. Imposibilitatea creării propriei familii, adică imposibilitatea dezvoltării, duce și aceasta la scurtimea vieții și a calității acesteia.
Păsările și animalele din libertate, atunci când se îmbolnăvesc ele știu mai bine ca oamenii cu ce să se hrănească ca să se facă bine. Anumite plante sunt cunoscute de păsări și animale care pot ajuta la vindecarea lor.
Nu știu cât trăiește un peruș. Dar ți-am scris ca să ai idee de anumite aspecte vitale ale acestor necuvântătoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

S-a sinucis, nu-i placea de tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează