Eu am sunt de stul de buna la desen si nu am luat nici un fel de curs,am cativa pasi pe care i-am urmat
Am inceput prin a desena un singur lucru,de obicei o persoana, la care sa adaug multe detalii,sa o fac din nou,din mai multe unghiuri,dar m-am plictisit asa ca am luat un obiect la intamplare si am incercat sa il desenez,uitanduma foarte des la el, usor usor am inceput sa desenez din ce in ce mai bine,iti mai spun un secret,cand desenezi ai nevoie de imaginatie(deseneaza orice iti vine in minte) si fi cat mai concentrata pe desen,incearca sa te gandesti doar la desen( asta doar pana te obisnuiesti)... o sa incepi asa sa desenezi mai bine.
Cat despre creioane,cam orice creion e bun, dar sa fie in permanenta ascutit cand desenezi si sa nu apesi, ca sa fie mai frumos desenul, intinde cu degetul usor creionul, in partea opusa sau de aceeasi parte cu desenul, e usor dupa acea pentru ca mai tarziu o sa iti dai seama cum sau ce sa mai adaugi, acestia au fost pasii mei si asa am ajuns printre cei mai buni la desen, am mai invatat si alti oameni sa deseneze si din cate stiu lemerge destul de bine mana.trebuie doar sa ai incredere si sa nu te critici cand ceva nu iese bine, sper ca o sa te ajute sfaturile mele si toate celelalte sfaturi pe care ai sa le primesti de la alti oameni...eu zic sa le incerci pe toate pentru ca sigur te vor ajuta cat de putin si asa o sa ai mai multa experienta
Ca sa inveti sa desenezi, nu iti trebuie tutoriale, ci trebuie sa exersezi foarte mult
cat despre creioane... f-urile sunt cele mai slabe, apoi sunt h, hb iar b-urile sunt moi, max 8b care e cel mai moale si se foloseste in general pentru a reda umbrele foarte inchise
Despre tutoriale pot sa-ti dau site-ul www.deviantare.com
Sau scrii pe youtube how to draw si ce te intereseaza.
Scuze ^^; www.deviantart.com