Buna!
Pai si eu am avut pesti, drept sa iti spun, sunt cam plictisitori, se ingrijesc destul de greu( acvariul, apa, etc) si sunt foarte sensibili.
Eu zic sa te gandesti bine.
Daca tot vrei sa iti iei, iti recomand ZooMania sau un crescator, in niciun caz animax sau alte petshopuri pentru ca pot fi bolnavi.(eu am avut unul de la ZooMania si a trait mult si bine)
Deeci...
Trebuie sa te gandesti ca o sa aiba nevoie de un acvariu destul de mare, in functie de numar.
Daca vrei, dex, 12-15 pesti, ai nevoie de un acvariu de 60 litri ca toti sa se simta bine.Preturile unui acvariu bun, rezistent de 60 litri variaza intre 150-300 lei.
Ca sa nu moara, apa trebuie schimbata cand se tulbura, cam o data pe saptamana.
Vor avea nevoie de termometru, incalzitor(cred ca asa se numeste), plante, si alte lucruri e care le gasesti in magazine, pentru pesti si acvarii.
Mancarea se da de 2 ori pe zi, foarte putina, cat sa o consume in 2-3 minute.
Alte info gasesti in magazine, pe net.
Iti recomand sa te documentezi FOARTE BINE inainte sa cumperi pesti/acvariu, despre ce au nevoie, specii, etc.
Si sa ai bani pentru ei.La inceput cheltui mult pe acvariu si toate cele, apoi o sa le cumperi doar mancare care e ieftina![]()
Succes si sper ca te-am ajutat!:*
Pai de la ZooMania vreau sa-mi iau.
ai si idee cam cat e unu?![]()
Un acvariu/un peste?
Acvariul e intre 150-300 lei, depinde de dimensiune.
Pestele. depinde de specie.
De ex, un caras auriu de acvariu costa cam 12 lei, dar traieste mult si e foarte frumos![]()
In rest, cam 3-10 lei.(am zis, depinde de specie, dimensiune...)
Ca s nu moara iti trebuie filtru de aer, termometru.sa fie de 24-25 de grade apa...recomandat sa fie fiarta inainte si iti trebuie un incalzitor...si desigur un acvariu pe care il cumperi din REAL sau de undeva.Nu stiu cat costa dar eu am avut si s-au inmultit usor.Pentru intretinere intreaba-ma
Salut! Si eu am pesti.Ca sa nu moara au nevoie de un incalzitor de termometru, in acvariu am pus si plante, un castel au neaparat nevoie de un filtru.La inceput mi-am pus acvariul in camera de zi unde era lumina si mereu zi.Dar apoi i-am mutat in dormitorul meu unde e intuneric si sunt mai mereu trase perdelele pentru ca imi place mai mult sa stau pe intuneric.Si pestii au inceput sa moara, deci evident au nevoie de lumina.Un acvariu mare in care sa incapa cat mai multi.Si bineinteles mancare de cel mult 2 ori pe zi. Daca ar fi sa iti recomand cativa pesti ar fi:Gupi, Sifo, Scalari
P.S:Nu pune niciodata melci in acvariu ca nu mai scapi de ei.Crede-ma o stiu din experienta.
fundita?
Pai depinde de peste.Eu am avut un peste BETTA si nu ii trebuia filtru neaparat.A trait cam zece luni.I-am luat un acvariumic am dat pe el 30 de lei.Un acvariu pentru mai multi pesti costa cam 200-300 de lei.
casii întreabă: