| Irina1233 a întrebat:

Buna ziua! Am 2 pisici (una de 9 ani si una de 10 ani). Ele au fost tinute numai in apartament de cand le am.
Acum avem copilasi și unul dintre ei este alergic la parul de pisica, asa ca nu le mai putem tine in casa. Nu vreau sa le dau cuiva străin, as vrea sa le duc la parintii mei la tara, dar ei nu sunt de acord cu pisicile in casa (plus ca mergem destul de des cu copiii acolo, asa ca tot ar avea cel alergic contact cu ele).
Intrebarea mea este : daca ele sunt crescute in casa atatia ani si le duc la tara sa stea in curte se pot adapta? Mulțumesc

22 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La varsta lor va fi greu sa se adapteze. Poate chiar deloc.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Du le la un centru de animale suna la protectia animalelor ca daca le duci unde vrei tu si nu sunt ingrijite poti lua amenda, asa ei vin le iau la adapost si le gasesc ei stapîni sau îi tin acolo impreuna cu alte pisici, si asta e situatia.

| Miruna333 a răspuns:

Nu fa prostia asta. Sa stii ca alergiile se tin sub control!
Du-le daca vrei sa se imbolnaveasca si sa fie calcate de masini. E ca si cand iei un leu crescut in captivitate si il duci si lasi in jungla.
Pisicile sunt animale de casa, nu este bine pentru ele si pentru mediul inconjurtor(pentru alte animale) sa fie lasate libere.
Mai au putin si se apropie de batranete, numai sa stea afara in frig si inconjurate de pericole nu au nevoie. Daca tot decizi sa iti abandonezi membrii familiei astfel, uita-le de tot si lasa-le cuiva care poate avea grija de ele, nu la tara!

| Irina1233 explică (pentru Miruna333):

Wow, sa,, abandone membrii familiei "? Adică sunt mai importante pisicile decat sanatatea copiilor? Nu credeam ca trebuie sa explic asta, imi iubesc foarte mult pisicile, dar nici 1% din cat imi iubesc copiii. Caut o solutie sa fie bine pentru toata lumea, dar pe primul loc sunt copiii.
Repet...nu credeam ca va trebui vreodată sa explic asa ceva...
Mulțumesc pentru un rapsuns total inutil si rautacios?‍♀️

| Miruna333 a răspuns (pentru Irina1233):

I-ai luat sa ai jucarii, sau sa fie in familia ta?! Ca nu inteleg.
Rautacios in capul tau. Daca nu-i iubesti nici 1% cat iti iubesti plozii, nu esti demna sa ai animale. Vai si amar de acele animale, vai si amar de copii la ce educatie le dai!
Alergiile se tin sub control, cunosc pe putin 15 persoane care au alergii si au animale de companie!
Cand vrei sa faci sa fie bine la toata lumea, gasesti solutii, cand nu, esti lenes si te plangi!

Vai de capul tau, jur! Pe pisici le numesti familie si pe copii ii numesti plozi? Tu ai copii? Ai habar ce înseamnă copil si animale? Nu am zis ca le dau afara din casa, nu am zis ca le omor sau le arunc in camp! Caut o solutie ca sa le fie bine, dar sa nu ajung iar in spital cu copilul din cauza problemelor respiratorii cauzate de alergii! Pisicile ar avea un loc acoperit in care sa stea, călduros, dar nu in casa si ar avea acces afara. De asta am si întrebat aici, daca s-ar putea adapta afara (ar primi mancare, apa etc).
Daca tu iti iubesti animalele mai mult decat copiii este problema ta! Inseamna ca nu ești demna da ai,, plozi", vai de capul lor cu o mama care pune confortul animalelor inaintea sănătății lor. Asta cu lenea de unde ai scos-o? Nu mi-e lene sa caut solutii, de asta am si scris aici ca poate ma ajuta cineva cu o idee, dar sigur, e usor sa aruncam cu vorbe urate.
Am crescut pisicile astea 10 ani, nu sunt jucarii, dar nu sunt familia mea! Sunt animalele mele de companie, le iubesc ca pe PISICI, NU CA PE COPII.

Plod, odrasla, inseamna tot copil. Sunt sinonime. Consulta dex-ul!
10 ani ca dupa sa renunti la ele in 10 min, halal!
Pisicile nu sunt facute sa stea afara! Chiar daca vor avea,, un loc acoperit''. Sunt aproape seniore, e ca si cand ai da un batran in strada, fara a te mai ingrjii de el. Au nevoie sa fie stimulate, cine va vedea de ele? E clar ce grija ar avea de ele taranii de acolo daca spun nu animale in casa.
Trimite-ti copiii la tara sa vedem daca pot sta acolo fara niciu stimul din partea bunicilor.
Mi se rupe sufletul pentru ele! Astia-s oamenii, te dau cand ti-e lumea mai draga

Off, Doamne. Stiu ce înseamnă plod si stiu si in ce sens se folosește acest cuvant in unele situatii, in fine.
Nu mai comparam îngrijirea si iubirea fata de batrani si copii cu cea pentru animale...nu se compara.
Parintii mei nu sunt niste tarani fara inima (faptul ca nu vor animale in casa nu ii face oameni rai, si nici pe altii care nu au animale in casa). Ei au mai avut animale si au fost foarte bine ingrijite, hranite, deparazitate, vaccinate, etc. Dupa cum am zis, ar avea un spatiu in care sa stea dar ar avea acces afara si acolo mi-ar fi teama sa nu pateasca ceva. Si nu, nu renunt la ele dupa 10 minute, nu le-am aruncat in rau, dupa luni intregi de episoade respiratorii cu copilul de 1 an jumate, spitalizare si tratamente am considerat ca ar fi o idee buna sa intreb aici ca poate ma ajuta cineva cu o idee. Nu am aruncat pe nimeni in strada.
Iar daca iti e mai mila de 2 pisici care ar duce un trai decent, totusi, decat de un copilas mic, asta spune mai multe despre tine decat despre mine si parintii mei,, fara mila" ca nu vor sa tina animale in casa. Înțeleg ca iubesti animalele si apreciez asta dar nu trebuie sa arunci cu pietre si sa m acuzi ca le fac rau cand eu caut solutii sa le fie bine, dar, in primul rand sa ii fie bine copilului meu. Daca faptul ca imi iubesc copiii mai mult decat imi iubesc pisicile ma face un om nebun, fie, sa fiu nebuna! Dar ma indoiesc ca sunt mame in lumea asta care pun confortul pisicilor inaintea sanatatii familiei, dar am trait sa o vad si pe asta. O zi buna sa ai!

Sa imi fie mila de un copilas? Nu cred ca este lasat in padure sa se descurce de capul lui, are parintii langa care se pot ocupa de problemele medicale.
De ce trebuie unul sa fie mai imporant ca altul? De ce trebuie sa se lupte sa ocupe nr. 1? Ambii trebuie sa fie pe acelasi loc. Fac parte din familie de atatia ani.
Nu e vorba de confortul pisicilor sau a copilului. Trebuie sa se faca in asa fel sa le fie bine la toti, la absolu toti.
Dupa cum am mai zis, dar ai luat-o in nume de rau, pisicile nu se vor descurca. La acea varsta au nevoie de atentie si mai mare si de stimulare. Pisicile nu sunt facute sa stea afara. Fa research pe tema acasa, mediul inconjurator e plin de pericole pentru ele. Compara un leu din salbaticie cu un leu care a fost toata viata la zoo, asa si cu pisicile tale. De asta mi se rupe sufletul pentru ele. O sa fie la limita suoravietuirii. E clara treaba cand cineva nu accepta animale in casa, parerea asta nu mi-o voi schimba, se vede la persoanele respective. Dar in fine, fa ce crezi ca e mai bine, dar ele sa stii ca nu vor fi bine.
Animalele sunt un angajament pe toata viata, indiferent de ce s-ar intampla. De asta multi oameni nu ar trebui sa aiba animale. Toate animalele merita un stapan, dar nu toti oamenii merita animale.

Ok, daca tu crezi ca un copil si un animal trebuie sa fie pe acelasi loc este clar ca nu pot purta o conversatie in legatura cu asta. Dupa cum am zis, aceste pisici nu vor fi duse in camp sau aruncate in strada, dar daca afectează sanatatea copilului trebuie sa gasesc solutii. Si solutia nu este sa chinui copilul prin spitale sa le fie lor bine. Daca le voiam raul nu mai intrebam aici si le duceam direct la tara sa fie ce o fi. Parerea ta despre oamenii care nu au animale in casa este trista, nu sunt oameni rai, animalele crescute la curte o duc foarte bine (ba chiar mai fericite decat cele din casa ca au mai multa libertate, si aici vorbesc despre cele care au fost mereu in curte).
Am luat-o in nume de rau pentru ca fara sa cunoști situatia m-ai acuzat ca imi abandonez familia, ca e rau sa imi iubesc copiii mai mult decat pisicile, ca parintii mei sunt oameni rai ca nu le place sa stea cu animale in casa (desi in curte au avut multe si toate au dus viata lunga si fericita, au fost ingrijite). Daca tu iti pui pisica pe acelasi loc cu copilul este alegerea ta, dar eu, oricat de mult as iubi animalele, nu pe pot pune in aceeasi linie cu oamenii, cu atat mai putin cu bebelusul meu.
Stiu ca este un angajament pe viata, dar nu sunt de acord ca,, orice s-ar întâmpla", daca animalul devine agresiv, periculos il pastrezi sa te manance de viu sau cauti o solutie sa iti aperi copilul? (Intrebare retorica, nu este cazul la mine).
Nu poti sa imi spui ca nu merit sa am animale dupa ce 10 ani le-am ingrijit si iubit (inca o fac) dar acum ca au devenit un pericol pentru copil caut o solutie sa le fie bine si lor, ca pana la urma asta fac.
Si e valabil si pentru copii : toti copiii merita parintii, dar nu toti oamenii merita copii.

Cand ai luat animale, ti-ai asumat, e iubire neconditionata, esti langa ele la orice, la fel si langa copil!
Alergiile se tin sub control, stiu atata lume+ copii sub 2 ani care sunt ok, si nu sunt prin spitale. Dramatizezi tare mult.
Din confort, alegi sa faci acest lucru.
Nu, animalele la curte nu o duc foarte bine, se imbolnavesc, exista riscul sa fie omorate si omoara si alte animale. Mediul inconjurator nu este pentru ele.
Daca nu iti poti iubi atat de mult animalele, nu merita sa ai. Trebuia sa te gandesti ca nu esti in stare.
Nu te mananca nimeni de viu, ca nu sunt lei. Oricat de agresiv ar deveni un animal, esti pe viata lipit de el, nu este jucarie!
Iarasi, solutia nu este abandonul intr-o curte la tara.
Clar, nu toti oamenii merita parinti. Mai ales oamenii care renunta la animale cand li se scoala. Copiii care cresc fara animale, nu ajung bine deloc. Faci totul mai mult spre raul copilului si al pisicilor.
Te-ai aprins foarte tare, esti super fixata pe idee, incat nu vezi cat rau le vei face. Repet, sunt aproape seniore, tu stii cate se inbolnavesc si trebuie sa fii langa ele la orice ora? Citeste te rog pe net despre ingrijirea pisicilor seniore.
E ca si cand ai lua un om care a fost ingrijit zi si noapte de alte pesoane, la batranete sa il lasi sa se descurce singur. Mare pacat!

Am fost internata cu copilul de 2 ori, are probleme la plamani. Nu dramatized, nu exagerez si nu am luat aceasta decizie in 10 minute. Au fost luni de zile in care am incercat sa tin sub control si nu am reusit. Copilul cel mare nu are problema asta, el are 4 ani, a fost zgariat, muscat si lovit de pisici si nu am zis niciodată ca ar trebui sa le dau, am cautat solutii. Daca alti copii sub 2 ani nu au probleme nu inseamna ca toti sunt asa. Iar animalele mele care au crescut in curte au trait multi ani, sanatoase si fericite, fix asta e mediul lor: afara. In ceea ce privește pisicile pe care le am acum, nu vor fi abandonate, parintii mei sunt acolo sa le îngrijească, hraneasca si sa se joace cu ele, vor avea LOC IN INTERIOR in care sa stea (nu in casa, este un garaj in care este centrala si este cald acolo) dar ar avea acces si afara.
Si nu mai comparam o pisica batrana cu un om batran. Iubesc animalele si merita toata iubirea si îngrijirea posibila, dar nu in defavoarea vietii/sanatatii omului, mai ales a unui copilas mic care ajunge la spital ca nu poate sa respire. Mai bine il umplu pe el de medicamente si ii pun viata in pericol decat sa duc pisicutele undeva unde ar avea toata îngrijirea necesara, nu?
Iei apararea animalelor in defavoarea oamenilor mult prea mult. Deja e clar ca avem pareri diferite in ceea ce privește sanatatea copiilor, asa ca te rog sa ma lași în pace, poate imi raspunde cineva cu o soluție reala nu cu,, lasa copilul sa se chinuie sa nu ii fie greu pisicii". O zi buna si daca ai copii sa dea Dumnezeu sa fie sănătoși si sa nu treci prin ce am trecut eu cu al meu.

Ce solutie reala? Lumea ti-a zis, nu vor face fata!
Si nu mai comparam o pisica batrana cu un om batran- Ai dreptate, pisicilor le este si mai greu, nu au gura sa zica ce le doare si prin ce trec! La varsta lor le trebuie foarte multa atentie. Un animal este pe viata, indiferent prin ce probleme treci

Dar unde in postare am scris eu ca le duc, ca e hotarat, ca le dau afara? Am întrebat DACA as alege sa le duc acolo daca ar putea sa se descurce in conditiile date. Nu, nu ii este mai greu unei pisici decat unui om, o prietena a puerdut pisica crescuta in casa si-a gasit-o peste cativa ani (si nu la tara, printre blocuri) si era foarte bine, au luat-o si a dus-o la tara si e inca bine. Cu aceasta poveste in minte m-am gandit ca si ale mele ar putea fi bine avand in vederr ca ar primi mancare, apa, caldura etc. De aceea am întrebat, daca nu ma interesa nu mai intrebam, le duceam direct si gata. Dar ai sarit repede sa ma acuzi ca imi abandonez familia, ca de ce imi iubesc copiii mai mult decat pisica? Ca parintii mei sunt tarani rai si nu ai grija de animale. Apreciez faptul ca iti pasa de animale si le vrei binele, dar ceartă-te cu aia care le arunca in rau, camp sau le omoara cu pietre, nu cu un om care cauta o solutie sa isi protejeze copiii. Si nu se poate indiferent prin ce treci... daca imi ia foc casa ma arunc in foc pentru pisica? Nu, ma rog la Dumnezeu sa poata sa iasa(stiu ca este un exemplu exagerat, dar asta este realitatea).
Si unii oamnei au spus ca nu ar face fata fara sa ma acuze de abandon, altii au spus ca depinde de conditiile de la tara (nu este singurul loc in care am întrebat, ca sa intelegi ca nu este o decizie usor de luat nici pentru mine, si este destul de grea si fara acuzatiile tale).
Ah, si da, la varsta lor le trebuie multa atenție, pe care ar avea-o mai degraba la parintii mei care sunt pensionari si permanent acasa decat aici, ca noi mergem la munca si stau atatea ore singure în casa. O zi buna iti doresc

Au trecut cativa ani, s-a adaptat, dar asta nu inseamna ca i-a fost usor. E horror
Si nu se poate indiferent prin ce treci... daca imi ia foc casa ma arunc in foc pentru pisica? LOGIC? Cum sa traiesti stiind ca nu ai facut tot ce ai avut in putinta sa o salvezi. Adevaratii oameni sunt cei care se intorc in flacari pentru animalul lor, dar nu vei intelege acest lucru. Stai in afara casei cand animalul tau este ingrozit, inconjurat de flacari!
Pai daca o iei pe principiul asta, trimite-le si copiii, ca au timp si pentru copii, mult mai sigur, nu?
Te-ai atacat de la,, abandonul familiei'' pentru ca nu vrei sa accepti realitatea, te supara, dar stii ca asta e adevarul.
Daca nu e decizie usor de luat, foarte bine, cantareste totul, si gandeste-te la ele! Copilul nu va sta prin spital toata viata. Se poate tine sub control cu siguranta

| StrongHeart a răspuns (pentru Miruna333):

Femeie dementa si atotstiutoare, pisicile sunt feline înrudide cu pisica sălbatica, râsul, etc. Ce prostii debitezi aici ca, vezi doamne, nu sunt adaptate la mediul de afara?
Literalmente sunt facute sa se cațere prin copaci toata ziua si sa exploreze lumea exterioara.
Doar pentru ca sunt oameni deraiati care se ataseaza de animale excesiv incat nu mai fac diferenta dintre animal si om, nu inseamna ca asta e natural si normal.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Depinde cum e la ţară la ei, vremea, depinde ce animale au, poate au câini, aşa că nu prea cred că se vor adapta prea repede.

| Irina1233 explică (pentru Alex765431):

Părinții mei nu au animale, ar avea un loc caldut in care sa stea (una garaj in care se afla centrala care emana caldura). Am mai avut pisici acolo, chiar si acestea 2 au,, scapat" putin pe afara acolo, cand am fost intr-o vizita mai lunga si le-am luat cu noi. Isi doreau mult sa iasa din casa si au reușit, nu au plecat departe, dar este vorba de cateva ore de stat afara.
Mulțumesc pentru răspuns

| Cresta a răspuns:

Vaaai ce raspunsuri in favoarea matelor si impotriva copiilor!
Se vor adapta greu sau deloc. Cum veti merge cu copiii la parinti, mai bine dati-le unui cunoscut sau chiar unui strain.

| Irina1233 explică (pentru Cresta):

Singurul răspuns care a avut in vedere copiii... apreciez.
Din păcate nu cunosc pe nimeni care le poate tine in casa si una străin nu cred ca ar accepta 2 pisici batrane? mulțumesc, oricum!

| Arthurrrr a răspuns:

Dacă au fost crescute în casă,ele nu sunt obișnuite să stea într-o curte,dacă le duci la țară,există pericolul uriaș să nu se adapteze,și să fugă unde văd cu ochii,având în vedere că la sat unii oamenii mai lasă animalele libere, poate să le omoare câinii ori alte animale, sau să le calce vreo mașină, pentru siguranța pisicilor dă-le la cineva care le poate ține numai casă, fiindcă numai în casă sunt în siguranță, deoarece ele numai în casă sunt îmbișnuite să locuiască

| Irina1233 explică:

Nu credeam ca este necesar sa menționez acest lucru, dar se pare ca da : imi iubesc foarte mult pisicile si le vreau binele, dar imi iubesc mult mai mult copiii! (Pentru cei ce nu înțeleg acest lucru, aveti o problema).
La casa părinților mei nu sunt alte animale, ar avea un loc (in interior) in care sa stea (in garaj, unde este centrala ce emana calduta), ar avea mancare, apa, sisalul de aici cu spațiu de joaca si loc de dormit.
Cu copilul am fost internata in spital din cauza alergiilor care au provocat probleme respiratorii (in acest sens, cam greu sa le tin sub control si, din nou, nu imi vine sa cred ca trebuie sa explic ca sanatatea copiilor este mai importanta decat pisicile...)