| PanaitAnaSofia a întrebat:

Ce se întâmplă dacă îi scurtezi vreo două, trei mustăți pisicii? Și nu foarte mult, de exemplu daca mustățile au 5 cm eu tai 2 cm.Are ceva?

Răspuns Câştigător
| NGheorghe a răspuns:

Cu mustățile, pisica simte curentii de aer, asta o ajuta sa localizeze sursa mirosului, sau sa identifica direcția in care se misca prada... deoarece pisicile nu vad bine aproape.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ai minte sau asa te-ai nascut?
„Mustatile au un rol deosebit de important in perceptia pisicii asupra terenului pe care se deplaseaza. Sunt atat de sensibile incat pot detecta si cele mai fine modificari in miscarea curentilor de aer. Curentii de aer dintr-o incapere isi schimba directiile si intensitatea in apropierea obiectelor din acel loc. Mustatile pisicii detecteaza aceste aspecte si ii permite felinei sa identifice cu exactitate pozitia si forma fiecarui lucru. Fara musteti pisicile ar fi dezorientate si s-ar lovi de obiecte, mai ales noaptea. Acestea ajuta pisicile si la vanatoare: felina isi realizeaza profilul prazii cu ajutorul lor. Mustatile ofera o imagine completa a formei corpului animalului vanat, astfel incat pisica stie de unde sa apuce pentru a-i reusi vanatoarea".

| Violleta2022 a răspuns:

Da, are!
Pisica se orienteaza in anumite situatii cu mustarile, care au un rol extremd e important in viata lor.
ca atare NU taia mustatile pisici ca o nenorocesti!
Daca tie ti-am taia genele ai fii mai fericita? NU crezi ca ti-ar intra in ochi mizerie si altele?
Fiecare fir de par are rolul lor, iar in cazul pisicilor, mustatile au un rol major si extrem de important.

| Aasdfghj a răspuns:

Da, are! Esti om sau ce esti? Nu poti sa faci asa ceva unui animalut!

| Felys a răspuns:

Cand eram copil am taiat mustatile de tot doar asa din amuzament pentru ca nu stiam la ce folosesc si au crescut relativ repede, deci nu e chiar asa o mare problema daca ramane un timp fara mustati mai ales ca nu cred eu ca se hraneste pisica ta doar din vanat, cu siguranta o hranesti si tu deci nu moare de foame

| PanaitAnaSofia explică (pentru Felys):

Ți-aș fi dat ție funda, dar am dat-o deja crying

| Felys a răspuns (pentru PanaitAnaSofia):

Stai linistita, eu nu raspund aici pentru funde, pur si simplu iubesc animalele si imi face placere sa impartasesc din experientele mele si altora

| Nis_De_1996_qFw1 a răspuns (pentru Felys):

Vai mulțumesc credeam ca nu mai cresc m-am speriat asa de tare

| Legion7X a răspuns:

Http://pisicata.ro/de-ce-au-pisicile-mustati

Citește asta poate termini cu prostiile
și lași pisica în pace or ești vreun copil fără minte care modifică tot ce prinde prin casă cu o oarecare inocență.

| Deserth a răspuns:

Eu zic sa o epilezi, draga

| Haşa07 a răspuns:

Salut! Nu este bine să îi tai mustățile pentru că îi vei "omorâ" simțul mirosului. Pisica ta nu va mai fi compatibilă cu vânatul sau gen dacă cineva încearcă să o otrăvească băgând otrava în mâncare pisica nu va simții. Sper că te-am ajutat!?
PS: Îmi trimiți o poză cu pisica ta? Îmi plac foarte mult?