anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu ce pot sa. i streg lacrimile lui Bichonelul meu Bolognese, pentru a disparea nuantza aia de maro-rosiatic de pe blanita de la ochi?
Eu in mod normal, folosesc ceai de musetzel pentru a indeparta lacrimile dar, el ramane in continuare cu acele pete de lacrimi pe blanita.
Exista cumva o solutie care ar face ca aceasta incovenientza sa fie diminuata oarecum?
As dori sa stiu in caz ca exista ceva, de unde o pot achizitiona si cum se folosete mai exact.
Ms anticipat!
~Funda~
P. S. Proprie experientza sau cunostintze generale, nu copy/paste dp net...pls.

Răspuns Câştigător
| Giovanna a răspuns:

Nu e copy paste, relaxwinking si lui Max i se vede urat sad exista o medota prin care nu-i mai curg astfel lacrimile, e o interventie prin care este anesteziat total si cu un instrument metalic (un fel de vergea) i se desfunda canalul lacrimal, iti imaginezi ca i-l introduce pe langa ochisori metalul acela sad e cam brutal si in 6-7 luni i se infunda iar, din pacate. Asa ca la 6-7 luni trebuie repetat, eu sincer nu vreau sa-l chinui cu anestezii si chestii dure sad asa ca am optat pentru niste picaturi OPTIVET cu care il sterg bine, (sau apa distilata daca nu gasesti altceva) dar cu asta nu-i dispare roseata, doar il stergi si ii cureti ochisorii, astea chiar daca intra in ochi nu e problema. Daca vrei sa dispara roseata, mi-a indicat vetul apa oxigenata dar sa ai grija sa nu intre in ochi, stergi doar blanita si se va curata, va trece rosul acela. Eu nu am incercat inca cu apa oxigenata dar sigur voi incerca, ATATA SA AI GRIJA SA NU INTRE IN OCHI! Cumperi apa oxigenata de la farmacie ca e mai diluata si sa nu curga din vata atunci cand il dai, doar sa fie umeda vata. Parerea mea ca musetelul e apa de ploaie, iti spun de ce, pentru ca asta nu e o afectiune care se vindeca happy e o problema specifica cainilor cu botic scurt, nu le functioneaza canalul care ar trebui sa conduca lacrimile inspre nas (in mod normal lacrimile se scurg prin nas doar ca la cateii nostri le e infundat canalul) afectiunea asta caracterizeaza 9 din 10 bichoni sad asa ca...nu sunt doar ai nostri asa. Picaturile acelea optivet le iei de la veterinar, apa distilata si oxigenata de la farmacie. Apa distilata nu are nimic daca ajunge in ochi, apa oxigenata nu e voie sa ajunga in ochi (am repetat sa nu te incurci) :* sper ca te-am putut ajuta! asta fac si eu pentru Max si crede-ma, sunt foarte informata pentru ca vreau tot ce e mai bun pentru el! Roseata aceea reprezinta de fapt o reactie chimica datorata unor bacterii din blanita care intra in contact cu lacrimile lui (asa am auzit)

5 răspunsuri:
| Giovanna a răspuns:

Pai ser fiziologic sau apa distilata, cam tot acolo esti dar nu dispare roseata, doar il cureti putin, atat.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Încearcă cu ser fiziologic!
Pa, pa.

| PufiCiufi a răspuns:

Incearca sa ii dai pe blanita cu ceai de menta sau de macese la al meu i-a disparut dar depinde si de blana

| TpuNoName123 a răspuns:

Am şi eu un bichon frise.
Am fost la veterinar şi l-am întrebat cu ce să`l şterg.
Mi-a zis să`i cumpăr nişte picături de la farmacie, dar continuu va avea roşeaţă la ochi, deoarece lacrimile lui conţin acizi care îi coloreaza blăniţa.

| Romania_Angels'Eyes_1982 a răspuns:

Acum puteti gasi produsele Angels'Eyes si in Romania.
Angels' Eyes este primul produs conceput special atat pentru caini, cat si
pentru pisici, ce ajuta la eliminarea, din interior inspre exterior, a petelor
inestetice cauzate de lacrimi. Angels' Eyes ajuta, de asemenea, la eliminarea
petelor din jurul gurii si a depunerilor cauzate de lingere.

Email: angelseyesromania@yahoo.com
Facebook : Angels’Eyes Romania