Dupa cunostiintel mele, anestezia se face dupa kg corp. Daca ar fi altfel, pisica mea este mai mare decat catelul tau ca are 9 kg si inima si mai mica, si nu a murit la sterilizare! Este adevarat ca unele animale, ca de altfel si oameni, au reactii ciudate la unele anestezice, dar medicul este acolo si ii poate da antidotul! Surpriza la care trebuie sa te astepti inainte de operatie este ca daca catelul a mancat in ziua operatiei va vomita, pana va adormi! Dupa opreratie, cand se va trezi din anestezie, este inca amortit si nu simte durerea si va vrea sa mearga dar nu are directie si nici putere in picioare.Pana va adormi (somn normal) se va agita si va merge bezmetic, se va lovi de mobila si pereti, trebuie sa fi atenta ca se va urca in pat si va cadea ca o piatra! Dupa ce ii va trece efectul anesteziei, va sta nemiscat intr-un loc ca va avea dureri. Probabil ca va trebui, dupa operatie sa-i pui guler elisabetan, ca sa nu se linga la rana sau sa-si roada atele de la operatie! Cand o sa umble prin casa cu gulerul elisabetan o sa se intepeneasca prin diferite locuri pe unde de obicei putea trece fara probleme! Primele doua zile dupa operatie o sa fie grele pentru amandoi! Depinde si ce operatie ii face, de castrare(asta-i usoara) sau de alta natura.Curaj!
Da, nu cred ca vrei sa zici doar chow, ci, chow chow cainele chow chow ( foarte blanos, nu-i asa? ) Am si eu un caine chow chow si daca te duci la veterinarul potrivit va fi in regula, promit eu, ca si eu m-am dus! Du-te la un veterinar care pare de treaba (intelegator) si care sa iti dea tie doavada ca stie ce face! Bafta!