| DoDo a întrebat:

De ce copii din ziua de azi nu mai doresc sa citeasca si ei carti sa invete mai mult decat le da la scoala? Am observat ca sunt obsedati de TV de PC si mai rau sa isi faca iubit/iubita de la o varsta frageda? Eu cand eram copil citeam invatam pentru scoala dar acum de ce s-a intamplat asta?

7 răspunsuri:
| DoDo explică:

A si de Hannah Montana vor sa li se faca toate poftele.

| DoDo explică:

@CaroleVoicu Dar nu iti este un pic rusine? Vii thu sa imi tii lectii de viata? Bai copile cand eram eu copil asa era thu ce propui? Sa isi faca un copil de 9 ani iubit/iubita? Bai copile mai taci din gura ca nu-i bine asa ceva cum naibi un copil de 9 ani sa aiba iubit/iubita... tu stii ce inseamna varsta frageda? Mie mama imi spunea lucrurile acestea dar nu de la 13 ani bai copile tu esti baiat in primul rand dar o fata nu poate avea iubit de la o varsta frageda adica thu propui ca Romania sa fie o tara de curva hoti si prosti nu? Ai un pic de rusine ti se pare grele pentru ca nu inveti suficient fata mea Denisa, invata foarte bine si nu se plange in schimb citeste si carti intr-adevar le daduse de citit o carte la romana care nu este potrivita pentru ea vroia sa spuna ca nu-i bine sa inveti ca tot ajungi mare si ca e bine sa faci sex de la 13 ani este prea deocheata ca sa spun!

mira
| mira a răspuns:

De vina este chiar societatea care promoveaza o serie de idei de fals succes chiar si prin intermediul TV, bazat pe superficialitate, incultura si lipsa de profesionalism. Apoi parintii nu stiu si nu pot sa controleze timpul liber al copilului, mai ales cel destinat TV si Pc. Timpurile pe care le traim sunt pline de tentatii, care creeaza o stare de tensiune, de neliniste deloc propice lecturii.In trecut lectura nu era doar satisfacerea nevoii de cunoastere ci si un refugiu, aspect negativ.Acum refugiul este in divertisment.

| Corina a răspuns:

S-a intors lumea cu susul in jos! Nimic nu mai e ca inainte. Nici disciplina, nici respect, nici bun simt, nici rusine, nimic. De vina e...Democratia prost inteleasa si multe, multe tentatii. In alta ordine de idei, observ ca toti elevii din ziua de azi se plang de profesori, in sensul ca le da mult de scris si de invatat. Si asta numai si numai pentru ca nu stiu cum era inainte (sute de exercitii din culegeri si gazete matematice, compuneri, comentarii, si foarte multe carti de citit si intocmit fise de lectura). Dar aveam timp pentru toate pentru ca nu aveam altceva de facut si nimic care sa ne distraga de la invatatura. Nu aveam emisiuni non-stop la TV, nu aveam calculator, MP3, MP4, DVD, discoteci, cluburi etc. Acum, la liceu, termina cu cardul elevi cu medii generale de 10, pe cand inainte, daca terminau 2-3 cu 10 era lucru mare. Si asta pentru ca profesorii erau severi si isi faceau datoria cu profesionalism. Cine termina un liceu avea cultura generala solida, pe cand acum, ii poti numara pe degete pe cei care chiar au o cultura generala la sfarsitul liceului. Inainte notele se luau pe invatat serios, pe cand acum se pun note pe referate, portofolii, proiecte etc. Orice ar spune cineva, inainte invatamantul era unul de calitate, nu ca acum. Ar fi mult mai multe de spus in sensul acesta, dar mi-as bate gura degeaba si nu merita efortul. Noi vorbim, iar copiii fac tot ce vor ei. Nu au in cap decat moda, distractie, dragoste, sex etc.

| CaroleVoicu a răspuns:

Buna, uite, eu am 13, si sincer nu este asa de usor la scoala.semestrul acesta zilnic ne dadea cate o compunere la romana, cate vreo 5 probleme la mate pe care stateai vreo 2 ore, si la restul de invatat de la 2 pagini in sus, si dupa aia ce chef mai ai sa mai citesti inca o carte(si tinand cont ca am iesit in toti anii pe primul loc nu-mi este usor). dupa TV nu ma omor pentru ca nu auzi decat stiri, telenovele si toate prostiile de scandaluri, dar fara PC nu pot sa nu stau minim 2 ore pe zi, dar fac si lucruri folositoare pe el nu numai ma joc.despre chestia cu "iubit/iubita" pai ar fi normal sa aiba unul/una pentru ca se maturizeaza mai repede, invata sa aiba grija de cineva drag.pe vremea dumneavoastra nu vorbea parintele cu copilul despre viata sexuala, iar cititul era una dintre putinele activitati pe care le puteati avea.

Deci, asta este explicatia mea, nu stiu daca este corecta sau nu, dar va pot garanta ca acele vremuri nu vor mai veni niciodata.
Iar ce ati enumerat mai sus nu sunt probleme.Problemele adevarate sunt ca de la 12 ani incep sa fumeze cate un pachet pe zi de tigari, iar de la 14-15 ani incep cu etnobotanicele si sa nu mai vorbim ca fiecare are cate o bata de baseball, o brisca sau o rozeta cata oricand sa te atace "daca nu-i place cum te uiti". Toate acestea v-am spus din cele vazute. Sper ca v-am lamurit si as dori sa-mi lasati un mesaj ca sa va spune-ti parerea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@CaroleVoicu -Te felicit pentru opiniile tale atât de mature la numai 13 ani.
Dacă nu mai aveţi chef să ţineţi o carte în mână după atâta învăţat şi dacă aveţi nevoie de pc ca de aer, am eu o soluţie care le împacă pe amândouă: http://lecturirecenzate.ro/
Vă aştept pe toţi!

| edyman a răspuns:

Mda... Mie imi spui cand eram in generala parca era mai tare acum parca toti copii sunt niste plictisiti de viata. Da si tu o funda Pls. :d MS ANTICIPAT