|

Este posibil ca o nimfa să moara dacă este singura in colivie? Și cum se cunoaste o nimfa dacă este baiat sau fata?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am un perus singur de 5 ani, la nimfe cred ca e acelasi lucru si nu mor daca stau singuri

| a răspuns:

Nu moare dacă e singur. Important e sa ii dai și tu atentie, îl scoti din colivie, etc.
Ca sa afli dacă este băiat sau fata, citește articolul asta: http://animale.maxi-pet.ro/......menu-id-29

| a răspuns:

Puneţi-vă noul animal de companie într-o colivie pătrată cu dimensiunile minime de 50 x 30 x 50. Pentru mai mulţi papagali şi dimensiunile coliviei vor fi mai mari.
În colivie introduceţi hrănitorul, adăpătorul, 2-3 beţe din lemn sau crenguţe. De asemenea, trebuie să le puneţi la dispoziţie şi jucării cum ar fi clopoţei, oglinzi, dar aveţi grijă ca toate acestea să fie confecţionate din materiale naturale. Este obligatoriu să curăţaţi colivia de excremente şi resturi de legume şi fructe, iar o dată pe lună trebuie să spălaţi întreaga colivie cu apă fierbinte. Lăsaţi-vă zilnic papagalul nimfă să zboare liber ca să-şi consume energia acumulată din hrană.

Sexul unui papagal nimfa (Nymphicus hollandicus) este de multe ori o necunoscuta, mai ales pentru cei mai putin experimentati in cresterea pasarilor de companie. In primele 6-9 luni de viata femelele si masculii arata la fel, ceea ce face identificarea sexului si mai dificila. Cele mai sigure metode de determinare a sexului sunt: analiza ADN si metoda chirurgicala (endoscopica). Iata insa cateva indicii, in functie de varietatile de culoare, care sa va ajute sa determinati vizual sexul companionului dumneavoastra, fara a recurge la procedeele mentionate:

a) Grey
La varietatea Grey sexul se determina cu usurinta odata ce pasarea si-a dezvoltat penajul adult. Masculul are culorile mai bine definite, fata este galben aprins, obrajii portocalii aprins iar corpul gri inchis. Pana la prima naparlire atat femela cat si masculul au pe partea de dedesubt a penelor din coada un model dungat iar penele de pe aripi prezinta un desen cu puncte. Dupa prima naparlire penele mascululului isi vor pierde aceste aspecte, ramanand de culoare gri inchis. Femela isi va pastra aspectul dungat al penelor din coada si cel punctat al penelor de pe aripi si dupa naparlire. Ea are fata de culoare gri, cu urme de galben palid. Intregul colorit al femelei este mai putin intens si penele de pe corp au o tenta maronie. Totusi, indiciul referitor la modelul dungat al penelor din coada si punctat al penelor de pe aripi nu este intotdeauna valabil deci nu poate fi considerat sigur.

b) Cinnamon
Determinarea sexului la varietatea Cinnamon se face la fel ca pentru varietatea Grey. Singura diferenta este culoarea gri a penajului care la Cinnamon este inlocuita cu un maroniu-scortisoara (de aici si numele varietatii). Masculul are fata galben aprins cu obrajii portocaliu intens iar femela isi pastreaza fata gri (uneori cu urme de galben) si are intreg coloritul mai estompat.

c) Whiteface
Determinarea sexului la varietatea Whiteface se face la fel ca pentru varietatea Grey. Masculul are corpul gri si fata alba, cu pete argintii in obraji. Femela are coloritul mai putin intens si isi pastreaza fata gri