| nananaan a întrebat:

Hello. Am o cățea (Roni) care are aproape 2 ani și pe fii-su (Rio) care are 3 luni.
De ceva timp au început să se incaiere și am impresia că se luptă oarecum pentru "supremație". Daca stau cu Rio în brațe, Roni nici măcar nu vine la mine atunci când o chem.
Cu Roni ma joc aruncandu-i mingea, dar e imposibil daca e Rio în jur. O aștepta să-mi aducă mingea și o apucă de coadă sau ii fura mingea (însă el nu mi-o aduce că încă nu l-am învățat; doar o pune la câțiva centimetri distanță si sare pe mă-sa să mai bage colții puțin în ea).
Iși bagă mereu colții pe unde apucă, lui Rio i-a dat sângele de câteva ori.
Am observat că Rio incepe mai mereu să o apuce de coadă sau să sară pe ea să ii bage colții. De multe ori, atunci când stau pe scaun, Roni sare la mine in brațe sa scape de Rio.
Am incercat sa ridic tonul la ei și să le dau cu papucul pe spate (încet, nu săriți pe mine) sau sa mă fac că vreau sa le dau cu papucul, însă se potolesc câteva secunde și iar incep.
Am observat că fac asta doar când sunt eu in preajma.
Nu știu ce să le fac sa nu se mai incaiere.
Va mulțumesc celor care ați citit până aici.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Patronu1 a răspuns:

Dacă comportanenul lui devine prea deplasat încearcă sa îl corectezi. Cum faci asta? Când scăpa de sub control îl ei și îl bagi singur într-o camera goala, dar ai grija sa nu fie mai mult de 3 minute. Dacă începe din nou când îl scoți, repeți, și asta de fiecare data pana se prinde. Trebuie sa le descurajezi orice comportament nedorit pentru ca orice face acum când e pui o sa fie de zece ori mai rău când e adult. Eu am un husky și când am luat un pui de ciobănesc german se băteau non-stop, pana la sânge câteodată. Acum, după 7 luni de munca nu pot sa trăiască unu fără altul și mai ales fără mine. Bafta!

11 răspunsuri:
| acerr a răspuns:

Ooo pai cel mic vrea sa se joace in acelasi timp,poate ar trebui sa arunci doua mingi, si fug in directii diferite, incerca Nu e copil, stai ca iti vine randul, nu? amandoi au nevoie de atentie in acalasi timp

| Cduncfujndf a răspuns:

E clar că sunt geloși unul pe altul, nu e mare chestie de care să îți dai seama. Nu cred că poți să rezolvi gelozia asta dintre ei, chiar dacă stai 5 ore cu Rio și apoi te duci la Roni și stai cu ea doar 10 minute și Rio te vede, chiar dacă ai stat cu el 5 ore și celălat 10 minute tot va fi gelos. Tot la fel e și în cazul lui Roni...
E greu să rezolvi problema, încarcă să te joci cu ei în aceași timp și în mod egal.

| TheGentleman a răspuns:

Ia legătura cu Cesar Millanwinking

| Bizon95 a răspuns (pentru TheGentleman):

Daaaa, cauta-l pe Cesar - The Dog Whisperer big grin
te rezolva de nu iti vine sa crezi ca ai avut vreodata o problema big grinbig grin

| Bizon95 a răspuns (pentru TheGentleman):

winking

| nananaan explică (pentru acerr):

Am incercat sa mă joc cu amândoi în același timp și e aceeași chestie: Rio își lasă mingea pentru a lua o pe a lui Roni. si ma frustrează că nu știe să o aducă, dar cred că îi face plăcere doar sa o furelaughing

| nananaan explică (pentru Bizon95):

N am mai auzit de el, o să îl caut, merci

| nananaan explică (pentru TheGentleman):

Msss

| Bizon95 a răspuns (pentru nananaan):

:)
scuze, dar era putin katerinka
tipul are un show de televiziune in care se duce la oameni acasa si le rezolva probleleme cu, caini, este un dresor foarte buni si show-ul e foarte bun

TheGentleman ti-a dat si link catre show-ul lui:
Https://www.cesarsway.com/

poti sa pui intrebari pe site-ul ala, insa foarte sigur, sunt oameni din toata lumea care pun intrebari

iar problema pe care o ai tu este tipica pentru show-ul ala
de aia mi-a venit ideea
insa in orice caz, poti sa cauti pe net show-ul lui, sigur il gasesti pentru ca e foarte popular, cum spuneam se numeste:
"Cesar, the dog whisperer"

| nananaan explică (pentru Patronu1):

Am mai citit și pe alte site-uri sa ii separ, sa ii pun in camere separate, dar ceea ce ai spus are mai multa logica pentru mine. mulțumesc mult!