e posibil sa fie din cauza stress-ului schimbarii temperaturii ambientale sau a schimbarii dietei. Sau poate ca e ceva in apa sau in hrana. Acestea ar fi cauzele "usoare" ce se trateaza "de la sine" dupa 2-3 zile.
Daca nu isi revine, sau mai ales daca incepe sa isi schimbe comportamentul si scada in greutate sau sa aiba frisoane constante, inseamna ca e o infectie sau o afectiune in tubul digestiv.
Ceaiurile sunt cam controversate, unii zic ca sunt bune, altii ca nu. Daca cumva ai pietris sau nisip din acela pentru papagali, scoate-l pentru ca nu e bun. Enteroguard M pulbere cu rezultate foarte bune pentru pasarile de voliera dar cel mai bine ar fi sa ajungi cu pasarea la un medic veterinar bun daca ai prin zona.
Decat sa astepti sa se vindece de la sine, mai bine du-te la o farmacie veterinara si cere ceva vitamine pentru papagali! Nu ai nimic de pierdut! Daca era din cauza mancarii, nu mai manca! vezi sa nu stea in curent! sa nu pui colivia in fata unui geam! Eu am incercat ceaiuri, dar numai in caz de diaree...nu stiu in acest caz...du-te cu el/ea la un veterinr, dar sa te asiguri ca are habar de papagali! Bafta!