In primul rand, este batrana. Majoritatea pisicilor nu trec de 5 ani. In al doilea rand, pe langa alimentatie buna, fa-i baie. Parul cade inclusiv din cauza acelei grasimi de pe blana. Cateva zile spalata si " domiciliul" mutat in casa, isi va reveni
Cred ca este vorba despre dermatita ca reactie alergica la muscatura de puric.
Bobitele negre sunt oua de purici; daca le lasa intr-o zona calda, peste 20 de grade, vei vedea cum se transforma in larve de purici.
Baia ar putea fi o rezolvare, dar sa o tii la caldura cel putin peste noapte, apoi sa-i pui o zgarda sau niste picaturi anti purici.
Si eu ma lupt cu problemele astea la a mea, adevarul este ca puricii sunt foarte rezistenti, iar produsele impotriva lor sunt parca din ce in ce mai slabe.
Zonele grase de pe blana, sunt locurile in care s-a lins excesiv, ca urmare a mancarimei, nu pentru "toaletare", cum se ling ele in mod obisnuit.
Asa credeam si eu, pana mi-am luat actuala pisica. E nascuta in 2010 si inca bate tot ce prinde prin curte, prinde soareci si ma obliga sa ma joc cu ea.
Pisicile traiesc 15 ani, stiu si pisici in varsta de 18 ani. Daca e pe portiuni mari, trebuie tunsa cu masina barbateasca de tuns, si uns corpul cu creme speciale pentru dermatita. Citeste pe net ce creme au efect, din experienta altor stapani de pisici. Aceasta operatiune trebuie facuta vara, iarna are nevoie de blana, e ger. E posibil sa fie nevoie de guler special. Daca e greu sa o tunzi, si boala de piele se manifeste pe portiuni restranse, poti sa ii dai extern cu albastru de metilen, o data sau de 2 ori pe zi, timp de o saptamana. Ochii nu au voie sa intre in contact cu substanta. Albastrul de metilen e bun la orice. Trebuie intretinuta blana, trebuie periata zilnic.