| Vulpe_Cristian_1998 a întrebat:

Am un peşte betta, este albastru, iar azi seară am vazut ca are varfurile cozii gri, ce are?

3 răspunsuri:
| Doctorfishadi a răspuns:

Salut!
Pestele tau are boala numita fin root! In curand inotatoarele i se vor distruge.
Boala este provocata de o bacterie, datorita apei necorespunzatoare.
Pestii betta stau pe fundul acvariului doar atunci cand apa nu are compozitia corecta, sau cand sufera o depresie.
Sunt printre putinii pesti de acvariu care pot suferi din cauza singuratatii, de obicei se pun 2 masculi in acvarii diferite fata in fata, asa depresia nu va afecta pestele.
In aceasta situatie recomand sa montezi in fata acvariului o oglinda in care sa se vada, incercand sa lupte cu pestele din oglinda va ramane activ.
Va trebui sa ii schimbi jumatate din apa acvariului.
Momentan doar atat iti recomand, eventual sa ii cresti temperatura apei in care sta la 30 de grade, il va ajuta.
Fa asta si vezi ce se intampla. Datorita schimbului de apa, aceasta ar trebui sa ajute la imputinarea bacteriei.
Depinde mult si ce ingrijire ii oferi tu, un peste nu se imbolnaveste pur si simplu.
Daca vrei sfaturi si informatii mai multe despre pesti, lasa-mi un mesaj privat sa putem discuta.Eu sunt acvarist de 13 ani, te-as putea sfatui.
Te salut,
Adrian!

| Adolescenta a răspuns:

Nu are nimic, stai linistit.
E normal.

| Vulpe_Cristian_1998 explică (pentru Adolescenta):

... Stă numai pe fundul vasului, şi iese la suprafaţă doar să ia aer. sad