| ByTyger1 a întrebat:

de curand am gasit o broasca testoasa care traieste si pe uscat si in apa as vrea sa stiu cu ce se hraneste (ce pot sa ii dau) ce habitat sa ii fac si multe altele funda

Răspuns Câştigător
| Hurem a răspuns:

Marea majoritate a broastelor testoase care sunt tinute in captivitate sunt ierbivore. In timp ce in salbaticie ele pot manca unele proteine de origine animala, acest lucru insa nu reprezinta baza dietei lor, asadar carnea ar trebui sa fie evitata in captivitate.


Broastele testoase tinere mananca in fiecare zi, spre deosebire de broastele testoase in varsta care pot fi hranite fie zilnic, fie la fiecare doua zile, in functie de pofta de mancare pe care o au. In perioada de iarna, insa, hrana ar trebui sa fie redusa la doua sau chiar la trei zile.

Cu ce plante imi pot hrani broasca testoasa?

Cele mai multe plante cu care ar trebui sa hranim testoasele, in proportie de 80-90%, sunt cele fibroase si cele cu frunze de culoare verde inchis, si doar 10-20% ar trebui sa fie fructe si alte legume. In mod ideal, in zilele calde broastele testoase ar trebui sa fie scoase sa se hraneasca singure pe un gazon netratat cu produse chimice. Acest lucru le creeaza un mediu excelent testoaselor sa se bucure de flori si, in acelasi timp, sa se si hraneasca.
Printre alimentele cu frunze verzi pe care testoasele le mananca amintim iarba, papadia, varza, spanacul, verdeturile de primavara. Dar atentie: alimentatia zilnica nu ar trebui sa se limiteze la un singur tip de legume, ci din contra, cele amintite mai sus sa fie combinate cate doua sau trei pe zi. Pentru broastele testoase mici, aceste legume pot fi tocate si amestecate. Nu este recomandata salata verde in alimentatia testoasei, deoarece nu contine calciu.

Castravetii, rosiile si fructele precum capsunile, merele sau perele pot fi administrate in cantitati mici. Este bine de evitat fructele care fermenteaza, iar aici ne referim in special la fructele citrice.

De asemenea, legumele precum mazarea si porumbul dulce ar trebui administrate in cantitati mici. Cu toate ca ele sunt bogate in proteine, pot provoca deformari daca sunt consumate in exces. Trifoiul, de asemenea, este bogat in proteine si poate cauza probleme similare.

Alimentele pentru caini si pisici sunt absolut inacceptabile!

Cel mai bun lucru este ca broasca testoasa sa aiba o crestere lenta. Cresterea prea rapida va duce la deformarile ale testei.

Pot folosi vitamine in alimentatia broastei testoase?

Este greu sa oferi unei broaste testoase care este tinuta in captivitate o dieta bogata si, in acelasi timp, diversificata. Din acest motiv, broaste testoase tinere au nevoie de un supliment mixt compus din vitamina D, calciu si vitamina A, in fiecare zi. De asemenea, ele au nevoie de acces la multa lumina cu raze ultra-violete.
In ceea ce priveste broastele testoase mai in varsta, acestora nu li se administreaza suplimente de vitamine, exceptie facand cazurile in care sunt supuse unei anumite diete de catre medicul veterinar.

Ce putem spune despre apa?

In cele mai multe cazuri este inutil sa punem la dispozitia testoaselor boluri de apa. Acestea foarte rar se intampla sa bea apa din vase. Broastele testoase vor face baie si vor bea din ele, dar in acelasi timp, se vor urina in aceste boluri cu apa.

Prin urmare, este recomandat ca o data sau de doua ori pe saptamana sa faceti baie broastelor testoase, mai ales in perioada de dinainte si de dupa hibernare.

3 răspunsuri:
| AlexutzaAlee12 a răspuns:

În general, ele mănâncă viermisori uscaţi, dar mai bine te poţi duce la un pet shop, aşa am făcut şi eu şi am aflat mai multe. Succes!

| Erosss a răspuns:

Nu face asta pentru că mai devreme sau mai târziu o să moară. dacă nu trăieşte ea în natură.
Adică...nu neapărat o să moară dar nu este bine să o ţi într-o cuşcă sau ce-i faci tu acolo...mai bine o duci undeva unde este iarbă multă sau apă şi îi dai drumu.
Vrei un animal de companie? Ia-ţi şi tu o pisică sau un câine sau un hamster, eu ştiu, altceva. laughing))
Şi eu am găsit acum o săptămână o broască ţestoasă, la câteva sute de metrii de casa mea este un canal cu apă şi iarbă şi i-am dat drumul acolo.
Deci orice ai face...doar nu o ţine pentru că te asigur că nu-i place să stea închisă undeva.
Baftă. ^_^

| lolaaloli a răspuns:

In privinta habitatului te sfatuiesc sa ii cumperi un acvariu special pentru testoase care sa aiba si o parte de uscat, ar fi bine sa achizitionezi un incalzitor, vitamine speciale si un os de sepie(se gaseste in pet shopuri)pe care sa il lasi sa pluteasca in acvariu. Daca este o testoasa mai mare ar trebui sa o mai lasi sa umble si pe uscat dar desigur, supraveghind-o.In privinta hranei poti sa ii dai carne de pui fiarta, felii de mar taiate mai marunt, capsune(in cantitati foarte mici)si desigur hrana speciala din comert cum ar fi inima de vita.Si ai grija ca micuta sa stea undeva la lumina! Sper ca te-am ajutat!