Sincer, nu incerca sa iti faci planuri de acum. Tot ceea ce ai scris mai sus depinde in principal de persoanlitatea catelului. De exemplu foarte rar vei gasi catel care sa nu alerge o pisica. Intelesul cu alte animale: se zice ca trebuie socializare de cand e mic, eu am facut asta cu al meu( e un pinscher pitic) si se intelege doar cu ce catel vrea el si cu cainii mai mari mai deloc, asa e tipic rasei lui si raselor de ralie mica. Depinde de tine cum vrei sa il inveti: cu sau fara lesa. Eu te sfatuiesc sa incerci fara lesa dar asta depinde de tine, daca poti sa impuni respect si sa nu iti fie mila de micuta fata nevinovata a catelului.Eu mi-am invatat catelul in lesa si acum mie teama sa il lasa fara, ca sa nu fuga. Cand e mic sa fi foarte exigenta cu el si sa iti amintesti CUM IL CRESTI, ASA IL AI.P Pentru ingrijirea lui poti consulta siteurile de pe net care sunt destul de bine dotate din punctul acesta de vedere. Sper ca te-am ajutat, daca mai vrei ceva sfaturi scrie-mi pe mess la ioana_uniquegirl.
Http://www.animale.ro/caini/border-collie
Eu zic ca ai aici destul informatii.
Uita-te la emisiunea lui Cezar Milan. poti gasi detalii pe site-ul lui.Din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai buni dresori,metodele lui dau roade,din experienta personala.
Apropo,border collie nu e de apartament,deci,daca nu ai spatiu mare, nu te mai gandi la collie, ci cauta un caine de apartament.(caine de apartament nu inseamna neaparat caine mic!). Sper ca te-am ajutat
Te intereseaza sa cumperi un caine collie? daca da contacteaza-ma pentru detalii, eu am si masculi si femele de vanzare