| theMUFASA a întrebat:

Am facut o prostie, zic eu. AM placa de baza de la Gigabyte (b650 gaming x ax v2) Nu am probleme cu nimic, doar la rgb, dadea rateuri la culori in GCC, rosu era verde, verde era albastru, etc, la fel punea si la placa video. Faza care e, am instalat signalrgb, vazusem pe net ca sunt modele faine de rgb, a mers o data, de doua ori, Apoi am deschis din nou GCC pentru a vedea daca am un update ceva, apoi pc ul a inceput sa aiba lumini distorsionate rau, e iluminat alb, sincronizat si cu placa video, doar ca, un fan e turcoaz pe jumate, altele palpaie un mov si rosu, si tot asa. Am incercat multe modalitati si nimic, inclusiv reinstal la windows, dar nimic, tot asa ramane. Iar acum daca incerc sa modific culorile din GCC nu merge, nu imi ia comanda nu se schimba nimic, nici din dignal rgb, ce as putea face?

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie vazut, daca problea este din PC, monitor sau cablul de conexiune (date video) dintre ele.
Incearca sa urmezi pasii urmatori:
1.Scoate si baga inapoi ferm, pana la refuz, mufele de pe ambele capete ale cablului date-video. Aceasta opeatiune se face in timpul functionarii calculatorului si a monitorului (pe care sa vezi si rezultatul.
2. Daca pasul anterior nu a dat rezultat, atunci incearca sa schimbi monitorul.
3. In caz ca pasii anteriori nu au dat rezultat, du unitatea (PC-ul) la un service, pentru verificare. Probabil vor gasi ceva defect de contact la placa video.

| theMUFASA explică (pentru Bula):

Nu am probleme de imagine sau ceva, e o problema nu asa importanta, ma refer la luminile placii video si a carcasei, sunt sincronizate dar distorsionate si nu merge sa le schimb din niciun software, la carcasa o pot schimba din butonul ei dar placa video ramane asa

Bula
| Bula a răspuns (pentru theMUFASA):

In acest caz, electronica de comanda este cu problema.