Nu iti face probleme tot ce trebuie sa faci du-te la consulatul roman si ti se va da foaie consulara ca sa poti parasi elvetia si sa poti veni in romania dar aceasta foaie consulara e valabila doar o luna
Nu conteaza cand pleci...important e sa nu te prinda in elvetia cu pasaportul expirat...adica poti sa stai acolo pana pe 29 martie ora 23 de exemplu... dar trebuie sa mai iei in calcul un lucru...in drumul spre Romania, daca te intorci pe ruta Cehia, Liechstentein, Austria, Ungaria, la intrarea (iesirea) din Liechstetein va trebui sa mai ai valabil pasaportul, pentru ca nu este tara membra UE. Altfel zis, pleci cand vrei, dar te gandesti pe unde vei merge astfel incat daca treci prin tari care nu sunt membre UE trebuie sa ai pasaportul inca valabil! bafta!
Cauta un consulat al Romaniei sau
uite ca am gasit ambasada Romaniei in BERN Schweiz str Kirchenfeld nr 78 tel-0313523521 sau 0313523522 si intreaba daca poti trimite procura si poze in RO sa te reprezintecineva din familie la Evidentza Populatziei sau daca poti sa iti faci pasaportul prin consulat
sa te indrume la un consulat Roman din apropierea localitatzii unde locuiesti in Schweiz
iar daca nu rezolvi asa, atunci sa calculezi sa intri in RO in cursul zilei de 30 martie anul asta
Trebuie sa mergi la ambasada Romaniei din Elvetia, pentru a te informa daca este nevoie sa pleci inainte de a-ti expira pasaportul din aceea tara. Eu cred ca este important ca sa fie respectat termenul pana la care ti s-a acordat pasaportul, pentru a nu avea greutati ulterior la plecarea in stainatate.
Stefa0072004 întreabă: