| Nimeni91 a întrebat:

Buna tuturor!
Acum am citit ceva pe net despre o noua explozie nucleară, rușii au mimat centrala nucleară din Ucraina. Credeți că va fi un nou pericol nuclear? Eu mă tem, pentru că asta mai lipsea, după o pandemie și un pericol de conflict armat, trebuie sa trecem și printr-un pericol chimic. Voi v-ați luat pastilele de iod? Eu inca nu, pentru că medicul de familie nu îmi dă rețetă. Deși nu știu dacă rușii ar risca un război nuclear.

23 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu va fi. 2. Nu te juca cu iodul. Este un element foarte puternic.

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Nu ziceam că iau pastile in prostie, ci doar că Rafaila a recomandat sa le ridicam de la farmacii și, in cazul unui eventual atac atomic sau al unei explozii la centrala atomica din Ucraina, sa le luam conform recomandărilor.

| Drimmero a răspuns:

Clasic rusilor, asta e semnalul clar care arata lumii cat de incompetenti sunt, in primul rand incompetenti ca au inceput razboiul iar acum isi arata incompetenta din punct de vedere militar, simt si ei ca nu au nicio sansa sa castige razboiul, au ajuns la colaps, le-au dat dauna ucrainenii, incet dar sigur raman fara resurse, fara personal militar de recruteaza toti salbaticii de prin caucaz. Au vazut ca au ajuns in punctul in care sunt vai de capul lor si acum incep cu amenintari nucleare, cu sicane sa iasa totul ca ei, in momentele astea Occidentul si Europa trebuie sa ramana unite si pe pozitii, sa nu se accepte nimic din ce vor ei. Nu stiu ce sa zic despre credibilitatea unui dezastru nuclear, i-ar afecta si pe ei in mod clar daca ar detona centrala nucleara + de asta daca ar face-o ii sterge NATO in mod definitiv de pe harta, ceea ce ar suna a scenariu SF dar e posibil, cat sa-i mai suporti pe milogii astia, cancerul societatii bolsevicii. Un dezastru nuclear ar distruge mai mult societatea decat e acum dar ar fi total impotriva rusnacilor, in primul rand ca i-ar afecta si ei si ar declansa un razboi nuclear, deja e o nebunie ce vor ei sa faca, si-au pus planeta in cap, momentan sa speram ca raman doar scenarii SF.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pericol e de cand a inceput nebunia asta din Ucraina. Daca face poc, aia e. Oricum Rafila considera ca astia trecuti de 40 sintem protejati de scutul divin, asa ca mi se rupe.

| Nimeni91 explică (pentru GabiDumitrescu):

Eu tot la asta mă gândesc. Adică, îi ataca pe moldoveni, după cum au spus că au în plan, Ucraina, apoi Moldova, dorind, cum am înțeles de la știri, sa refacă lanțul țărilor comuniste, dar și noi am fost comuniști, deci, chiar daca suntem în UE și în NATO, eu tot îmi fac griji.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Nimeni91):

Ete fis. Stai ca s-au cam impotmolit cu Ucraina, nu iti mai fa atita griji. Mai degraba fa-ti griji de cit rau ne facem noi singuri...

| sadrian46 a răspuns (pentru Nimeni91):

Dacă tu îți faci griji, situația se schimbă cu ceva? Cu nimic, doar îți consumi nervii. Dacă te iei după știri, mori repede de știri false.

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Da, știu, sunt conștientă că nimic nu se schimbă, însă eu sunt genul de persoana care se stresează foarte mult, din orice.

| Nimeni91 explică (pentru GabiDumitrescu):

Sincer vorbind, pastilele cu iod ajuta tiroida, dar celelalte părți importante ale corpului cum le protejam? Daca, prin absurd, ar fi un astfel de incident, am fi obligați să stăm în casă săptămâni, luni, poate ani întregi, după câte am citit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Nimeni91):

Hahaha, stai linistit. Daca un astfel de incident... o sa murim incet si in chinuri, sau o sa fie ok.

| ywar a răspuns:

Suntem un stat extrem de puternic si o oaza de stabilitate: la noi nu se intampla nimic. Fii pe pace, murim de frig, foame, gripa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pastilele cu iodura de potasiu sunt, ca sa folosesc o expresie romaneasca, frectie la picior de lemn. Exagerez, pot ajuta putin.
Cat despre pericol, ei bine mereu exista un pericol dar ma idoiesc ca Putin va incalca aceasta limita deoarece din acel punct da drum liber fortelor NATO sa atace Rusia, cu atat mai mult cu cat un asemenea incident poate afecta si populatia rusa.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Exact. In plus, gândește-te, daca vor folosi și bombe nucleare, numai detonarea centralei de la Zaporojie, ar fi ucidere in masă, total Europa ar avea de suferit, inclusiv Rusia. Sper sa nu se ajungă la asta. Deși, din cate am citit, rușii au mimat central și amenință că o aruncă în aer, dar asta i-ar afecta și pe ei.
Logice e că e frecție la picior de lemn, pentru că suprasaturezi tiroida, pentru a preveni cancerul tiroidian, dar ce faci pentru prevenția radiațiilor in restul corpului? Ne trebuie costume speciale și măști speciale, în plus, după un astfel de eveniment, apa ar fi contaminat, solul, și unde s-ar ajunge? La dezastre in masă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, nu da drum liber nimic. O detonatie nucleara pe teritoriul Ucrainei, indiferent ca e bomba, racheta, centrala aruncata in aer, nu reprezinta un atac asupra unei tari NATO.

| FredericChopin a răspuns:

Nu va RISCA NIMENI NIMIC iar "razboiul" din Ukraina e asa un "pretext " de alipirea Ukrainey de vechea "patrie mama" iar in ce priveste China si Taiwan stai iar linistit ca e borsul LOR cu siguranta Taiwanul nu va mai fi o insula independenta iar regimul politic va fi unul comunist
la fel ca in China

| Nimeni91 explică (pentru FredericChopin):

Sincer vorbind, eu sunt speriata mai mult de declarațiile lui Rafaila, care ii îndemână pe români să își ridice pastilele de iod.

| suntserios a răspuns (pentru Nimeni91):

Ce stie Rafila, nu Rafaila, despre razboi? Nu e nici militar, nici conducator de stat, nici analist politic. El doar a raspuns la intrebarea unui jurnalist si lucrurile s-au propagat gresit in media.

| Nimeni91 explică (pentru suntserios):

Sincer, eu, când citesc ceva in media sau pur simplu ascult știrile, îmi fac un milion de griji, apoi decid sa nu mă mai uit la știri, pentru că informațiile nu reflecta întotdeauna adevărul, și îmi provoacă stres continuu

| UnulSimplu312 a răspuns:

Nu nu o sa existe inca o explozie nucleara, suntem protejați 100% de NATO în momentul în care orice tara NATO este sub amenintare de explozie nucleara provocata de o alta tara.NATO impreuna cu SUA vor lua masurile necesare pentru a stopa amenințarea. Iar în ceea ce privește pastila de iod este irelevanta dacă consumi deja sare (sarea din comerț este deja iodata, uitate pe fiecare pachet). Iar în cazul în care chiar se întâmplă asa ceva statul roman are deja depozitate în fiecare județ pastile de iod care în decurs a 4 ore de la explozie ar trebui sa fie deja administrare cetățenilor.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru UnulSimplu312):

Ia zi tu cum va face statul roman ceva in decurs de 4 ore, cand nu a fost in stare sa testeze copiii in scoli, lol.

| BratuAndrei21 a răspuns:

Ucrainienii trag cu rachete americane in tinte militare rusesti stationate langa centrala electrica din Zaporojie. Centrala este sub control rusesc din martie.
Dar stirile sunt manipulate, toata lumea il pupa in fund pe piticul planetar. Americanii ne-au mai vandut odata pentru cei care stiu isorie si ne vor vinde din nou daca este convenabil.

| sunthater182458125471 a răspuns:

Da,vom murii cu totii

| Nimeni91 explică (pentru sunthater182458125471):

Oricum toți mor la un moment dat, doar că una e sa mori in suferința, tânăr, și alta e sa mori la 93 de ani, cum a murit bunica mea, după ce și-a trăit viața.