| Robi1444 a întrebat:

Cam cat tine bateria unui laptop ROG (orice fel de model, nu conteaza)?
Este recomandat sa ma joc mult cu laptopul in priza?
Chiar nu stiu big grin, am facut comanda la primul meu laptop.

15 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Bateria tine maxim 3 ore si 30 min. dar depinde de ce faci pe laptop si cum e setata economia de energie... De ex la jocuri nu tine mai mult de 1 ora!
Da, este recomandat cand te joci sa fi conectat la priza, pentru ca atunci laptopul scoate tot ce e mai bun din el! Bafta!

| dragosbogdan001 a răspuns:

O baterie la un laptop, daca e nou-nouta ar trebui sa tina 3-5 ore.

Nu este recomandat sa te joci pe laptop prea mult, se strica mult mai usor ca un PC. Si cand e in priza se poate incinge putin daca te joci pe el.

| Robi1444 explică (pentru dragosbogdan001):

Nu inteleg, "Nu este recomandat sa te joci pe laptop prea mult, se strica mult mai usor ca un PC" te referi sa nu ma joc fara sa fie bagat in priza?
Sau in general? Ca eu vreau un laptop gaming ROG doar sa ma joc pe el. nu's nebun sa dau atatia bani sa nu ma joc.

| dragosbogdan001 a răspuns (pentru Robi1444):

Pai in general, nu neaparat cand e bagat in priza sau nu, intreaba pe oricine, un laptop se strica mult mai usor decat un PC deoarece se supraincalzeste cand te joci. Daca il iei pentru gaming ia-ti si un cooler.

| dragosbogdan001 a răspuns (pentru dragosbogdan001):

Sau, alta varianta daca nu vrei un cooler este recomandat ca la fiecare 40 minute de joaca sa iei o pauza de 20 minute.

| derEinzelgängerWolf a răspuns (pentru Robi1444):

Dragul meu, din ce imi spui tu ti-ai luat un ROG.Ala pentru asta este facut:gaming.Acuma evident ca e recomandat sa iti iei un stand cooler, dar laptopul se ve opri oricum daca il suprasoliciti.Insa eu ma joc exclusiv pe un laptop Asus cu o placa video gtx 850 si nu am intampnat nicio problema.Merg perfect jocurile noi aparute.Deci te poti juca linistit!

| Robi1444 explică (pentru dragosbogdan001):

Deci tu zici sa imi iau un stand cooler. ok, bun sfat!

| Robi1444 explică (pentru derEinzelgängerWolf):

Da. este vorba de un Asus ROG GL552JX-DM019D.

| Robi1444 explică (pentru dragosbogdan001):

Cu cate ventilatoare este mai preferabil? 1-2?

| dragosbogdan001 a răspuns (pentru Robi1444):

Nu prea conteaza, sa-si faca treaba.

| dragosbogdan001 a răspuns (pentru Robi1444):

Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

| derEinzelgängerWolf a răspuns:

Iti voi explica esact cum sta treaba. Daca ai 95% din baterie poti sa il lasi in priza linistit.Nu va folosi bateria si se va baza pe curentul provenit de la priza exclusiv.Deci nu se incalzeste bateria niciodata deoarece nu o foloseste.Ea ramane constant la 95 la suta. Daca ai mai putin de 95% atunci se va incarca pana la 100% iar mai apoi daca laptpul ramane in priza va 'opri' consumul energiei din baterie.Si eu am laptop ASUS si il tin cam tot timpul in priza.Acuma din cand in cand(cel putin la 2 saptamani) e recomandat sa il descarci pana la vreo 7% iar mai apoi sa il incarci full ca altfel se duce baterie si nu te va mai tine.Cei de la ASUS ofera un mod interesant de conservare a energiei prin programul Power for Gear Hybrid.Tu ai doua moduri: Power Saving(consum redus de enrgie si performante mai slabe) si High Performance(consum mare de enrgie si performante maxime). Cand scoti laptopul din priza se va pune automat pe Power Saving si il poti pune la loc pe High Performance manual, insa se va decsarca mai repede(de obicei in gaming aprox. 1 ora).Iar cand il bagi in priza va trece pe modul High Performance(insa sa ai groja inainte sa intri in jocuri fiindca mai sunt momente in care nu face trecerea si abia dupa ce intri iti dai seama ca trebuie sa il pui tu pe High Perfromance din cauza fps-urilor putine).Si apropo Power4Gear vine cu driverele. Sper ca am fost de folos.
O seara buna!

| Robi1444 explică (pentru derEinzelgängerWolf):

Si modurile astea de Power Saving sau High Performance, nu le pot modifica manual?

| derEinzelgängerWolf a răspuns (pentru Robi1444):

Ba da! Intri in aplicatie si selectezi ce mod vrei

| EduardNMS a răspuns:

Aproximativ 3 ore