| Kornuletz540 a întrebat:

Credeți că deținuții din penitenciare, în special cei cu condamnări foarte lungi, de 20, 30, 50 de ani sau chiar pe viață ar trebui să facă serviciul militar obligatoriu, iar cei cu condamnare pe viață să fie cei din prima linie, primii trimiși pe front în caz de război sau invazie străină? Asta bineînțeles după o instrucție foarte serioasă și riguroasă, plus
că ar fi o soartă mult mai bună pentru ei, din punctul meu de vedere.

68 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Care serviciu militar obligatoriu? Nu mai e de mult. Te plictisesti?
Tu vrei sa dai arme unor puscariasi? Cred ca glumesti.

| Simpatic a răspuns:

Nu,acest lucru il face Putin si alti dictatori.
Cei din inchisoare despre care ne zici ar trebui sa ramana in inchisoare.
La razboi ar trebui sa participe profesionisti, inca o data vremurile actuale si tehnologia ne demonstreaza ca atunci cand lupta nu se mai da corp la corp ori sabie la sabie, numai este atat de important numarul ci tehnica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cât crezi că le ia până dezertează sau întorc armele? 10 min?

| sierra1 a răspuns:

1 - cea mai mare pedeapsă care poate fi dată de Codul Penal din România este de 30 de ani
2 - nu pui o armă in mâna unui "viețaș". ȘI asta, niciodată

| Mosotti a răspuns (pentru sierra1):

Cea mai mare pedeapsa e pe viata cu dreptul de eliberare conditionata dupa 20 ani, insa mai greu se da, poti avea amanari si de 3 ani, sau mai mari.

La pedeapsa de 30 ani faci cam 22 si iesi la elib conditionata daca meriti, deci cam ca la aia pe viata.

| sierra1 a răspuns (pentru Mosotti):

Vorbim de Kornuletz540 condamnări foarte lungi, de 20, 30, 50 de ani...

| Mosotti a răspuns (pentru sierra1):

Pai da, si eu la condamnari f lungi ma refeream, nu trebuie sa le fie bine deloc.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cred că sigur nu. Războiul se câștigă cu luptători patrioți nu cu criminali. Soartă mai bună, de acord, dar nu soarta țării să depindă de ei.

| counterct5671 a răspuns (pentru sadrian46):

Domnule Adrian dvstra daca aveti atata experienta in psihologie, daca cineva are puteri telepatice poate sa iti transmita o stare depresiva? sau chestii din astea? si daca ar fi adevarat, pai l-ar fi bagat pe Dragnea in depresie sau pe altii ca sa se sinucida.

| sadrian46 a răspuns (pentru counterct5671):

1. Da. 2. Da. 3. Dacă este adevărat, atunci nu înseamnă că e posibil totdeauna, cu oricine, oricând, oricum.

| punintrebari13 a răspuns (pentru sadrian46):

Pai si stare depresiva asa pe moment sau lunga? pai asa poate si schizofrenie sau alte boli? sau e alegerea ta daca dai energie? pai si bun nu face nimeni nimic legat cu asta? ca astfel de oameni sunt periculosi, pot face rau si nimanui nu ii pasa?

| punintrebari13 a răspuns (pentru sadrian46):

Pai daca pune mana vreun nebun pe telepatii ce facem? ca aia care au legaturi cu el le da cu depresie la toti, come on, pai asa si eu manipulez oameni sa omoare alti oameni si nu ma trage nimeni la raspundere chiar de nu sunt dovezi? ce dovezi sa fie cu manipulare?

| sadrian46 a răspuns (pentru punintrebari13):

Pai daca pune mana. Nu merge așa. Să pui mâna. Așa că ipoteza ta cu dacă, nu funcționează. Sunt unii care pot, dar aceia nu sunt nebuni. Și repet. Și dacă dispui de puteri telepatice nu poți face orice, oriunde, oricând, cu oricine. Așa că nu mai are rost să chibițezi cu - păi dacă.

| sadrian46 a răspuns (pentru punintrebari13):

Ca astfel de oameni sunt periculosi, pot face rau si nimanui nu ii pasa? Da, sunt, dar învață să fie discreți, ca să scape. Dar se pare că dta nu prea știi nimic despre și încerci să mă provoci să afli ceva de la mine. Ce este secret, oricum, nu o să îți spun. Dacă vrei să afli ceva caută pe Internet pe unii care au scris. Ilarion Ionescu, omul cu puteri miraculoase. îl găsești online în pds gratis. Mai caută nuvela Olesia de Kuprin.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Eu am dat de un psiholog cu care m-am certat, ce poate sa-mi faca? ok nu ziceti ce e secret? dar ce poate sa-mi faca? ok, dar sunt criminali care manipulau pe altii sa omoare si au ajuns la bulau, ce dovezi? exact niciuna! pai si daca tot au puteri asa zeifice, 1un psiholog daca chiar ii e mila de tine poate sa iti dea din start vindecare completa, poftim, nu s-a intamplat in veci! 2. politia stie de telepatie? 3. daca au puteri asa zeifice de ce fac rau? da, or fi si oameni care fac bine, dar de ce ar face rau? adica puterea aia din creier nu i-ar directiona sa faca bine?

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Si mai intreb o data ca nu ati raspuns, poate doar sa-ti dea temporar un episod depresiv sau pe lunga durata? si intrebarea mea e daca pot face asta nu se intoarce ca un bumerang starea aia? eu am cunoscut multi oameni cu puteri telepatice come on daca era asa rau erau multi aranjati care au facut belele ca sunt multi, psihologi, clienti care se duc, oameni in functii politice etc.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu sunt nebuni, poftim, nu sunt, dar pot sa fie psihopati, psihopatii nu sunt nebuni! aia e doar o problema de personalitate.

| sadrian46 a răspuns (pentru mauitlawrestling132):

Să înțelegi că capacitățile telepatice sunt fenomene foarte rare.

| sadrian46 a răspuns (pentru mauitlawrestling132):

1. Poate. 2. Nu se întoarce. Nu ai cunoscut nimic semnificativ.

| sadrian46 a răspuns (pentru mauitlawrestling132):

1. Nimic. Un psiholog nu este telepat. 2. Știe și în unele țări e folosită. 3. De unde știi tu ce fac și dacă ceea ce fac e rău sau nu?
adica puterea aia din creier nu i-ar directiona sa faca bine? Nu.
Acesta este ultimul răspuns pe care ți-l dau. Nu mai insista degeaba.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Psihologul are exercitii din Israel unde se gasesc calugari care au capacitati de genul 2pai si politia din Romania stie? 3 spuneti-mi ce vreti in schimb numai sa ma ajutativ sa inving teama asta, scuze ca am insistat, dar intelegeti-ma si pe mine ca am anxietate iau medicamente fac exercitii dar daca ma puteti ajuta v-as ramane dator.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Pai de lunga durata sau scurt? ca nu ati zis nimic concret, de unde stiti ca nu am cunoscut nimic semnificativ? si psihologu ala oricum avea puteri telepatice.

| sadrian46 a răspuns (pentru mauitlawrestling132):

Psihologul are exercitii din Israel unde se gasesc calugari care au capacitati de genul 2pai si politia din Romania stie?
Poliția nu se ocupă oficial de acest domeniu. Acest domeniu este considerat oficial ca șarlatanie, superstiție și pseudo știință. Fenomenul nu este recunoscut de lumea academică și de oamenii de știință. Psihologul tău a fost în Israel. Acolo sunt călugări care. Ei și? Nu este o știință care poate fi transmisă de la om la om. Este o abilitate naturală rară, pe care dacă constați că o ai, o poți educa de unul singur. De unde știi că psihologul tău are capacități paranormale? S-a lăudat el cu ele? Cine le are nu se laudă și nu le face publice. Dacă d-ta ai o obsesie că ești influențat de la distanță. asta ține de paranoia adică de boală. Una este fenomenul real și alta este interpretarea lui bolnavă. De aceasta nu pot să te vindec eu și nici să te asigur că este așa sau nu este așa. Este o idee fixă care este greu de scos din cap. Sunt și pentru asta tehnici de exemplu NLP, și tratament medicamentos pe care ți-l poate recomanda un medic psihiatru. Se poate și fără medicamente prin efort personal? Da, de exemplu eu am reușit asta.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Eu am fost in Israel poftim si taica-miu pe Atos, acolo calugarii nu au puteri paranormale? uite ca ati zis ca vreti ceva normal,eu am fost in Israel, pai iau medicamente, bun deci e ceva real,pai dintr-o manastire din Israel evident ca multi calugari au puteri de autocontrol, la fel si pe Atos unde s-a dus taicamiu, si Shaolinii au evident,psihologul mi-a transmis " vezi ce scrii " telepatic,nu a recunoscut,ca el nu isi asuma, evident, inainte sa ne certam, fiti serios daca nu avea telepatie nu avea de unde sa stie ca urma sa ii scriu ceva nasol mai ales ca ne intelegeam bine si inca ceva cum spanac stiu eu de telepatie dar nu stiu psihiatrii? doar n-os avea eu mai multe informatii si come on cartea a patra cale a lui Gurdjieff o stiu multi cartea acolo zice cum poti ajunge la telepatie, poftim si eu am citit despre astea.

| sadrian46 a răspuns (pentru mauitlawrestling132):

Cum spanac stiu eu de telepatie. Știi spanac. Ce știi? De unde știi? Ce surse de informații ai? Cât sunt ele de credibile? cartea acolo zice cum poti ajunge la telepatie. Dacă scrie și tu crezi ce scrie acolo, de ce mă toci pe mine la cap? Te scalzi în informații dubioase și apoi te plângi de anxietate.

| mauitlawrestling132 a răspuns (pentru sadrian46):

Scrie cum ajungi dar nu zice despre ce e vorba, eu am intrebat doar scurt poftim doua intrebari simple si la obiect 1.cum am aflat eu de asta care sunt egal cu 0 si nu stiu psihiatrii sau alti oameni? si 2 daca o sa spuneti de unde stiu eu ca ei nu au informatii despre asa ceva, pai nu e logic ca daca se stia despre ce e vorba se lua legatura cu politia? pot sa faca rost de exercitii psihopati, antisociali care ei si asa sunt foarte periculosi si nimanui nu ii pasa? hai in Romania e cum e, dar strainii? si 3 cum poate sa iti modifice in creier sa ajungi la schizo sau alte boli?

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru sadrian46):

Domnule Adrian pai daca psihologu asta mi-a trimis telepatic "vezi ce scrii " asta se ocupa cu smecherii din astea, asta zicea si imi povestea mie de puteri din astea iar eu v-am intrebat daca poate dopar sa ma influenteze (ca nu faci ) sau sa iti si dea cu stari depresive? ca i-am zis ca taica-su era betivan.

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru sadrian46):

Iau zoloft, e bine ca iau m-a m-ai ajutat, eu merg pe mana medicului intr=un final a zis ca nu are cesa=mi faca psihologu cu puterile alea ale lui, merg pe mana medicului ca nu degeaba are 11 ani de facultate, dar va jur ca psihologu asta se ocupa cu marlanii din astea, ala daca te vede iti zice si cate ore muncesti pe zi, ala tine evidenta la fiecare om ce face cum si la ce ora.

| sadrian46 a răspuns (pentru intrebsimplu58762):

Asta este experiența ta de viață. Eu sunt fizician și studiez aceste fenomene de 53 de ani și îți spun din nou. Una este fenomenul real și alta este interpretarea lui exagerată, de care se pare că ai parte.

| sadrian46 a răspuns (pentru intrebsimplu58762):

Șansa este de 1 la un milion ca să poată.

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru sadrian46):

Aceeasi sanse se aplica si la calugarii din Israel unde am fost? eu nu am nimic cu nimeni decat daca se ia cineva de mine, dar eu stiu care ce puteri si ce vrea sa faca, multumesc frumos pentru raspuns, dar nu ati raspuns poate sa iti dea (sansa aia de 1milion) o stare depresiva asa scurta? sau pe termen lung? adica scurta sa o stare pe moment?

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru sadrian46):

Domnule Adrian dar eu m-am dus si la psihiatru si psiholog si nu am vrut sa recunoasca ca exista telepatia, e secret de asta? dar banuiesc ca cei mai multi din ei stiu.

| doctorandus a răspuns:

Nici Putin nu i-a obligat pe puscariasi sa se inscrie-n Wagner.

| Kornuletz540 explică (pentru doctorandus):

Majoritatea au făcut-o de bună voie și nesiliți de nimeni.

| Mosotti a răspuns:

Pai nu trebuie sa fie o soarta mai buna pentru ei daca au facut ce au facut, nu e bine sa-i scoti, ca in loc sa se duca in prima linie, destui pot sa-si impuste superiorul, sa fuga si sa faca crime mai ales in haosul razboiului, cucu politie si altele ca sa-i prinda iar.

Sau daca scapa din razboi, iar o sa faca crime dupa.

Sa stea inchisi acolo.

| dullcat a răspuns:

Absolut nu.Dar sunt pline drumurile de deseuri care asteapta culese, plus alte tipuri de munca mai utila pentru noi toti, nu doar pentru niste pensionari care se joaca de-a razboiul.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu, ce încredere să ai în asemenea psihopați că vor apăra pe cineva, că își vor da viața pentru țară?! Mai degrabă și-ar omorî camarazii și ar trăda țara dușmanului.
Dacă ar fi să ajute în caz de război, ar trebui să fie învățați alte lucruri de folos, precum să acorde primul ajutor, să facă de mâncare etc.

| gabicoo a răspuns:

Așa a gândit și Vladimir Vladimirovici! Și s-au golit pușcăriile Mamei Rusii!
Cei care au supraviețuit măcelului din Ucraina, timp de 6 luni au fost grațiați, s-au întors acasă au comis-o din nou și au revenit în pușcării! Asta e valabil doar în Rusia! Din păcate!

La noi: Nu se poate bro! Suntem europeni! Ce naiba!

În prima linie vom fi noi ăștia peste 45 de ani! De preferat cu studii superioare! Ceilalți nu pot lupta că au platfus pe creier! Țara te vrea prost! Uraaaaaa!

| Simpatic a răspuns (pentru gabicoo):

Stii si vezi doar, cati ucrainieni sanatosi se perinda prin Romania tinand posetele nevestilor prin malluri...acesti nenorociti au platit spagi la alti nenorociti in Ucraina -la politia de frontiera de acolo, si stau aici pe ajutor acordat de cetatenul roman! Dar au scapat de lupta, au scapat!

Intr-un razboi pentru Romania ar trebui sa lupte rudele si apropiatii celor care au mancat mai bine de 30 de ani din tara asta, nu noi toti! Ca nu au facut parte si cu noi, ma refer la ghertoii politici care au ajuns multi milionari in euro fara sa cunoasca nimic despre nimic!

| anonim3248 a răspuns (pentru Simpatic):

Sunt destui ucranieni peste tot.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim3248):

La mine aici si-au luat cativa si apartamente, sa fie in bafta lor, pe mine ma deranjeaza aia care stau pe banii tarii mele, ce isi cumpara ei sa fie in bafta lor pretenas!

| gabicoo a răspuns (pentru Simpatic):

Păi ăștia la care te referi sunt primii care o vor zbughi cu tot cu banii lor murdari! De luptat vor lupta cei cu vârsta între 45 și 55 de ani care au făcut armata, au făcut facultatea pe bune și au muncit ca sclavii în Românica pe un salariu de mizerie!

| Simpatic a răspuns (pentru gabicoo):

Probabil ca ai dreptate,

totusi nu as vrea sa vad un razboi dus de tara aceasta a noastra... tara a evazionistilor, a primitorilor de indemnizatii si a proxenentilor de toate felurile!

| Kornuletz540 explică (pentru Simpatic):

Și Rusia ce fel de țară crezi că e?

| Kornuletz540 explică (pentru gabicoo):

Noi vom fi europeni după anul 2030, asta dacă nu ne dă bătaie ursul de la răsărit până atunci, cum ne-a dat în 1944-1947.

| doctorandus a răspuns (pentru Kornuletz540):

Ha, ha, ha, Rusia nu poate invinge republica bananiera Ucraina. Acum nu se mai teme nicio tara puternica de armata Rusiei. China nu ataca Rusia pentru ca vrea sa o acapareze prin mijloace pasnice.

| Simpatic a răspuns (pentru Kornuletz540):

Pai se cam vede ce tara e, o tara a lasilor condusa de un dictator

| Drake21 a răspuns (pentru Kornuletz540):

Da nu stiu cine castiga razboaiele sunt imprevizibile, cum ma inscriu la militari mamaie am 82 ani

| Drake21 a răspuns (pentru Kornuletz540):

Noi putem intra in razboi doar la ordinul Nato si distrugem tot

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Nu stiu ce nu reusesc rusii ca vad ca se tin si acum dupa aproape 2 ani.
China nu are de ce ataca Rusia ca fara rusi is morti.

| Kornuletz540 explică (pentru Simpatic):

Nu a fost Zelenski cel ce a pornit conflictul.

| Kornuletz540 explică (pentru gabicoo):

Nu toți care au facultate sunt muritori de foame sau trăiesc din șomaj sau ajutoare sociale, în special cei de 45-55 de ani care au mult mai multă experiență.

| Simpatic a răspuns (pentru Kornuletz540):

Fii atent, m-am referit la Rusia "Pai se cam vede ce tara e, o tara a lasilor condusa de un dictator"

| blackann a răspuns:

In Romania nu exista condamnare pe viata, bro

| Mosotti a răspuns (pentru blackann):

Exista condamnare pe viata cum nu? Csampar a avut dar a scapat dupa 23 ani.

| blackann a răspuns (pentru Mosotti):

"Art. 551. - Cel condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 20 de ani de detenţiune, dacă este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale."


deci nu exista

| Mosotti a răspuns (pentru blackann):

Am zis si eu pe pag 2 despre pedeapsa pe viata si ca dupa 20 ani ai sansa la eliberare.

Dar nu stiu, poate sa-o scoata sa-i dea la razboi, asa exact nu stiu, daca tu zici ca nu, asa o fi.

| anonim3248 a răspuns:

Nu se poate face ce ai spus.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Nu pot fi instruiți pușcăriași cum ai spus.

| anonim3248 a răspuns:

Ca să se facă instrucție cum ai spus trebuie cei care instruiesc oamenii.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Ăia care ar trebui să îi conducă la război ar sta și s-ar uita la televizor.

| Sekim a răspuns:

O idee minunata sa oferi unor detinuti inchisi, cel mai probabil pentru crime odioase, arme letale pe mana. Facand abstractie la ideea ta total geniala, unde si cand vei folosi tu aceste noi forte militare? Cine crezi tu ca ataca Romania si cand? Si crezi ca un numar atat de mic de soldati mai are vreun efect impotriva unor arme nucleare? Singura idee care ar trebui implementata in sistemul penitenciarelor ar fi ca detinutii sa munceasca zilnic pentru a isi castiga existenta ( de preferat sa trimita banii famililor lor ). Sau poate doar sa fie muncitori fara niciun beneficiu, ca si asa stau pe banii oamenilor nevinovati, o soarta buna daca te gandesti tinand cont ca majoritatea meritau pur si simplu pedeapsa capitala.

| TheGentleman a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=0_YnxJJcC7M

Asta pentru cei ca tine care romantizează ideea de armată.

Ca să nu mai spun că nimeni nu are chef să lupte prost hrănit și echipat. La acest capitol, armata română nu a stat niciodată bine.

Apoi, nimeni nu își dorește să moară sau să se handicapeze grav pentru fetișurile unora cu gulere albe. Întotdeauna, în toate epocile istorice, oamenii au căutat să evite înrolarea (mită, minciună, sabotaj)

| Drake21 a răspuns:

Nu

| Dimi457 a răspuns:

Nu. In prima linie sa fie militarii activi si cei rezervisti pentru ca iubesc armata si sunt buni la manuit arma.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dimi457):

Tu ai habar ce e ala rezervist? Ai facut stagiul militar, l-ai terminat, ai revenit la civilie. Ce esti? REZERVIST!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dimi457):

Ah, da, funnny. Militarii activi in proportie de 95% iubesc beneficiile si faptul ca 90% din timp isi lustruiesc maciuca la servici, nu iubesc armata si nici prea buni la minuit arma nu-s, ca nu exista fonduri pentru trageri periodice, cum ar trebui in mod normal.

| Dimi457 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ma refer la rezervistii aia care au ''lucrat'' in cadrul armatei si s-au pensionat la 40 de ani. Ciocu mic ca ma calci pe nervi.