anonim_4396
| Anonim întreabă:

Doresc sa-mi schimb sistemul dar sa pastrez actuala carcasa si nu stiu cum sa-mi dau seama ce fel de tip de carcasa este ATX mid,micro,full tower etc.
Daca tot nu stiu numele carcasei si producatorul va voi da un link cu placa mea de baza actuala si un link cu placa de baza pe care doresc sa o achizitionez poate va da-ti seama ce carcasa am si daca placa de baza care doresc sa o achizitionez ar intra in carcasa actuala, deci linkurile :

Placa de baza ACTUALA :
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2AMX/

Placa de baza care doresc sa o achizitionez :
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/gigabyte/ga-b75-d3v /

Ofer funda, multumesc.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Placa ta de baza este micro ATX. Daca in partea de jos a placii(spre picioarele cutiei) mai sunt 2-3 cm loc liber intra si ATX. Singura chestie este ca placa ce vrei s-o achizitionezi are socket pentru pocesor Intel si tu ai avut AMD. In consecinta va trebui sa achizitionezi si un procesor cu socket 1155 ca al placiide baza, dar si memorii noi. Nu stiu ce HDD ai cuma. Daca este ATA va va trebui sa achizitionezi si un HDD nou intru-cat noua placa n-are de cat SATA. Si ultima problema: daca ai avut Flopy si l-ai folosit poti sa-ti iei adio.

| Anonim explică (pentru Salontanul):

Stiu,aia vreau sa fac, daca vrei uita-te la restul intrebariilor mele, gasesti tot ce am de gand sa fac.Cat despre HDD nu e problema, iau un adaptor IDE-SATA si se rezolva.Mersi de raspuns, si da mai sunt destul centimetrii acolo in josul placii de baza.Ai funda.

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Folosirea HDD-ulu ATA iti va reduce din viteza. Acestea au memoria de Buffer foarte mica (max 4 Mb). Ti-as recomanda si un HDD SATA cu memorie Buffer (tampon) mai mare.

2 răspunsuri: