| Ion1989 a întrebat:

In lumea asta sunt tari foarte periculoase, precum Siria, Afganistan si multe altele in care sunt razboaie, se intampla multe crime, violuri, multi teroristi, am auzit ca si SUA a devenit una dintre cele mai periculoase tari, sunt multi criminali, hoti, boschetari, violatori, te omoara si pe strada, dar din ce stiu, de ani de zile in Siria si in Afganistan este razboi, sunt numai teroristi, numai crime se intampla acolo, sunt cele mai periculoase tari din lume, dar a fost vreodata pace in tarile astea? Mergeau turisti acolo, se putea trai in tarile astea? Din tot ce am auzit este ca cele periculoase tari sunt: Somalia, Libia, SUA, Ucraina, Pakistan, Sudanul de Sud, Yemen, Irak, Mexic, Venezuela, Mali, Etiopia si multe altele, sunt niste tari in care sub nicio forma nu ai ce cauta in ele si de ani de zile este teroare acolo, dar oare vreodata va exista pace peste tot in lumea asta? Gen sa nu mai existe nicaeri razboi in lumea asta, nicaeri nicio crima si sa te poti duce oriunde in lumea asta si sa nu ai absolut niciun risc, niciun pericol, dar acolo in Siria, Afganistan, Pakistan, Somalia a fost vreodata pace? Mergeau turisti acolo?

11 răspunsuri:
| WallzRUp a răspuns:

Nu va exista niciodată pace peste tot în lume dintr-un motiv simplu: tribalism.

| Ion1989 explică (pentru WallzRUp):

Dar acolo in Afganistan a fost vreodata pace? Inainte de 2000 era pace acolo?

| WallzRUp a răspuns (pentru Ion1989):

Nu știu, și sincer nu-mi pasă.

De Iran am citit undeva că a fost o țară cât de cât prosperă până-n 1979, când a devenit republică islamică.

Dar este pace acolo in Iran?

| gabicoo a răspuns:

În Siria am fost înainte de războiul civil. Am vizitat Damascul - era o bijuterie de oraș, am fost la Alep și pe plajă la Latakia - o plajă cu nisip alb, cred că se afla atunci în primele zece din lume. Acum țara este distrusă de război.

| WallzRUp a răspuns (pentru Ion1989):

De ce întrebi? Vrei să bagi de un city break în Teheran?
Pe lângă faptul că e un regim opresiv acolo, Iranul s-a pus rău cu Israelul și implicit cu SUA.
Și din câte am auzit, nu e simpatizat nici de alte țări islamice, ca Arabia Saudită de exemplu.

Orientul Mijlociu e un shithole, n-ai ce să cauți acolo ca turist, ca om. Căldură insuportabilă, multă sărăcie și o cultură primitivă care domină acolo.

Dar in Egipt? Acolo cum ii?

| angel6lust a răspuns (pentru Ion1989):

Nu, nu a fost. A fost război și înainte de '00 în Afghanistan.

| Ion1989 explică (pentru angel6lust):

Niciodata nu a fost pace?

| johnnny123 a răspuns:

Păi tu oricum nu aveai de gând să vizitezi nicio țară niciodată, ai spus foarte clar asta. Deci ce contează pentru tine dacă este Yemenul sigur sau nu?

| angel6lust a răspuns (pentru Ion1989):

Asta nu știu. Știu de războiul dintre Ruși și afgani din `79 până în `89.