"La ce mananca oamenii in ziua de azi, salamuri, shaorma, pizza, mici, beau coca cola, nu mai traiesc nici 50 de ani"
Ciudat, aș putea să jur că am văzut astăzi pe stradă oameni de peste 50 de ani.
Sunt alimentele din ziua de azi mai procesate și conțin mai mulți aditivi decât cele de acum 40 de ani? Da.
Erau cele de acum 40 de ani complet sănătoase și naturale? Nu.
Mai poți găsi și astăzi alimente sănătoase? Da.
Ce înțelegi prin "produse naturale fără chimicale"?
În ziua de azi s-a detectat microplastic și în cele mai nepoluate ape din cele mai izolate lacuri de pe planetă.
Deci chiar dacă-ți crești propriile roșii în propria grădină și nu folosești niciun îngrășământ chimic, tot este imposibil să nu fie expuse la ceva nociv din apă, din sol sau din aer. Sigur, vor fi mult mai sănătoase decât alea stropite cu cine știe ce tâmpenie și forțate artificial să se coacă pe vapor, dar tot nu vor fi "fără chimicale".
Problema nu se pune să fie 100% pure, ci să nu fie de-a dreptul periculoase.
Agricultura comunista era plina de chimicale. Romanie comuniste i-au luat 7 ani sa interzica otrava denumita DTT pe care alte state o interzisesera de mult. In perioada comunista au aparut si prosperat marile combinate de ingrasaminte chimice, tocmai ca sa indeplineasca planu la recolta. Iar ce se vindea inmagazine cine stie ce aveau in ele, statul le producea, statul le verifica doar ei stiau ce e acolo.
Si inainte de 1989 erau in magazine produse cu chimicale, salamuri, mezeluri cu chimicale?
Pe vremuri când eram vânători culegători tot ce mânca specia noastră era 100% bio, natural, și speranța de viață era undeva la 30-40 de ani. Revoluția și evoluția tehnologică ne ajută să progresăm dar trebuie înțeleasă și fructificată adecvat.
Poți să mănânci foarte sănătos și din magazine dacă ști ce să cumperi și cum să prepari.
Erau, clar ca erau. Doar ca nu poate sti nimeni ca nu existau standare, verificari samd
Mancare sănătoasă este în gradina din curte! Și atunci dar și acum se folosesc chimicale ca să reziste alimentele pe raft mult timp
Trebuie să faci o analiză de arhivă pentru a vedea diferența dintre alimentele de atunci și cele de acum!
În primul rând, ultimii 10 ani ai regimului comunist au însemnat în primul rând, absența importurilor de orice fel. Sunt consemnate, documentate, lipsurile din întreaga industrie românească pentru realizarea produselor de orice fel!
Deci, și industria alimentară suferea din această cauză. Da, se foloseau intensiv îngrășămintele, dar pe lanțul de producție nu mai existau e-urile din prezent, fiindcă nu se puteau importa.
Dar, mai e un lucru care în ziua de azi lipsește în majoritatea caselor din România: nu se mai gătește în casă, din produse naturale, ci se folosesc, când se gătește, fel de fel de vegeta, sosuri procesate, și altele.
"azi cred ca toata mancarea...sunt doar chimicale, nimic nu este natural" - Hai Ionică mamă, nu exagera in halul ăsta
"salamurile sunt facute din intestine de soarece" - unde mai pui că ai și imaginație (bolnavă!)