| Pizza919 a întrebat:

Ce inseamna internship? Vreau sa ma angajez, am auzit ca se castiga bine!

8 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Din ce stiu eu intershipul nu se refera doar la programare ci si la altfel de module de studiu din diferite module, discipline.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este o angajare propriu zisă, este practică la locul de muncă, pentru a dobândi experiență în vederea angajării. Uneori este plătită. Astfel, dacă ești într-un an avansat la facultate, ca să știi totuși ceva mai mult legat de viitoarea ta meserie, cauți în oraș o firmă care acceptă internship și faci cerere. Acolo poți activa în vacanțe și uneori în timpul anului cu orar redus. Poți să îți alegi licența legat de o problemă din acea firmă. Mai ai avantajul că, lucrând acolo, ei te cunosc, văd că ești om serios, iar când termini poți să te angajezi la ei. Dar reține, de obicei este neremunerat. Dacă ai norocul, te și plătește.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cum se castiga bine im internship? Asa... la orice?

Nu se ferera la acelasi post, poate sa se refere la mai multe.

De exemplu, intr-o companie poti incepe pe internship intr-o echipa de programatori, intr-o echipa de software quality sau de resurse umane, administrare... o sa incepi ca ajutor pentru membrii echipei, cu un salariu mult mai mic ca restul echipei, si asta difera in functie de echipa.

Dupa o perioada de 3 sau 6 luni sau cat tine internshipul, daca tu esti de acord si la fel este si seful tau, continuati cu prelungire de contract, trecere pe post determinat dau nedeterminat, evident cu modificare de salariu.


Numai bine!

| Frank51 a răspuns:

Internship ul înseamnă o perioadă de timp în care lucrezi într-un proiect lansat de o anumita companie, care are ca scop dobândirea de cunoștințe în domeniul în care faci facultatea. În 99% din cazuri internship ul este plătit, iar perioada este de cam 2-3 luni. De precizat este că doar companiile care colaborează cu facultatea desfășoară internship uri.

| PainTech a răspuns:

Nu neapărat. Cu toate că acest cuvânt e rezervat mai mult pentru industria IT, pot exista internship-uri in alte domenii.

Ce trebuie sa faci ca programator?
- Dezvolți programe
- Testezi programele dezvoltate
- Modifici programe
- Faci documentația necesară
- Participi la întâlnirile cu echipa de dezvoltare.
- etc.

| Zuzu1991 a răspuns:

Calfa
te angajezi pe salariu minim, faci treaba de rahat, dar inveti meserie, dupa care te angajezi pe salariu REAL
este "REQUIRED" la doctori (doar ca se numeste rezident) pentru ca e una sa faci scoala... TEORETICA, cu totul alta sa pui mana pe pacient si sa bagi siringa, sa tai si sa operezi, etc.

| flixbuster a răspuns (pentru Zuzu1991):

Bine zis, calfa. Eu ma gandisem la ucenicwinking

Dar, na, nu suna bine in 2021 sa zici ca faci ucenicie la corporatie. Internship suna asa mai... corporate.

| LittlePoppy a răspuns:

Internship = stagiu de pregatire.

Nu este un post, o functie. Este perioada de scolarizare.