| djmikestevenromania a întrebat:

Prietena mea are niste probleme medicale mai deosebite, si ar dori sa faca intrerupere de la locul de munca, are toate actele medicale de pe unde a fost, si din cate ne-am interesat trebuie facuta o cerere catre directorul general, as dori sa stiu cum se face, daca poate fii redactata pe calculator, apoi scoasa la imprimanta si semnata, si apoi trimisa catre institutie impreuna cu copii ale tuturor actelor medicale, analize, etc. Si pentru ce perioada poate intrerupe? Mentionez ca este angajat aici de 18 ani, cu contract de munca pe perioada nedeterminata! Astept un raspuns in acest sens. Multumesc frumos!

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Si ar dori sa faca intrerupere de la locul de munca
Intreruprea activității la locul de muncă, adică întrerup activitatea și apoi revin, nu există așa ceva. Există termenul conceptul de concediu medical. Dar acesta nu îl acordă intreprinderea unde lucrezi, pe baza unor acte medicale, acesta îl acordă o instituție medicală.

| djmikestevenromania explică (pentru sadrian46):

A facut intrerupere o luna de zile, dar doreste mai mult, macar 6 luni.

| sadrian46 a răspuns (pentru djmikestevenromania):

Dacă fima i-a permis aceasta, a fost la algerea ei, înseamnă că a putut să o înlocuiască. Un contract de muncă nu are asemenea clauze, de întrerupere și revenire. El încetează și se reia un nou contract. Asta poți să discuți doar cu cei de acolo, dacă acceptă așa ceva.