| dreamcase a întrebat:

Sal.am si eu o intrebare.am un caine Dogue de Bordeaux femela.cand ies cu ia in parca si daca vede un kaine se repede si ma trage din toate puterile spre el.la kainii di alte ograzi nu reactioneaza. cand merg pe drum nu se atinge si nici nu se repede la oameni.doar daca e acasa si cineva bate la poarta, atunci latra.ar fi vreo posibilitate ca un strain sa intre in ograda si ea sa nu-i faca nimic? cum s rezolv?

Răspuns Câştigător
| PredatoR a răspuns:

E caine de paza! Ce vrei sa fie ca un pudel? Daca intra cineva in curte ti-l face praf. Ca sa nu te mai traga atunci cand mergi cu el la plimbare, cumpara-i o zgarda de forta (cu tepi) si intoarce zgarda cu tepii spre interior si atunci cand vrea sa traga ii zici "NU!" si pe el o sa-l jeneze la gat si o sa inceapa sa nu mai traga. Dupa aceea poti sa-i pui zgarda normal (cu tepii spre exterior) si cand ii zici "NU!" o sa vezi ca nu mai trage.

2 răspunsuri:
| Trompyy a răspuns:

Invata-l incetul cu incetu, cea mai mare grreseala pe care o fac oamenii care isi dreseaza cainii e ca isi cumpara lesa care ii lasa sa mearga la 10m diferenta de ei.NU,cainele trebuie sa mearga in partea stanga a stapanului cu un pas in urma.
Sa nu uiti de botnita, poate ti se pare ceva banal, dar bucata aia din plastic sau fier poate salva viata unui om.

| dreamcase explică:

big grin
el are zgarda cu tepi si oricum mie imi place cand se mai trage p-u ca oricum kainii fug de el.dar numai cu persoanele din ograda imi fac un pic griji