| AcelasiDarNuMereu a întrebat:

Salut, am tot auzit ca al nostru creier e un fel de muschi, care prin exercitii de memorat, ti-l antrenezi si reusesti sa tii minte mai mult si mai bine. Cum incep sa-mi antrezez creierul? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Mancat sanatos, adica foarte multe fructe si legume, supe, etc. apa, sa elimini toate chimicalele si mancarurile procesate, sportul, matematica, sahul, foarte mult citit, exercitii de imaginatie, exercitii de logica, toate astea contribuie la o functionare optima a creierului.
In afara de asta e foarte important cand inveti ceva nou sa nu te incurci in semantica, adica daca nu stii ce inseamna un cuvant, sa te interesezi si sa afli exact ce inseamna, sa nu inveti mecanic, sa treci prin filtrul ratiunii tot ce citesti si sa iti pui intrebari, sa iei notite si sa te documentezi mult despre subiectul care te intereseaza si sa iei constant pauze ca sa aprofundezi subiectul.

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Creierul este compus din materie cenusie, milioane de centri nervosi si vase de sange foarte subtiri.
Somnul de noapte fiind un element extrem de important in procesul de memorare.
Daca tu ai probleme cu tinerea de minte, atunci explicatia este taman aici, ca-i 3 dimineata cand tu ai postat intrebareasi deja ai pierdut mai bine de jumatate de noapte, nedormita.

https://www.digi24.ro/......im-1302664

https://danmartin.ro/......reierului/

https://askabiologist.asu.edu/ce-face-creierul-vostru

| Eireann a răspuns:

Invata sa canti la un instrument muzical. Studiile au aratat ca asta e un "antrenament' foarte bun, foloseste zone din creier care nu sunt de obicei utilizate concomitant, imbunatateste coordonarea, etc. Alt exercitiu bun este sa inveti o limba straina.
Oricum cea mai importanta treaba a creierului nu este sa tii minte ci sunt abilitatiile cognitive si rezolvare a problemelor.