|

Salut TPU! Sunt într-o mare încurcătură sa zic asa, va rog, răspunsuri serioase.Cum au fost înscrierile la liceu, totul bine și frumos, am fost la școală sa scriu liceele, și când am vrut sa pun un liceu pe lista, în dreptul lui scria bilingv germana (eu nu știam ce înseamnă bilingv) și am zis la directoare ca îl pun pe lista, ea a spus automat ca nu pot sa îl pun deloc, iar eu am zis dar vreau sa îl pun ca am șanse sa întru acolo, dar ea a inceput: ai dat test sau ceva? Eu am zis nu și a spus ea atunci pai nu poti atunci sa îl pui pe lista, ca nu poate ca nu am dat test etc.Am înțeles, nu l-am mai pus pe lista, nu m-a lăsat ca nu am dat test, bun, au trecut zilele și aflu ieri la ce liceu am vrut, deși nu mi-a plăcut deloc liceul, nu era potrivit de mine etc.

Și ma uit la un fost coleg sa vad unde a întrat și vad ca el a întrat fix acolo unde pe mine nu m-a lăsat directoarea, l-am întrebat sa vad dacă cumva a dat ceva test, mi-a spus ca nu a dat niciun test și când am auzit mi-a căzut fata, zice ca bilingv înseamnă altceva și nu trebuie sa dai niciun test absolut. Când am auzit, am întrebat mai mulți copii care sunt acolo la liceu și au confirmat ca nu trebuie dat niciun test sau examen pentru a putea întra acolo.Deci, directoarea mi-a spus ca am nevoie de test și ca nu pot pune acel liceu pe lista și când colo puteam.

Ce se poate face în cazul asta? Am fost practic nu știu, înșelat, prost informat, pot sa rezolv acum ceva? Sa ma transfer la liceul acela unde a spus direct. ca nu pot?

Vreau sa merg mai departe cu asta sa găsesc o rezolvare. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Faci o sesizare la directorul liceului unde nu te a lasat profesoara aceea sa intrii ca e bilingv, faci o plîngere catre director in care explici situatia cum fost, si ca tu i ti doreai sa intrii la liceul acesta, si vezi el directorul ce zice. Dar fa o azi sa o duci maine ca sa ai timp sa te transferi acum pe perioada vacantei, nu sta pana in septembrie. Sau du te cu părintii la director sa le spuna ei situatria ta, roaga l pe domnul director sa te ajute sa te inscrii la liceul la care vrei tu.

| explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc pentru sfat! Voi merge la director și sper sa rezolv!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Multumesc pentru funda, succes.

| explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am rezolvat, am reușit sa ma transfer! Mulțumesc pentru raspuns

| a răspuns:

Rezolvare.
Mergi un semestru unde ești înscris acum.
Apoi ceri transferul la liceul bilingv.
Atunci va trebui să treci un test de limbă.

| a răspuns:

E necesar test pentru bilingv

| a răspuns:

La bilingv este necesara trecerea unui test. Acesta de obicei se da prin mai/inceputul lui iulie, in fine, ultimele luni din clasa a 8-a.
Nu am in oras licee cu bilingv germana, ci bilingv franceza sau bilingv engleza si pentru a intra acolo ai nevoie de un minim 6 la test.
ATENTIE. Bilingvul nu este egal cu INTENSIV. Pentru clasele de intensiv nu e necesar niciun test.

| a răspuns:

Bilingv, inseamna ca studiezi in doua limbi. Stii germana? Acest test (de limba) trebuia dat, ca sa te poti inscrie acolo. Poate colegul a gresit. Daca nici el nu stie germana, el va avea probleme.

| explică (pentru Iote):

Știu germana, dar nu înțeleg atunci dacă toți au spus ca nu au dat niciun test, mulți care au întrat pe acel profil mi-au zis ca nu au dat niciun test prin mai sau iunie:/