| Malinche1990 a întrebat:

Salutare. ajutati-ma va rog si pe mine. mi-am pierdut buletinul si actul de nastere am doar poze pe telefon cu cele 2 ce pot face sau cum sa fac sa-mi pot scoate actele?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai prima data scoți un duplicat la certificat apoi buletinul

| Malinche1990 explică (pentru suntserios):

Pai sa explic situtia ..eu mutatia o am facuta la o adresa unde stateam si tata a murit si s-a vandut locul de acolo si eu nu port numele celui din adresa

| suntserios a răspuns (pentru Malinche1990):

Cel mai probabil va trebui sa iti faci un buletin provizoriu pe baza caruia sa scoti un duplicat la certificat apoi faci actele definitive. Nu stiu exact procedura cand pierzi toate actele

| 19flo79 a răspuns:

Mergi la poliția de care aparții și dai o declarație că ȚI S-A FURAT portmoneul cu acte.
De acolo te îndrumă ei ce ai de făcut.
Dacă nu ai dovada adresei unde locuiești, atunci îți face un buletin provizoriu, fără adresă.

De ce să spui că ți s-a furat?
Dacă declari că ai pierdut buletinul, îți dă amendă pentru neglijență, deci e mai bine să spui că ți s-a furat.

| Malinche1990 explică (pentru 19flo79):

Pai si cu cel provizoriu pot face altul buletin nou

| Malinche1990 explică (pentru 19flo79):

Sau daca pot imi face cu cel provizoriu pasaport pentru ca vreau sa plec la munca

| 19flo79 a răspuns (pentru Malinche1990):

Ca să îți faci buletin permanent îți trebuie o adresă unde locuiești și proprietarul locuinței trebuie să vină cu tine la poliție (cu contractul casei), să declare că e de acord să te țină în casa lui.

Nu știu dacă poți face pașaport cu buletin provizoriu...