anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salutare.
Am o problema cu Wirelessu la laptop. Astazi am instalat windows 7 pe laptop si numai gaseste nici o retea wifi. Inainte tot win7 am avut. Dar acum nu imi dau seama care este problema.
Am incercat sa pun firewall pe off, dar degeaba. Am incercat sa creez o noua conexiune dar tot degeaba. Pe telefon merge wifi`ul, deci nu e problema de la router. Am conectat si un cablu DSL din router in laptop dar nici asa nu merge. Am incercat toate variantele posibile care le stiam, dar nimic.
Tin sa precizez ca atunci cand am instalat windowsul nu a fost conectat nimic la laptop.
Driverele laptopului nu le mai am, si nu pot nici sa le iau cu driverfetch ca nu merge netul... nici cd-u routerului nu-l mai am.

Are careva o solutie?

18 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Nu te poti conecta cata vreme nu ai instalat driverul pentru placa de retea sau pentru wireless. Cauta driverele, la un prieten, si salveaza-le pe pe un cd/dvd/flash, ca sa le ai si alta data.

| DjIulyanB a răspuns (pentru valentingb):

Asa am zis si eu. Ca este o problema de la placa de retea.
O sa caut driverele laptopului dar in weekend, ca nu este laptopul meu si ma duc sa vad, sau sa il iau la mine acasa ca asa nu am ce sa ii fac.

| simaalex98 a răspuns:

Salut da-mi add la caddy.atocs si te ajut eu cu tot ce iti trebuie! bafta!

| Trynda a răspuns:

Router-ul se poate seta usor de pe 192.168.1.1 Tastezi ip-ul asta intr-un browser(Chrome) si o sa iti apara meniul router-ului. Configurezi reteaua de acolo. Ii dai un Easy setup(eu asa am) Trebuie doar sa bani numele retelei, nume utilizator si parola de la provider de net. Dupa ce faci internetul te duci pe google si iti cauti driverele

| DjIulyanB a răspuns (pentru Trynda):

Am incercat si asta, dar nu merge. Bag adresa 192.168.1.1 si imi zice page cannot be found. Netul la pc merge, am tot prin cablu DSL din router dar problema este din laptop, pentru ca wifi merge si la telefonul mobil. Banuiesc ca este o problema de la placa de retea, sa nu fi instalat windowsul placa deoarece nu era conectat nici un dsl.

| Trynda a răspuns (pentru DjIulyanB):

Pai baga mufa Ethernet din router in laptop ca sa iti mearga. Parola la conectare e admin si numele tot admin. incearca

| DDCC a răspuns (pentru Trynda):

Nu toate routerele au adresa IP 192.168.1.1, prietene.

| DjIulyanB a răspuns (pentru Trynda):

Stiu amice, asa am facut. Dar nu a mers, totusi cred ca 90% este din cauza placii de retea.

| valentingb a răspuns (pentru DjIulyanB):

Acest ip este pentru a realiza conexiunea la internet, daca nu ai anumite date din contract. Dar fara drivere, degeaba. Iar ip-ul cu 192... Este doar pentru romtelecom dragilor. Nu poti folosi componentele hardware fara un minim de software.

| DjIulyanB a răspuns (pentru valentingb):

Nu este numai pentru Romtelecom. Eu am UPC si cand vreau sa fac o configuratie merge sa intru.

| valentingb a răspuns (pentru DjIulyanB):

Nu stiam asta. E bine de tinut minte. Oricum, cand ai timp mergi si cauta drivere pentru el. Vei avea mult de munca.salut!

| DjIulyanB a răspuns (pentru valentingb):

Daca il aduc acasa nu am mult de munca, dar asa daca acea persoana nu are un alt dispozitiv desktop conectat la internet e greu...

| DDCC a răspuns:

La windows 7 nu ai nevoie de drivere, pot fi și unele excepții. Reinstalează manual placa de rețea, intră la device manager, te duci la Networks Adapters și dai click dreapta și uninstall la Wireless Network Adapter și install după aceea. Din moment ce netul merge când te conectezi de pe router pe telefon, cu placa de rețea îi problema. Driverele se pot instala și cu un program http://download.drp.su/DRPSu12.3-Lite.exe, îl descarci și îl copiezi pe un stick de la cineva și doar dacă nu le găsește în pachet le ia de pe net. Încearcă și cu qss (quick security setup).

| DjIulyanB a răspuns (pentru DDCC):

Laptopul nu este al meu, am fost astazi sa il reformatez.
Dupa ce am instalat windowsul, am avut surpriza sa nu mearga wifi`ul. Am incercat toate variantele pe care le stiam dar nimic. Problema este zic eu de la placa de retea. O sa incerc sa downloadez driverul si sa il instalez manual. Sper sa mearga si sa detecteze semnalul wifi.

| DDCC a răspuns (pentru DjIulyanB):

Dacă nu funcționează deloc nici după instalare(manuală cu kitul de pe net sau de la device man.), qss etc înseamnă că laptopul nu recunoaște placa de rețea sau funcțiile ei, vezi și depanare(de la Change adapter settings, click dreapta pe dispozitiv și diagnose) însă nu cred că te va ajuta. Poți reinstala Windows-ul, asta dacă nu a fost instalat bine sau dacă nimic nu ajută mergi la ei (firma lor) să îl repare, poate înlocuiesc placa de rețea, asta în măsura în care nu software-ul e de vină. Mult succes, amice!

| siliker a răspuns:

Pai din cate stiu fara drivere nu prea poti face multe. Incearca sa mergi la un prieten sa cauti driverul pentru placa de retea.

| Duta_Mihai_1998 a răspuns:

Poti reinstala windowsul... orice windows.
Dar mai recomandat ar fi XP-ul

| Mureșan_Adrian_1996 a răspuns:

Așa imi e si mie acum leptopul, nu gaseste nici o retea de internet. Si am modem de la romtelecom. si pe telefon imi merge netul, ce pot sa fac?